Ahoj, zrovna nám WizzAir zrušil let z Neapole do Prahy. WizzAir tu nemá žádnou pobočku ani žádné lidi, takže jsme jen na přepážce od personálu letiště dostali papír s našimi nároky. Na stránkách WizzAiru jsem se dočetl, že buď přebookují let na jiný jejich let anebo s jinou společností. Problém je, že další let WizzAiru je až za 5 dnů a není tu nikdo, kdo by nám zajistil letenky u jiné společnosti. Telefonní čísla uvedené na stránkách ani na papíře s našimi nároky nefungují.Koupili jsme si tedy na vlastní náklady let s EasyJetem, ale do jiného města - do Vídně. Máme nárok na proplacení těchto letenek WizzAirem, ikdyž je cílová destinace jinde, než původní? Anebo si máme přikoupit jízdenky na autobus do Prahy a požadovat i proplacení busu? Jak je to s meal voucherama v případě, že tu není nikdo z WizzAiru a na informacích, check-in desku ani na gatu není nikdo kompetentní, kdo by nám je vydal?Díky za každé info. .

WizzAir zrušený let

Založil ve fóru Letecké společnosti

15 reakcí

Ahoj,

zrovna nám WizzAir zrušil let z Neapole do Prahy. WizzAir tu nemá žádnou pobočku ani žádné lidi, takže jsme jen na přepážce od personálu letiště dostali papír s našimi nároky.

Na stránkách WizzAiru jsem se dočetl, že buď přebookují let na jiný jejich let anebo s jinou společností. Problém je, že další let WizzAiru je až za 5 dnů a není tu nikdo, kdo by nám zajistil letenky u jiné společnosti. Telefonní čísla uvedené na stránkách ani na papíře s našimi nároky nefungují.

Koupili jsme si tedy na vlastní náklady let s EasyJetem, ale do jiného města - do Vídně. Máme nárok na proplacení těchto letenek WizzAirem, ikdyž je cílová destinace jinde, než původní? Anebo si máme přikoupit jízdenky na autobus do Prahy a požadovat i proplacení busu?

Jak je to s meal voucherama v případě, že tu není nikdo z WizzAiru a na informacích, check-in desku ani na gatu není nikdo kompetentní, kdo by nám je vydal?

Díky za každé info.

0

Ahoj, jsme ve stejné situaci. Po vyzvednutí onoho papíru jsme si zabookovali let s Eurowings přes CGN do Prahy. Taky zjišťuji, jaké máme možnosti, ve webovém rozhraní Wizzu mi to nabízí jedinou možnost – přebookovat let na jindy (nejdříve tedy na sobotu).

Přemýšlím, jestli nám vůbec budou ochotni náhradní dopravu proplatit – jednak se na papíře píše, že náhradní dopravu zajistí sám dopravce, a druhak zda zrušený let nebudou vinit na špatné počasí dnes ráno (silná mlha).

0 Citovat

Tak jsem se konečně dovolal na Slovenskou infolinku WizzAiru a bylo mi řečeno, že alternativní letiště k Praze je Brno a Katowice. Bylo nám nabídnuto přebookovani do Katowic. Ale jinou společnost údajně neproplatí. Vlak/bus do cílové destinace, případně i hotel a účtenky za jídlo údajně proplatí po předání na reklamační oddělení. Plus teda dostaneme zpět peníze za zrušený let.

0 Citovat

Plus máte nárok na kompenzaci dle Nařízení 264/2004, pokud nebylo zrušení mimo moc aerolinky.

A samozřejmě by Vám měli nabídnout i přebookovaní na jiný let s jinou leteckou společností, ale to už v tuto chvíli je bezpředmětné, pokud jste si koupili letenky sami, měli by Vám to proplatit, ale budete to asi z nich lámat.

0 Citovat

Prave ze nahradni let nabidnut nebyl, sdelili nam, ze oni nanabizeji moznost letet s jinou spolecnosti. Ze bud pockame do soboty na dalsi let, nebo at se dostaneme v podstate jak chceme domu. Stanek v Neapoli wizzair nema. Otazkou je, jak povazovat zruseni, protoze ostatni lety ve vetsine pripadu odleteli, i kdyz se zpozdenim. Meal voucher, ubytovani a tak nic.

0 Citovat

To je samozřejmě nesmysl, je jejich povinností se o vás postarat (pokud by jste se rozhodli počkat na sobotní let, museli by Vám do soboty hradit ubytování a stravu každý den) a dostat do cílové destinace, takže na propalcení dopravy domů nárok máte.

Ten důvod by bylo dobrý zjistit, ale pokud se normálně lítalo, tak by jste měli mít nárok i na tu kompenzaci, nad rámec prokazatelně vynaložených nákladů.

0 Citovat

Nam se stalo +/- tyden pred rokem to stejne. Zrusen let z Neapole do Katowic s WizzAirem. Pracovnici letiste vse zorganizovali. No byla to bida. Cele letadlo prebookovaval jeden clovek u jednoho notebooku. Nekdo nakonec odletel z Bergama, nekdo z Neapole (samozrejme az za par dnu a treba na jine letiste) a nas + dalsich asi 10 lidi odvezli do Rima, kde nam na 3 noci zaplatili hotel a stravu. Bylo to fajn vikend, pekne pocasi, stihli jsme cely Rim i Vatikan. Pak jsem to predal na reseni agenture vasenaroky.cz, ktera z nich po 11 mesicich dostala jeste pro kazdeho 250€ minus provize.

0 Citovat

Zdravím vás. Stala se mi taková nemilá věc. Reklamoval jsem u Wizzu zpoždění letu 26h a nárokoval si 250 eur kompenzaci. Let byl odloženej kvůli technické závadě letadla. Wizz mi odpověděl mj. toto: 

"Let byl přeložen kvůli závažné technické závadě, které přepravce nebyl schopen zabránit, a ji předpovědět. Dle odst. 13 nařízení (EC) c. 261/2004 Evropského parlamentu a Rady, cestujicim, jejichž lety jsou zrušeny, by mělo být umožněno proplácení jejich letenek nebo využití přesměrování za uspokojivých podmínek a mělo by být o ně v průběhu čekání na pozdější let dostatečně postarano. V této situaci nevzniká Vám nárok na kompenzaci 250 EUR."

Kontaktoval jsem už příslušný instituce na ochranu spotřebitele, který mi potvrdili můj nárok. Máte někdo zkušenosti s něčím podobným? Na mě to působí tak, že Wizzair se cuká a doufá, že už na ně nebudu dále naléhat, ikdyž ví, že nárok na kompenzaci mám.
0 Citovat

Odpověděl sis správně a přesně. Nárok na kompenzaci máš, píšou to proto, že doufají, že se Tě zbaví.

0 Citovat

presne to som mal aj ja. zial u mna to az vymahaci vymohli. ale ak mas vyjadrenie z institucie, skus s tym operovat

0 Citovat

Aj mne odpovedali v takom podobnom štýle. Tvrdili, že na komprenzáciu nemám nárok lebo som prijala náhradný let a to znamená že mi to vlastne vyhovovalo. Tiež až vymáhači pomohli.

0 Citovat

Takove jednani viz email od Wizzairu je vedome uvadeni zakazniku v omyl, totalni prasarna - tohle by byl idelani kandidat, aby se na to podivala nejake EU instituce.

0 Citovat

Máte někdo zkušenosti s agenturou pro vymáhání kompenzace od Wizzairu? Snažím se zatím vše řešit mimosoudní cestou s pomocí Evropského spotřebitelského centra a Slovenské obchodní inspekce (let byl do Bratislavy), nicméně vzhledem k tomu, jak se snaží Wizzair vymlouvat - neočekávané okolnosti, které ale nechtějí konkretizovat a nikdo nám nic na letišti neřekl, přitom v ten den bylo hezké počasí a nikdo krom Wizzairu zpoždění neměl - obávám se, že se budu muset obrátit na právníky.


Jaké máte zkušenosti s agenturami? Mám v "shortlistu" zatím Flight-delayed.co.uk a Claim2Click, případně ještě Vašenároky (tam jsem ale slyšel reference od známého, že se na vymáhání po pár měsících vykašlali a do soudu nešli, i když měl evidentně nárok, tak je úplně nepreferuju). Kterou byste doporučili? Díky.

0 Citovat

No pokud neni dana pravomoc ceskych soudu, tak se obrat na nejakou slovenskou agenturu.

0 Citovat

To, kde by byl případný soud, přece nesouvisí s tím, v jakém státě si vyberu agenturu. Navíc to nebyl slovenský dopravce, ale Wizzair. A nakonec, o žádné slovenské ani maďarské nevím.

0 Citovat

Nesouvisí to do momentu, kdy se to agentuře z Wizzu nepodaří vyrazit mimosoudně. Soudně to pak většinou agentury vymáhají pouze ve státě, kde působí. A je úplně jedno, kde má Wizz sídlo, příslušný je soud odletu nebo příletu. Taky slovenské agentury neznám, proto jsem do google zadal "kompenzacia za meškanie letu" a vyběhla mi jich celá řada...

0
15 reakcí