Ahoj,chtěli bychom letět na přelomu května/června 2018 do Peru, kdy myslíte, že je nejlepší čas pro nákup letenky ? Díky,Honza .

Peru Květen 18

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

11 reakcí

Ahoj,

chtěli bychom letět na přelomu května/června 2018 do Peru, kdy myslíte, že je nejlepší čas pro nákup letenky ?

Díky,

Honza

0

ked su najlacnesie ... a vtedy kedy sa objavi nejaky error fare:) ale to ti nikto nepovie

ale ak by si teraz nasiel nieco do 15 000CZK, tak by som to aj kupil

0 Citovat

na klasických serverech jsem nenašel přes 22 a přijde mi to ještě pořád hodně... otázka je, kdy už asi není moc šance, že to bude klesat ...

0 Citovat

Já čekám na letenky za nějakou super cenu do Thajska/Bali nebo Kubu na přelom duben/květen a počkám cca do ledna. Pak už vezmu co bude.

0 Citovat

Na kveten 2018, to mas este cas, to bych pockal minimalne do vanoc...

Nikdo Ti neporadi najlepsi cas na nakup. napr. pred vanocemi 2015 byla zajimava akce: Amsterdam-Lima za 290eur... http://www.fly4free.com/deal/eur...only-e285/ Nieco take sa moze/nemusi znovu zopakovat :-)

0 Citovat

Tak z Peru jsem se minulý měsíc vrátil a chvíli jsem sledoval ceny letenek. Letěl jsem v září:

- z Prahy to málokdy klesne pod 20 000 Kč a vždy je to s přestupem. Bez přestupu to letí např. z Amsterdamu s KLM.

- v březnu let s Deltou z Mnichova přes Atlantu za 14.000 Kč, který jsem koupil a z hlediska minulých akcí to byla dobrá cena.

- Poté se v průběhu dalších měsíců objevily alespoň další 2 akce - asi dva měsíce poté akce z Londýna asi za 12.000 Kč

- a myslím ještě chybovka z Amsterdamu za nějakých 9-10.000 Kč. Všechno na stejné období. Letošní rok ale byl dost atypický. Velmi mnoho akcí/chyb na Limu.

0 Citovat

zeptám se laicky "kopecky", ale kde je sleduješ ty letenky ? na klasických serverech jako skyscanner, pelikan apod?

0 Citovat

Párkrát si projeď skyscanner nebo momondo na tvoje data a lokality, odkud bys letěl, aby sis udělal základní představu o cenách. Pak si projeď historii akcí tak rok dva dozadu, aby sis udělal představu, na kolik to může klesnout (ale vyřaď letecké errory - ty se opakovat nemusí). Pak tady a např. na zahraničním fly4free.com sleduj akce (oba dva mají i e-mailové notifikace).

Jinak připrav se na vysoké náklady na cestování v Peru - absence místní MHD a nutnost taxíků, případně Uberu, kvalitní dálkové busy nejsou taky nějak levné a pokud chceš na Machu Picchu, tak to znamená min. 40 USD/vstupenka + pokud nebudeš mít fůru času, tak min. 2x 50 USD/jednosměrná jízdenka do/z Aguas Calientes.

0 Citovat

Díky !

0 Citovat

Peru neni jen Machu Picchu a Gringo Trail. Jsou tam i levne druhy dopravy po mestech a levnejsi autobusove spolecnosti. Da se chodit v horach zdarma, doprava na vylety je levna, po mestech casto pesky. Za me Peru 1 z nejlevnejsich zemi Jizni Ameriky, tedy pokud tam clovek nejede na rychlovylet po nejturistictejsich mistech.

0 Citovat

@Libor_S: To jo. Peru je levnou zemí na život, pohyb po neturistických a bezpečných místech, ale dost drahou na mainstreamové cestování. Taková Lima je fakt ranou pro peněženku. Pokud nemáš odvahu nebo chuť riskovat, tak všude taxíkem nebo alespoň Uberem. Některé čtvrti není dobré navštěvovat ani ve dne. Z klasické MHD tam jezdí jen jedna linka metra mimo všechny turisticky zajímavé oblasti.

Jinak polední menu od 3,5 solu (cca 25 Kč) s předkrmem, hlavním jídlem, dezertem a nápojem, je fakt pecka. V lepší restauraci za 8-12 solů (60 až 95 Kč). Nebo fajn cena byla 25 solů za půldenní výlet po Svatém údolí včetně průvodce.

0 Citovat

Asi kolem 22. září nabízel KLM letenku z Vídně přes Amsterdam do Limy na konec června 2018 za 16 tis. Kč (625 Euro). Našel jsem to díky Skyscanneru. Nejprve jsem uvažoval o přímém letu s British Airways z Londýna do Limy za 15 tis. Kč (dobrý přípoj je s easyjet z Prahy), ale KLM to překonalo. Nyní je vše o dost dražší.

0
11 reakcí