Zdravím,plánujeme v březnu nebo přelomu března a dubna letět na Ko Lantu a okolí na cca 2-3 týdny. Měl jsem najité letenky s Qatar Air z Budapešti za 11,5 tisíc. Bohužel zřejmě vlivem včerejšího zrušení víz je dnes cena všech letů z Budapeště skoro o půlku vyšší. Očekáváte, že se to do listopadu zrepetá a dostane na podobnou úroveň nebo zůstane cena vyšší?Případně jaké jsou další možnosti v podobné cenové výši? Co jsem se díval, tak Praha je zatím poměrně drahá. Slušné ceny zůstali s Qatarem z Milána, ale tam se člověk musí spoléhat na ty přískoky z Ostravy. Ještě co vím, tak do Bangkoku líta za desítku Flydubai, ale o těch jsem slyšel ledacos, tak nevím, jestli to riskovat. Každopádně času zatím dost, ale máte nějaké tipy, odkud se tam dá ještě dostat za rozumnou cenu? .

Krabi (nebo Bangkok) přelom březen/duben

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

17 reakcí

Zdravím,

plánujeme v březnu nebo přelomu března a dubna letět na Ko Lantu a okolí na cca 2-3 týdny. Měl jsem najité letenky s Qatar Air z Budapešti za 11,5 tisíc. Bohužel zřejmě vlivem včerejšího zrušení víz je dnes cena všech letů z Budapeště skoro o půlku vyšší. Očekáváte, že se to do listopadu zrepetá a dostane na podobnou úroveň nebo zůstane cena vyšší?

Případně jaké jsou další možnosti v podobné cenové výši? Co jsem se díval, tak Praha je zatím poměrně drahá. Slušné ceny zůstali s Qatarem z Milána, ale tam se člověk musí spoléhat na ty přískoky z Ostravy. Ještě co vím, tak do Bangkoku líta za desítku Flydubai, ale o těch jsem slyšel ledacos, tak nevím, jestli to riskovat. Každopádně času zatím dost, ale máte nějaké tipy, odkud se tam dá ještě dostat za rozumnou cenu?

0

Zkus ještě mrknout na Vídeň. My letěli letos trasu Vídeň - Doha - Krabi a zpátky Krabi - Doha - Mnichov - Praha. Letenka stála necelých 13k.

0 Citovat

toncek napsal(a):

Zkus ještě mrknout na Vídeň. My letěli letos trasu Vídeň - Doha - Krabi a zpátky Krabi - Doha - Mnichov - Praha. Letenka stála necelých 13k.

Díky za radu...a v čem se nejlépe ty open jaw lety hledají? Normálně přes Google Flights a ta možnost More cities?

0 Citovat

Dle mého názoru bych ještě chvilku počkal. Na konci srpna rozlétává Qatar linku z Prahy. Zatím jsou akční ceny jen do konce října. Nejspíš něco ještě přihodí. Loni se akce do Thajska vyskytovaly prakticky po celý rok a dalo se něco sehnat i v listopadu. Sám jsem u nich koupil před týdnem letenku na leden. Nebyla v žádné oficiální akci a vyšla na 12.500,- Super bylo, že transakce rovnou v CZK, bez poplatku za kartu, naopak mi banka ještě vrátí pár drobných protože kreditka. Rozhodoval jsem se ještě mezi flyDubai za 10.000,-, ale tam by se to všemi poplatky dostalo na tu samou cenu (poplatek za platbu kartou, nákup jídla na palubě, placené nápoje, žádný bezplatný zábavní systém, náhodné místo nebo si připlatit) a k tomu rádi ruší a přesouvají lety. Navíc mám stopover v Kataru, kde jsem ještě nebyl. Chce to chvíli čekat a projet si nabídky skyscannerem nebo navštívit web aerolinky.

0 Citovat

Ahoj, pokud mas letenky, ktere ti vyhovuji (cenou, (ne)nutnosti positioningu, datem, delkou layoveru etc) tak nevahej a ber. Cenova politika leteckych spolecnosti a fotbal nemaji logiku a nikdo nevi co v budoucnu bude ci nebude za akce. 11,5k do JV Asie je velmi dobra cena. Pokud poletis do Bangkoku, budes potrebovat dalsi prelet z Bangkoku (idealne z letiste Suvarnabhumi kde pristanes z Evropy) do Krabi. V soucasnosti fronty na pasovem v Bangkoku tak na 2 hodiny...., takze na prestup bych si v Bangkoku nechal minimalne 3-4 hodiny. Ja jsem uz lenivejsi a vazim si sveho casu, proto se snazim litat z blizsich letist idealne primymi spoji, popripade s minimalnimi layovery. Nejblizsi letiste mam Viden. Rychlym pohledem do vyhledavace bych za sebe bral let spolecnosti Thai 22.3. odlet z Vidne ve 13:10 a v Krabi si za nadhernych 13hodin s jednim rychlym prestupem v Bangkoku. V Bangkoku nemusis na pasovou jak skoro vsichni, ale pujdes transfer line na domestic departures, kde jsem jeste nikdy nezazil fronty. Kufry ti samozrejme Thai odbavi az na Krabi. Nazpet 11.4. v 19hod a za opet slusnych 17hodin si ve Vidni. Cena tc 15 703Kc. Ale odpada cena za positioning (viz napr. tebou zminovana Ostrava-Milano) a mozna i positioning BKK-Krabi. Mines pasovou na Suvarnabhumi a HLAVNE usetris more casu. Pokud mas naply budget, more casu a potrebujes se jen co nejlevneji dostat do JV Asie, pak bych nezavrhoval Fly Dubai. Nemam osobni zkusenost, ale letel jsem napr.Ceskymi aeroliniemi A319 z Prahy do Abu Dhabi. Horsiho uz nic nemuze byt, leda ze by to zacal litat Ryanair. Stran primych letu z Vidne do Bangkoku se v economy obcas da sehnat kolem 13k s Eva air, s Austrian udajne taky, ale to jsem nikdy nevidel ani nezazil. Znam jen od zkusenych pendleru Evropa-Asie. toto uz asi bude uplne mimo misu, ale treba ta Eva air za relativne maly priplatek (+- 100EUR segment) nabizi upgrade do Premium Economy. Info just in case. Skromne si myslim ze letenky do Bangkoku budou temer vzdy levnejsi nez letenky na Krabi. Ale jak zminuji vyse, nutno zapocitat i nutnost dalsiho transferu do Krabi, cas etc.

0 Citovat

Tak hlavne jde o to, ze kdo nezazil aspoň par dnu Bangkok, nebyl v Thajsku...

0 Citovat

No je fakt, že od pobytu v BKK jsem alergický na zvolání "tuktuk?".

0 Citovat

cali napsal(a):

Tak hlavne jde o to, ze kdo nezazil aspoň par dnu Bangkok, nebyl v Thajsku...

vec nazoru, v principu souhlasim, ale uz bych se tam nevracel. Kdyz se u nas doma rekne Bangkok, tak si vsichni vybavi skvely hotel (Sivatel) a az potom zacinaji Budhove a palace.... A vracet se nekam kvuli hotelu? Blbost, byt i toho je ma rodina schopna.

0 Citovat

Bangkok prece neni vubec o hotelu, ani jen o chramech a pamatkach, ale o atmosfere, streetfood, zivote, poulicnicm cvrkotu atd. Ale mozna jsem divnej...

1 Citovat

Po návštěvě Indie mi thajští tuktukáři přestali vadit. :)

0 Citovat

cali napsal(a):

Bangkok prece neni vubec o hotelu, ani jen o chramech a pamatkach, ale o atmosfere, streetfood, zivote, poulicnicm cvrkotu atd. Ale mozna jsem divnej...

Tak to je nás divných víc. :)

0 Citovat

cali napsal(a):

Bangkok prece neni vubec o hotelu, ani jen o chramech a pamatkach, ale o atmosfere, streetfood, zivote, poulicnicm cvrkotu atd. Ale mozna jsem divnej...

jasna paka, vo tym zadna. Ja bohuzel Bangkok nezazil jako batuzkar, ale vzdy jako rodinny trip s malym ditetem (asi mela 3 roky pri prvni navsteve). Pokud jedu s baglem, pristanu na Khao San Road, budu kupovat Changa a Singhu v 7 eleven, druzit se s batuzkari ze vsech zemi a vecer si pujdu nechat preblafnout hulku. Pokud tedy nesbalim jinou batuzkarku, ktera mi to udela zdarma. Ma to sve kouzlo, ale ja uz jsem rodinny turista, coz ma zase taky sve kouzlo. Co kdyby to tady cetla zena, ze.....

0 Citovat

Logine 2005, vlastne muzes letet i na Phuket. Nejlevneji se da z Budapesti s Emirates za 12,5k (napr odlet 13.3. a navrat 7.4. OVSEM!! Prestupy jsou vrazda. Tam v Dubaji 13,40hod, nazpet v Dubaji pres 20h!! Nebrat, to fakt radeji priplatit a ten usetreny den casu radeji stravit na plazi. Pokud by jsi letel na Phuket, tak 1,5 hod jizdy na sever od Phuketu je Khao Lak, ale asi mnohem zajimavejsi a thajske je muslimske souostrovi Koh Yao, to vrele doporucuji. Z Phuketu je to tak 20 minut speedboatem, bydleli jsme v nejakem hotelu s cesko slovenskou potapecskou zakladnou, pak nas i vzali jejich lodi z Koh Yao na Phi Phi, odkud jsme se ferry presunuli na Lantu. Jak se jen ten hotel jmenoval....Glow elixir Koh Yao Yai se jmenoval. Ja to bookoval pres booking.com, ale ten sefik potapecu mne nabizel, at to priste bookujeme pres nej, ze dokaze "dosahnout" na zajimavejsi ceny nez booking. Zpet k letenkam na Phuket, je tam jeste moznost Turkish z Budapesti na Phuket za 14,5k, ale let tam celkem 13.15min s 1,50 hod transferem v Istanbulu a nazpet 9.4. celkem doba letu 18,45hod, 6 hodin v Istanbulu transfer....... Moznosti tu jsou.....

0 Citovat

Díky moc za rady...kolik cca ty transfery stojí, pokud bychom to vzali tou cestou Koh Yao - Phi Phi - Lanta a kolik doporučuješ stravit na každém cca doby?

0 Citovat

Daniel napsal(a):

Pokud jedu s baglem, pristanu na Khao San Road, budu kupovat Changa a Singhu v 7 eleven, druzit se s batuzkari ze vsech zemi a vecer si pujdu nechat preblafnout hulku. Pokud tedy nesbalim jinou batuzkarku, ktera mi to udela zdarma. Ma to sve kouzlo, ale ja uz jsem rodinny turista, coz ma zase taky sve kouzlo. Co kdyby to tady cetla zena, ze.....

Přesně popsáno :) :)

0 Citovat

z a na Koh Yao se blbe dostava, proto tam zatim jeste masove nevrthl turisticky prumysl, byt je to "cobykamenemdohodil" od Phuketu. Dost lidi chce v Thajsku hlavne chlastat a su*at, coz se dela hodne spatne na muslimskem poklidnem ostrove. Chlast v neklika hospodach dostanes, motorku za 200 THB na den taky sezenes bez problemu. A na ostrove je minimalne jeden kazisuk, co prodava piva po krabicich, vetsina farangu a recepcnich ho zna a da ti tip na cestu jak se k nemu dostat. Zpet k transferum. Kdyz si booknes ubytko na Koh Yao (Yai je vetsi a levnejsi, Noi je mensi s drazsimi resorty), tak recepce ti rekne ceny a moznosti transferu. Mel by jsi pristat idealne do 3PM na Phuketu, aby ses na ostrov jeste ten den dostal. Nejzassi je moznost privatniho speedboatu za cca 10000 THB za lod a jeden smer. Z ostrova jsme jeli speedboatem Elixir Divers na Phi Phi, po ceste nekolik snorchlovacich zastavek, ostatni spolucestujici to vyuzivali k ponorum,ten transfer nas stal myslim 3000 THB/osoba, pak jsme jeli velkou ferry za par susnu (treba 200 THB) z Phi Phi na Lantu. A z Lanty zpet na Phuket taky jezdi velka ferry taky "za par susnu" (treba 300 THB). Nechce se mi googlit, ale jiste to hned najdes. Problemovy muze byt ten transfer na/z Koh Yao, ale hotel ti jiste bude schopen poradit a pomoct.

0 Citovat

Koh Yao 4 noci, Lanta 4 noci. Pokud neco zbyva, zaparte si na Phi Phi.

0 Citovat

Díky moc za rady! Ty letenky fakt nemaji logiku, ted jsem se dival, ze Buda-Phuket nechal Qatar Air na puvodni hladine cca 12k. J

Je nejakej dalsi peknej ostrov (plaze, priroda, snorchlovani, jidlo a pohoda) kam se da z Phuketu (a nasledne na Lantu) dostat bez problemu s ferry? Co jsem cetl na netu, tak z Khao je to fakt problematicky za rozumnej peniz. Coz o to, ja ten snorchlovaci trip stejne zkusim, ale zbytek vypravy to netankuje a samotna preprava je za tohle pro zbytek dost.

0
17 reakcí