EasyJet - zavazadla
je to pořád lowcost, za kufry se běžně platí, palubní zavazadlo v ceně má nadále neomezenou hmotnost a zejména ve 4 se dá podstatně ušetřit na placeném zavazadle, pokud tedy každý netrvá na vlastním kufru.
za 16 liber na let a rodinu se to hands free dá. To je tisícovka ke zpátečce a vlastně si ještě můžu vzít batůžek. Na 14 dní u moře to stačí bohatě. Ovšem teď to budu porovnávat s Ryanairem, třeba to někde v součtu vyjde nastejno.
přesně... jak píše padrino... to už je lepší letět nalehko a ty šnorchly děckám na místě koupit a pak vyhodit, ne? :-) nebo půjčit
No koukala jsem namatkove na nektere lety a nikde se tam nedalo prikoupit v nove rezervaci hands-free, jedine odbavena zavazadla.
Tak jsem to zkoumala a hands free se kupuje zvlášť, nedělá se to v rezervaci. Jde to jen v okně 30 dní do odletu nebo na letišti a dokonce za stejnou cenu jako na netu
Zdravím, chci se zeptat - když easyjet zmenšil rozměry palubního zavazadla zdarma - jak moc se to při nástupu kontroluje? Naposledy jsem s nimi letěl před covidem. Jde mi o to, jestli to risknout a vzít si normální palubní zavazadlo a nepřiplácet, bo radši připlatit? :D díky
To záleží hlavně na personálu letišti. Vždy doporučuji risknout to, přinejhorším se to doplatí na místě, ale z dlouhodobého hlediska je levnější nepripacet za kufry a pak holt při 30. letu zaplatit 'pokutu' na místě.
Taky záleží co je 'normální palubní zavazadlo' jestli je to teda velký batoh nebo je to kufr. U kufru bych byl opatrnější.
No, pokud to bude o neco vetsi, tak to zrejme projde, ale pokud to bude klasicky rozmer, jak byl driv, tak to dost pochybuju, protoze budete vycnivat. Ted jsme s nimi leteli 2x a vsichni maji na palubu male batuzky, kabelky atd., krome priority a ty jdou zvlast. Kupte si hands free, to je par korun, ve vice lidech jeste min a vemte si klasicky prirucak + maly batuzek a je to.
andreko napsal(a):Kupte si hands free, to je par korun, ve vice lidech jeste min a vemte si klasicky prirucak + maly batuzek a je to.
Nevíte někdo jak je to nyní s handsfree? Kde se dá koupit? Při koupi letenek jsme našli možnost v kategorii "Buy before your flight" tohoto zavazadla, avšak nyní, když už by se to pro náš let dalo koupit tato možnost zmizela...., A u samotného check inu jsem také neviděl možnost si připlatit "hands free".
To se kupuje solo, ne pri koupi letenek ani u check inu. Bylo to primo na strankach v preorder, ale nevim jak to maji ted, leteli jsme s nima na konci srpna a bylo dostupne 30 dnu pred odletem. Dalo se to koupit i po check inu.
Tak to zrusili, hands free uz neni.
To simplify our baggage options we’re no longer offering Hands Free, however we still have a wide range of other bag choices available including a large cabin bag option from £5.99, or hold bags from just £6.99. If you’ve already booked or have a voucher for Hands Free, you can of course still use the service.
A já se divila, proč mi přišel mail o zavazadlech. Handsfree holt bylo moc levný :(
Všichni se snažej přežít, jak se dá :(
Jo, to jsme asi dolitali s nima, sice pisou od 5,99£, ale realne jsem koukla namatkove na 2 lety a bylo to kolem 20€/1 smer, takze v nasem podani cca 160€ 👎. Zdrazeni jako prase.
Škoda, to Hands free bylo za dobry peníze. V září jsem letěl PRG - BCN a na check-inu nám baba tvrdila, že Hands free je zrušený, takže musíme za kufry zaplatit! Ukazovali jsem ji doklad o zaplacení za HF a ona to pořád nechtěla pochopit, až nakonec kolega ji to vysvětlil... Při zpátečním letu to neřešil nikdo.
Dobrý den,
Asi mám tady hloupý dotaz, Ještě nikdy jsem nekupoval letenky u Easyjet.
mám rezervaci viz níže. Teď ten hloupý dotaz. ty příruční zavazadla mají nějaký váhový limit? Při dokončení rezervace mi to nabízí přikoupení bagáž +23kg
děkuji za radu
Radim
Košík 5 508,30 Kč5 508,30 KčCena podrobně Praha na Neapol Flight number EJU4856 Odlet 16:35 st 14 zář
Přílet 18:30
Vaše letenky Dospělý 2 x 879,00 Kč879,00 Kč Vaše možnosti letů Standard Plus (sedadlo 3B v cenovém pásmu Up Front, přednostní nástup Speedy Boarding) 569,00 Kč569,00 Kč Standard Plus (sedadlo 3A v cenovém pásmu Up Front, přednostní nástup Speedy Boarding) 569,00 Kč569,00 Kč Vaše příruční zavazadla Malé příruční zavazadlo 2 x Zahrnuto Velké příruční zavazadlo 2 x Zahrnuto Neapol na Praha Flight number EJU4855 Odlet 14:10 st 21 zář
Přílet 16:05
Vaše letenky Dospělý 2 x 782,15 Kč782,15 Kč Vaše možnosti letů Standard Plus (sedadlo 3A v cenovém pásmu Up Front, přednostní nástup Speedy Boarding) 524,00 Kč524,00 Kč Standard Plus (sedadlo 3B v cenovém pásmu Up Front, přednostní nástup Speedy Boarding) 524,00 Kč524,00 Kč Vaše příruční zavazadla Malé příruční zavazadlo 2 x Zahrnuto Velké příruční zavazadlo 2 x Zahrnuto
15kg + 15kg (malé + velké kabinové zavazadlo).
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli náhodou někdo neví, jak je to aktuálně s cenovým vývojem za příručák? (teď jsem na 1400 prg - lis, odlet za 3 týdny)
Zajímavý článek tak to sem připnu k EZY. Zajímala by mě jedna věc, myslíte, že EZY normálně lidem rozveze zavazadla domů jako to dělají normální aerolinky?
Já tohle zažil jednou při letu s AF z JNB do PRG přes CDG. Nestihli nám tam přeložit kufry, řekli nám snad už hned na přestupu a kufry přivezli druhý den ráno domů.
https://www.novinky.cz/clanek/ko...e-40558130
jo jasně ale tady to asi bude platit aerolinka když byl problém v letadle a ne v handlingu. Teda aspoň něco takového zaznělo v článku.
On ten převoz kufrů bez lidí není prdel, s třídírně na Tenerife asi budou vraždit :)
To už jsem někde viděl a ten "technický problém" byl, že se místo kufrů vzalo cargo, jelikož z toho měla aerolinka kšeft. 😀 Shodou okolností taky Tenerife.
Tak jestli taky Easyjet náhodou nevzal místo kufrů pár palet kanárského rumu 😀
jo vzpomínám, no byla by to pěkná zmrdovina tam nechat těch pár kufrů.
Jen lowcosti moc kargo na druhou stranu nevozí takže čert ví.
Dotaz. Je mozne nechat odbavit velke kabinove zavazadlo do podpalubi? Potrebuju tam dat na zpatecni ceste nejake tekute veci, takze na palubu nelze.
Jak litame s tema malýma batuzkama, tak ted nevim, jestli tohle dobrovolne muzu odevzdat na odbaveni😁. Cestuj dementne.