Dobrý den, zaujali mě levné letenky do Santiaga de Chile s leteckou společností Alitalia. Společnost je ale v nucené správě a jak jsem tak pochopil, v říjnu se má jednat o jejím dalším osudu. Chtěl bych se zeptat místních zkušených cestovatelů na názor ohledně koupi letenek na leden 2018. Nevíte nějaké info jak by to mohlo s Alitalií dopadnout? Případně jaké jsou scénáře pro vyhlášení bankrotu, např. z minulosti jestli je reálná šance, že by se lety rušily. Nebo by společnost ještě nasmlouvané lety obsolvovala. Případně kdyby jí převzal např. Ryanair zda by letenky byly platné?Předem moc díky za info a jakoukoli radu.Martin .

Alitalia - bankrot?

Založil ve fóru Letecké společnosti

11 reakcí

Dobrý den, zaujali mě levné letenky do Santiaga de Chile s leteckou společností Alitalia. Společnost je ale v nucené správě a jak jsem tak pochopil, v říjnu se má jednat o jejím dalším osudu. Chtěl bych se zeptat místních zkušených cestovatelů na názor ohledně koupi letenek na leden 2018. Nevíte nějaké info jak by to mohlo s Alitalií dopadnout? Případně jaké jsou scénáře pro vyhlášení bankrotu, např. z minulosti jestli je reálná šance, že by se lety rušily. Nebo by společnost ještě nasmlouvané lety obsolvovala. Případně kdyby jí převzal např. Ryanair zda by letenky byly platné?

Předem moc díky za info a jakoukoli radu.

Martin

0

Vzhledem k tomu, že Alitalia je v téhle situaci už po xté, pokaždé se říkalo, že jí už stát nechá padnout a pokaždé jí stejně podržel, tak si myslím, že to dopadne zase stejně a osobně bych letenky, pokud jsou za super cenu oproti jiným společnostem, koupil.

Navíc je to v Itálii, je veliký zaměstnavatel a taky, i kdyby to dopadlo nejhůř, tak neskončí ze dne na den a v lednu ještě lítat budou. Kdyby ji někdo převzal, tak samozřejmě se všemi závazky a letenky by platily.

0 Citovat

Jestli chcete letet v lednu 2018 do Chile a mit klid,tak si kupte letenku s jinou let.spolecnosti a mate jistotu,ze poletite. Jestli Vas oslovila "levna" letenka do Chile s Alitalia, tak se pripravte na vsechny varianty, protoze na Vase otazky mozna nezna odpoved ani top management v Alitalii.... Pro ilustraci se podivejde jak rychle jde airberlin do (.), v pulce srpna ohlasil insolvency, dostal pujcku od vlady,(aby aspon do voleb v nemecku 24.9. fungoval) a od rijna zastavuje lety z Berlina do USA atd

0 Citovat

Tak Alitalia je trošku jiný případ něž AB a jiných podmínkách, Itálie do ní investovala od 70. let už více než 7 miliard euro, aby jí udržela a v roce 2008 už dokonce zbankrotovala.

0 Citovat

Tady je to samej čestin - letenky zaujali, ohlasil insolvency ....

Když budeš platit kartou, tak nic neriskuješ, pokud by se neletělo, tak na základě reklamace platbu dostaneš od banky zpět (protistrana ti neposkytla plnění, je to stejné jako když eshop nepošle zboží). Bez ohledu na případnou insolvenci to platí karetní společnost.

0 Citovat

No navíc, vidíš pardino když nepíše pí..viny, tak to má i hlavu a patu :)

0 Citovat

Jen pro informaci- má Alitala v posádkách ladyboys?

0 Citovat

Mozna ma Alitalia jednu specialni posadku pro Papeze ? ladyboys maji platny certifikat z katechizmu :-)

0 Citovat

V tom se moc neorientuji - já jsem neznaboh a ty Vatikánské praktiky to není nic pro mě.

Ale myslím že v desateru není nic o tranďácích.

0 Citovat

Letenky bych klidně koupil, ale pouze pomocí platební karty, pokud by Alliatia padla, požádáte banku o vrácení peněz - Chargeback, jinak o tuto společnost je velký zájem, např. Rayanair, takže osobně bych se nebál.

0 Citovat

Ty cestine, vatikansky je pridavne jmeno, pise se s malym v. Kdo s cim zachazi. ..

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Jen pro informaci- má Alitala v posádkách ladyboys?

Mají italské letušky. Každá druhá vypadá jak Klinger ;-)

0
11 reakcí