Ahoj Prosím o pomoc, při hledání letenky do LA. Nemám s tím absolutně žádné zkušenosti. Většina se pohybuje kolem 20.000,-. Pokud by bylo možné sehnat do 15.000,-, byl bych velmi vděčný. Odlet nemusí být z Prahy. Klidně s přestupem ... Mnohokrát děkuji, s pozdravem Jirka. .

Los Angeles (červenec / srpen / září)

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

46 reakcí

Ahoj

Prosím o pomoc, při hledání letenky do LA. Nemám s tím absolutně žádné zkušenosti. Většina se pohybuje kolem 20.000,-. Pokud by bylo možné sehnat do 15.000,-, byl bych velmi vděčný. Odlet nemusí být z Prahy. Klidně s přestupem ...

Mnohokrát děkuji, s pozdravem Jirka.

0

Jestliže ti je jedno, který měsíc chceš vyrazit, tak s nejlepší cenou počítej jedině v tom září. Jen namátkou první termín za 15.933 Kč.

0 Citovat

Moc děkuji za info. Září by bylo super, kde přesně lze letenku zakoupit?

0 Citovat

Na jak dlouho chcete letět? Letenky byly v tom odkazu v předchozím příspěvku (pod tou cenou). Nicméně koukám, že už jsou fuč..

0 Citovat

Koukal jsem... 2 – 3 týdny pobytu.

0 Citovat

Ahoj, prosím, mohli byste mi poradit? Dá se stihnout za 8 dnů Los Angeles takové ty klasiky jako nápis Hollywood, chodník slávy,Sunset Boulevard, Rodeo drive, Griffit observatory, Universal studios, Downtown L.A.? A dále pak Santa Monica aspoň jeden den na pláži, chtěli bychom se podívat i na projížďku za velrybami, pak Anaheim Disney World a Las Vegas na jeden den. Děkuji moc za reakce.

2 Citovat

Byl jsem tam několikrát, poprvé na týden a stihnul jsem LA i San diego na jeden den. 
Pokud do těch 8 dní chcete nacpat i Vegas tak nevím nevím. Byl jsem tam minulý měsíc a dával jsem 4 dny v LA, a pak jsem se přesunul spiritem do Vegas. 

budete pak mít celkem hoňky např. ráno z LAX do Vegas a v noci ještě zpátky. 

1 Citovat

Shrňme si to:

1 den na pláži v Santa Monice 

1 den ve Vegas

1/2 dne - napiš Hollywood a Griffith observatory + druhá půlka dne Chodník slávy a okolí. Pozor je na obou stranách ulice

1 den Universal Studios

1 den Disney World

1/2 dne Rodeo Drive a Sunset Blvd. + 1/2 dne Downtown

To máš už 6 dnů. Bez přesunů z letišť.

Takže dá se, ale dře to. Samozřejmě záleží na úrovni detailu, co chceš vidět a zažít. Zábavní parky s americkým vstupným asi nemá cenu opouštět jen po několika hodinách. Ve Vegas by to chtělo aspoň jeden večer apod.

2 Citovat

Andrea.Martinkova81 napsal(a):

Ahoj, prosím, mohli byste mi poradit? Dá se stihnout za 8 dnů Los Angeles takové ty klasiky jako nápis Hollywood, chodník slávy,Sunset Boulevard, Rodeo drive, Griffit observatory, Universal studios, Downtown L.A.? A dále pak Santa Monica aspoň jeden den na pláži, chtěli bychom se podívat i na projížďku za velrybami, pak Anaheim Disney World a Las Vegas na jeden den. Děkuji moc za reakce.

Samozřejmě, že dá.

Však sis to sama rozepsala. 

3 dny placené atrakce 

1 den pláž 

1 den zbytek LA

1 den LV

To je šest dní. Ještě ti dva zbydou, kdybys chtěla v centru LA studovat sociální nerovnosti, drogové závislosti, nebo si tam přímo postavit stan pro nasátí nefalšované místní atmosféry. Případně, kdyby ti tamní ceny nepřišly přestřelený, můžeš jeden den vyhazovat další peníze v casinu.

Osobně jsem strávil jeden den v LA a jeden v LV a úplně stačilo. Až uvidíš ceny ubytka, možná ti i těch 8 dní přijde dost :-)

2 Citovat

Asi bych vynechala ten den na pláži a na Santa Monica Pier bych se jen krátce podívala. Pak bych vynechala Disney World, pokud tedy nejste malé děti. Určitě stojí za to Universal Studios, tam případně máte také nějaké atrakce jako je horská dráha a podobně. K nápisu Hollywood vyjedete autem, vyfotíte se tam a jedete pryč, nic tam není. Mnohem hezčí je San Diego, to stojí za to, včetně prohlídky USS Midway. To se dá stihnout, když ráno vyjedete z LA a večer zpět. Vegas na den je málo, pokud tam budete poprvé, já v září letím do Vegas už pojedenácté a vždy tam jsem 4-6 dnů, to je tak akorát. V nejhorším případě tam dejte aspoň 1 noc. 

3 Citovat

6 dní v LA, brrr 😀 Po 2 dnech budeš ráda že odtamtud vypadneš... 

Celý den na pláži v Santa Monice... To není pláž jako jsou v Evropě nebo třeba Miami Beach. Celá ta promenáda od mola směrem k Venice je posetá bezdomovci a feťaky navíc ta voda tam je poměrně studená. Za mě to určitě není místo, kde bych chtěl trávit čas u vody a nebát se, že mě tam někdo obere o všechny věci. Pokud se chceš koupat, tak raději Malibu, nebo výše zmíněné San Diego.

Downtown LA je úplně o ničem, respektive taky všude bezdomovci. Griffith observatory je pěkná, tam určitě zajeď. Co se týče těch zábavných parků, tak pokud jsi schopna akceptovat tu cenu za vstupné a smířit se s tím, že hodně času budeš čekat ve frontách (pokud za další extra prachy nekoupíš express pass), tak jsou ok.

3 Citovat

Promenáda od móla k Venice beach nie je poseta bezdomovcami, ano,nejakí sa tam vyskytujú ale toto tvrdenie mi pride prehnane. Takisto downtown, pekná latino stvrt pri Olvera Street, bezdomovci v počte jednotiek ks. Z radnice je vyhlad na mesto, zdarma.

2 Citovat

Ahoj moc všem děkuji. Hodně o Vašich odpovědích přemýšlím. Začínám mít hlavu jako škopek. Dnes jsem volala do jedné nejmenované cestovní kanceláře, zdali by mi paní poradila, ale byla tak arogantní, že asi po třech minutách hovoru jsem telefonát ukončila. Nejsem žádný zkušený cestovatel, proto jsem se obrátila tady na vás. Nechci si půjčovat auto z důvodu, že jsem "vesničan", nejsem zvyklá na rušný provoz a hlavně si neumím představit jet v L.A. Budu proto odkázaná na metro a vidím jenom samé špatné recenze. Dokonce ta paní z cestovky mi do telefonu řekla, že jet metrem je v Americe pod úroveň, že ona by jím v životě nejela. Jedna známá tvrdí, že v L.A. snad metro ani není. Prosím, proč je tak špatné metrem jezdit? Vykládala něco o velkých vzdálenostech, ale přitom metro krátí cestu a nejsou kolony jako v autech. Ubude problém s parkováním, navíc je to o dost levnější. Chtěla bych tu cestu do L.A. zvolit tak, abychom si ji užili bez stresu (Vezu dítě 13 let, proto ty zábavní parky.). Tak zvažuji, co se dá reálně stihnout. Do toho Las Vegas bychom asi letěli z Burbanku. Moc a moc vám všem děkuji za cenné rady! Andrea

los-angeles-metro-system-map.jpg

0 Citovat

v LA i v LV MHD funguje obstojně, jen jen potřeba předem omrknout co, kam, a jak to platit. CK asi nejsou úplně dělaný na nezištné rady kolemjdoucím :-)

4 Citovat

Mapa metra LA: https://www.metro.net/riding/gui...stem-maps/

Autobusová společnost Vegas: https://www.rtcsnv.com/ + pozor - monorail má zvláštní jízdné.

Aerolinky létající mezi LA a Vegas najdete např. na Google Flights. Letenku pak kupovat u aerolinky.

Letošní cesta po Kalifornii bez auta - věnuji se tam i dopravě po San Francisku, Vegas a Los Angeles: https://michal-na-cestach.blogsp...aming.html

2 Citovat

Michale a  Nuceně přemístěný Brumák moc Vám děkuji! Už to jdu studovat. Jste úžasní! Děkuji moc!!

1 Citovat

Oficiálna stránka MHD v Los Angeles: https://www.metro.net/ 

Poznámka ohľadom bezpečnosti:

MHD je pomerne bezpečná, vyskytujú sa tam síce pochybné individuá (väčšinou mladí černosi (spravidla len muži), mladí hispánci (obidve pohlavia)). Belosi, starší černosi, aziati, indiáni a rôzni miešanci sú až na výnimky bezproblémoví. Pozor na duševne postihnutých všetkých možných rás. Na nástupišti v metre sa zdržujte neďaleko policajtov, SBS-károv alebo zamestnancov metra. Títo vám pomôžu aj v prípade, ak budete potrebovať radu pri cestovaní. Nikdy nestojte osamote na nástupišti a ani v dopravnom prostriedku.

1 Citovat

MHD v LA je relativně v pohodě, jen tedy cestující jsou dost panoptikum, takže možná bude trochu kulturní šok, ale to je prostě to pravé LA 😀. Dále intervaly jsou na evropské poměry dost dlouhé, takže i ve špičce se celkem čeká. V závislosti na tom, kde budeš bydlet to může do centra a k Hollywood Boulevard trvat i celkem dlouho a budeš muset víckrát přestupovat.

Mimo špičku doporučuju i Uber a Lyft, ceny jsou celkem v pohodě a když nejsou kolony, tak i celkem rychlé (rozhodně rychlejší než MHD).

1 Citovat

Ahoj díky moc, teď přeposílám vzkaz z Messengeru od jednoho pána, co žije v Americe, jsem celkem v šoku. Je tam možné i toto?

"LA zcela vynechte, na chodníku slávy dnes ležej bezdomovci, všude neskutečná špína a smrad výkalů, pravděpodobnost že vás okradou při prvním vyndání fotoaparátu je obrovská a že vás při tom zastřelej nebo pobodaj je pak zcela běžné, nápis Hollywood se dal ještě před deseti lety, dne je to tam jak v Bronxu. LasVegas je zatím vpohodě. Ze zábavních parků bude akorát vystresovaná, spíš vás nasměruju do národních parků, koukat na zesraný a zechaný města plný drogově závislých nechcete, přírodu co může vidět jinde neuvidíte. PS: metro jen ve dne a s obrovskou opatrností" "Všeobecně doporučuji, se Kalifronii zcela vyhnout." "Když se oblečete tak aby jste zapadla, ideálně nenamalovaná a příliš moc nenačinčaná, tak se to ještě dá, ale to říct ženský je na stejný úrovni, jako jí do očí říct že je tlustá. "             Neukazovat mobil, fotoaparát, nemít šperky ani hodinky.Všeobecně doporučuji, se Kalifronii zcela vyhnout."        
0 Citovat

S tím se dá vcelku souhlasit - tahle země není pro starý. Mladí se ještě ubrání, pokud jsou v kondici.

Americe vládne fentanyl. 

2 Citovat

Ahoj díky moc, teď přeposílám vzkaz z Messengeru od jednoho pána, co žije v Americe, jsem celkem v šoku. Je tam možné i toto?

"LA zcela vynechte, na chodníku slávy dnes ležej bezdomovci, všude neskutečná špína a smrad výkalů, pravděpodobnost že vás okradou při prvním vyndání fotoaparátu je obrovská a že vás při tom zastřelej nebo pobodaj je pak zcela běžné, nápis Hollywood se dal ještě před deseti lety, dne je to tam jak v Bronxu. LasVegas je zatím vpohodě. Ze zábavních parků bude akorát vystresovaná, spíš vás nasměruju do národních parků, koukat na zesraný a zechaný města plný drogově závislých nechcete, přírodu co může vidět jinde neuvidíte. PS: metro jen ve dne a s obrovskou opatrností" "Všeobecně doporučuji, se Kalifronii zcela vyhnout." "Když se oblečete tak aby jste zapadla, ideálně nenamalovaná a příliš moc nenačinčaná, tak se to ještě dá, ale to říct ženský je na stejný úrovni, jako jí do očí říct že je tlustá. "             Neukazovat mobil, fotoaparát, nemít šperky ani hodinky.Všeobecně doporučuji, se Kalifronii zcela vyhnout."        

Zas tak zlý to neni...ale třeba ty kempy v centru bych v noci jako atrakci pro děti nebral...zech...a zes...to v okolí je, o tom žádná, logicky se vyprazdňovat musej, a toitoiky tam nemaj :-)

V MHD cajk, ohledně krádeží bych uplatňoval common sense (neukazovat tomu podivnému pánovi, jaký máte nový telefon, v těchto oblastech vytahovat elektroniku jen k nutným úkonům, dávat pozor kolem sebe, a tak).

Není to kalifornská specialita, je to bohužel ve všech velkých městech v USA. K vidění skoro nic, zážitky ostré.

2 Citovat

LA - v MHD jsem se cítil bezpečně, nejvíc problémy byly s psychicky vyšinutými, kterých je tam fakt moře. Nepříjemně jsem se cítil akorát v metru při cestě v noci z letiště. Dlouhé intervaly (20-30 minut), celkem zima a osazenstvo vypadalo jako snědí mladíci z okolí německých nádraží.

Cítil jsem se o chlup bezpečněji jak v JAR nebo Brazílii.

2 Citovat

Nebyt v tech komentech lokality z LA, tak si myslim, ze ctu popis JAR😁

3 Citovat

Chodník slávy sme síce neprešli celý (je to dlhe) ale ja si na bezdomovcov nespomínam 😀 na Hollywood sign sme boli pozrieť z Lake Hollywood Park - zopár turistov, rodiny s deťmi.. opäť žiadni bezdomovci.  Rok 2023.

Kalifornii zcela vyhnout? Ved su tam top parky - Joshua Tree, Sequoia, Yosemite. Na žiadnom z týchto miest sme sa necítili nebezpecne.

2 Citovat

Doporučuji procházku ve Venice Beach. Je to kouzelné místo. Pro návštěvu Universal studios je nejlepší deštivý den, nikde ani noha ☺️

1
46 reakcí