ZdravímVčera jsme měli odletět z Milana(bergamo) ale nás let byl uplne zrušen,dostali jsme hotel a dneska letime nazpátek večer z Benátek.Tak se chci zeptat jestli je nějaká možnost dostat od této společnosti odškodnění?popripade jestli mate někdo nějaké zkušenosti s tím wizzshitem:D děkuji  .

Wizzair

Založil ve fóru Letecké společnosti

Zkušenost z posledními lety. KTW-NAP kufry odebírali, místa 3b a 39f. Check-in dělaný nejdříve co to šlo. Let zpět 30c a 23f, kufry a větší batohy odebírali.

Vypadá to že nedávají lidí do stejných dveří.

0 Citovat

Moja skusenost 

VIE - GDN, odlelet meskal skoro 90 min. batozinu odoberali, ak nemas priority musis cakat kontrolovali, nasledne cca polovica binov prazdna.

GDN - TOS znova kontrola priority, batozinu zbierali pred autobusom, zase vela binov prazdnych.

Oba lety skoro plne.

Opacny smer vyskusam buduci tyzden

0 Citovat

Ja som včera išiel Bari - Viedeň (meškanie cca 30 minút) a rada s priority pass pomaly väčšia než bez priority takže biny plné a to tiež pomerne poctivo kontrolovali a potom aj zbierali batožinu ľudí bez priority. 

Takže som zvedavý jak budú riešiť záväzok, že kto má priority nejde do podpalubia, ak ten priority bude objednávať každý.. 

0 Citovat

Maju to poriesene takto - "WIZZ Priority is a limited availability product (max. 80 upgrades per flight) and may sell out fast. Upgrade your booking now to avoid your hand luggage ending up in the hold of the aircraft and having to wait for it at the baggage belt."

0 Citovat

Dotaz ke zpožděným letům. Odlet měl být 21:50 a v průběhu dne napsali SMS: We are sorry to inform you flight 4286 is delayed. Estimated departure: 23:25, 7/4/2018. Check-in closes as scheduled. Apologies for the inconvenience. Na webu Wizzu jsem pak sledoval čas, kterej se ještě asi 2x zvýšil, až ukazoval finálních cca 00:30, to není podstatný. Abychom nemuseli čekat na letišti, tak jsem zvolnil tempo a chtěl přijet později cca kolem 23h. Zmátlo mě však Check-in closes as scheduled. Check in jsme měli hotovej online a teď jsem si nebyl jistej, jestli to pro mě něco znamená nebo ne, ale riskl jsem to a dojeli jsme někdy po 22h a vše se stihlo. Byla to jen haluz nebo se dá všeobecně říct, že se dá přijet později? 


Na stránkách Wizzu se píše:

Zmeškané odbavení nebo nástup do letadla

Pokud se vám nepodaří:

  • dokončit proces odbavení (check-in) do stanoveného termínu 
  • nebo pokud se v určený čas nedostavíte k odbavení nebo nástupní bráně 

vaše rezervace bude zrušena a vy nebudete mít povolen nástup na palubu. Uhrazenou platbu vám po odečtení poplatku za jiné služby a poplatku za rezervaci místa ve výši 80 EUR vrátíme zpět.


A ještě poznatek k Wizz Clubu. Potřebovali jsme 3 letenky.  Já + 1 s klubem za 2x 500 Kč jsou jasný dvě. Pak ale buď:

1) třetí letenka sólo za 1000 Kč  bez klubu 

2) nebo já (druhá letenka) 500Kč + 500 třetí osoba = stejná cena jako za sólo letenku.

Zvolil jsem druhou variantu pro případný kompenzace a ty skutečně nastaly i když jen občerstvení. V restauraci na letišti, kam nás poslali, jsem ukázal 4x BP a prošlo to v klidu. Řekl jsem jim rovnou, že mám 2 na svoje jméno.

0 Citovat

Byla to haluz, protoze ono se to muze zmenit na drivejsi cas a byli by jste tam a tam. Proto by tam meli byt vsichni v tu danou dobu, tedy puvodni naplanovany cas. 

0 Citovat

Tímto bych chtěl poděkovat všem, co se starají o tyto stránky za jejich výbornou práci (hodnotný příspěvek dorazí brzy;) ). Díky Vám jsme měli dokonalou dovolenou a vše klaplo podle plánů. Posledních pár okamžiků před odletem už mě chtěla manželka omráčit, abych už konečně přestal přeměřovat kufry. Nakonec to bylo zbytečné. Lehký rekap pro všechny podobně nervózní, jako jsem byl já:

2 dospělí, 2 děti, 4 příruční zavazadla (z toho 3 kousky cca 2 cm přes míru). Obě letadla ze 3/4 plná.

Trasa Wien-Malta-WIZZAIR: kabelka léků v orig.platíčkách, drogerie do limitu. Celníci nám sebrali jen Panthenol-hořlavina (byla to ode mne zkouška). U gatu běhala letuška a všechny kufry na kolečkách dostaly cedulku a šly rovnou do zavazadlového prostoru. Odebíraly je hned za gatem na vozíky. Syn měl jen batoh na zádech, ten mu zůstal do kabiny. Všichni jsme měli ještě nějakou brašnu, nebo kabelku přes rameno, s tím nebyl žádný problém. Nevšiml jsem si, že by se konala nějaká priority fronta, vše šlo ale rychle. Asi i díky tomu, že nikdo nevážil, ani neměřil zavazadla! Neviděl jsem ani rám na kontrolu.

Trasa Malta-Bratislava-RYANAIR: přes celníky v pohodě prošel opal.krém 250ml a 3 jednorázové žiletky. Na gatu 2 fronty - priority a obyč. Zase přiběhla letuška, oblepila kufry na kolečkách, zbytek nechala. Nikde rám na rozměry, ani váha. Kufry s námi šly do busu a nechávaly se až u letadla. Vše přes rameno zůstalo u lidí.

Takže hlavně v klidu ;)
0 Citovat

Láďa napsal(a):

Díky Vám jsme měli dokonalou dovolenou a vše klaplo podle plánů. 


Super ze ste si uzili dovolenku ;). 

Inak mi na trase Vieden - Varna cestou tam aj spet sme dostali miesta vedla seba a na obidvoch letoch prvych vybavili priority a potom vsetkym brali batozinu hlava - nehlava. Nerozlisovali ci je to velky kufor alebo maly ruksak, brali vsetko. Aj tym co isli hned prvi po priority, jedna pani sa s nimi vo Viedni celkom dlho hadala ze 80 kusov batozin maju pustit na palubu ale nic si z nej nerobili. Prvy raz sa mi stalo, ze mi takto vzali aj moju tasku, u Ryanairu mi ju zatial vzdy nechali na palubu..
0 Citovat

A proč to píšete do vlákna Wizzair?

0 Citovat

Ja pretoze sme leteli s Wizzair a par prispevkov dozadu sa tu riesilo rozsadzovanie a nova batozinova politika. Pardon ak vas moj prispevok otravoval :) 

0 Citovat

To byla reakce na "Láďa"...

0 Citovat

Tak já to teda píšu proto, že jsme letěli s Wizzair ;)  Zdálo se mi to vhodné. No a k tomu jsem přidal cestu zpět s Ryanem, aby byl prostě jeden zážitek pohromadě. 

0 Citovat

Kdyby se to náhodou někomu hodilo... EXCLUSIVE €10 discount for you!

Use our promo code 10EUR when upgrading to a checked-in bag.

How to take advantage of the discount? Simply enter 10EUR to the promo code field under payment options during checkout.

0 Citovat

Čerstvá zkušenost.

V Katovicích nálepka snad na každý zavazadlo, který není batoh. Dokonce jsem viděl, že dali pánovi nálepku na sportovní tašku, která by splňovala možná i to menší příruční zavazadlo. Letiště narvaný a zpoždění cca 2h.

V Catanii dávali nálepky u gatu, ale zavazadla vybírali až v tunelu těsně před vstupem do letadla. Kdo neměl nálepku na kufru, tak okamžitě kontrola BP, jestli má priority. Odlepení by tedy nepomohlo. Batohy všude ignorovali. Letiště narvaný a zpoždění cca 1h.

Další zajímavost. 2 letenky kupovány téměř rok předem. Na poslední chvílu (3dny před odletem) jsem koupil ze stejného účtu třetí letenku. Check in jsem dělal pro všechny 3 naráz a na cestu tam i zpět jsme měli sedadla vždy vedle sebe. Ta poslední kupovaná letenka dokonce dostala Priority zdarma a k tomu slevu na odbavený zavazadlo. Oboje bylo zbytečný, jelikož stačí batoh, který ignorovali, ale překvapili.

0 Citovat

To je reakcia na Ryan alebo to ma Wizz takto uz dlhsie ? Ani nie 2 mesiace co som letel z Tirany a sa to zbieralo na brane popripade v lietadle a zase to mame inac :D

"If you don't purchase WIZZ Priority and your hand luggage exceeds 40 x 30 x 18 cm, you must check it in at the check-in desk FREE of charge and you can collect it at the baggage belt at the arrival airport."


0 Citovat

To že sa to bude odkladať na check-ine a nie gate pridali deň po Ryanairu.


Ja som teraz letel BUD-Sarajevo, na gate zbierali iba kufre (prešli aj veľké batohy) a Tirana-BUD, kde nikto nič neriešil a nezbieral :D.

0 Citovat

Máte někdo teď prosím čerstvou zkušenost s těma zavazadlama? Beru rodiče na výlet, letíme ve středu Bratislava-Kyjev a budem mít batohy velikosti příručáku, napadlo mě že koupim priority jen pro sebe, kam dám cenné věci, a zbylé 2 bágly odbavím na checkinu... ale jestli teda batohy neřeší, tak nevím..  další věc kdybych nekoupila priority, tak to si mám nést elektroniku jako ntb, foťák v brašně, powerbanky a další veci obsahující baterie v ruce? To nějak řeší? :D

0 Citovat

Tak keď idem s rodičmi, tých 10 euro by som do jedného priority investoval. Tiež to tak budem robiť (tiež Kyjev, ale až neskôr). Čo som čítal, tak podľa všetkého na checkine ti skontrolujú tú malú kabelku. Takže postupoval by som tak, že do väčšej bagáže vložím menšiu kabelku s cennosťami a tú tam pred nimi vytiahnem. To bude za zase zábavy na BTS :(

0 Citovat

Podla mna nijaky priority netreba. Vcera sa to riesilo na fb a odpovede wizzu su nejake take :

"Hi, you can prepare a small bag not larger than 40x30x18cm in your hand luggage with your valuables and take it out when you are leaving your hand luggage at the Check-In desk or at the gate. "


"if you don't have Priority Boarding you must leave your hand luggage at the Check-In desk or at the gate and it will be taken into the cargo. This is why, you are allowed to take out a small bag with your valuables not larger than 40x30x18cm from your hand luggage when you are leaving it at the Check-In or the gate"


Tiez letim v stredu do Kieva a neplanujem ziaden priority boarding. A som zvedavy, ci maju odvahu sa prehrabavat v tych malych taskach s osobnymi vecami ... vidim to na pekny zmatok :D

0 Citovat

Právě bez priority si můžem vzít jen ten jeden kus zavazadla, který vlastně půjde do zavazadlového prostoru. Proto mě mate kam si dát věci jako třeba foťák. Už taky čtu tu odpověď na FB Wizzairu ohledně toho že si to vlastně můžem vzít na palubu v té malé tašce i bez priority. Tak si udělám printscreen a kdyžtak jim to tam ukážu kdyby dělali tlaky :D

0 Citovat

voughne napsal(a):

To je reakcia na Ryan alebo to ma Wizz takto uz dlhsie ? Ani nie 2 mesiace co som letel z Tirany a sa to zbieralo na brane popripade v lietadle a zase to mame inac :D

"If you don't purchase WIZZ Priority and your hand luggage exceeds 40 x 30 x 18 cm, you must check it in at the check-in desk FREE of charge and you can collect it at the baggage belt at the arrival airport."



asi délé, protože v Athénách v březnu na leto do Katowic, dávali nálepku na kufr taky skoro všem.
0 Citovat

No to davali na gate, ale teraz si mozes podat batozinu na desk check-in este pred security, takze toto je pre mna nove. Zaviedol to ryan, ale s poplatkom 8€ , wizz zatial bezplatne, len som neustriehol kedy to zaviedol. V kazdom pripade pojdem to otestovat, nebavi ma stale "rozoberat" tasku na kontrole lebo v Budapesti pipam vzdy.

0 Citovat

Hlasim bezproblemove podanie batoziny na check desk-in v Budapesti za 0€, takto sa to robi ryanair :)

0 Citovat

tak to fajn, donesie sa pitivo z Astany :D

0 Citovat

Dobrý den. jak se mám přihlásit do WIZZAR diskont clubu. DÍK

0