Zdravím všechny cestovatele,Plánuji kupovat letenky ze Santiago de Chile do Punta Arenas. Časově mě nejvíce vyhovují letenky od LATAM, avšak když se je snažím bookovat přes EU web dostávám se na cenu 4x vyšší než přes web Latam Chile, konkrétně se jedná o let LA92 25. 11. 2017. Nevíte, zda je možné koupit letenky přes web Latam Chile za levno, nebo je tam nějaké omezení?Děkuji za všechny zkušenosti a rady. .

LATAM letenky Chile

Založil ve fóru Letecké společnosti

3 reakce

Zdravím všechny cestovatele,

Plánuji kupovat letenky ze Santiago de Chile do Punta Arenas. Časově mě nejvíce vyhovují letenky od LATAM, avšak když se je snažím bookovat přes EU web dostávám se na cenu 4x vyšší než přes web Latam Chile, konkrétně se jedná o let LA92 25. 11. 2017. Nevíte, zda je možné koupit letenky přes web Latam Chile za levno, nebo je tam nějaké omezení?

Děkuji za všechny zkušenosti a rady.

0

Letenky LATAM se zalevno koupit nedají. Pro cizince mimo Chile jsou za příplatek, protože cena je dotovaná pro místní. Když se ti je podaří koupit levně, budeš muset na letišti zaplatit pokutu (slangově gringo fee), vyšší, než jsi ušetřila. Stejný princip jako u Aviancy v Peru. Kontrolují pasy.

A pozor na nákup přes prostředníky. Z Expedie jsem čtyři hodiny křesal peníze kvůli tomu, že mi z globální verze webu s českým pasem koupili letenky po Peru ve špatném tarifu a musel bych platit gringo fee. Zjištěno několik dní před odletem a čas s nimi řešit to, jestli se s aerolinkou dohodnou na změně tarifu / doplatí ho, fakt nebyl.

0 Citovat

Kup si letenku pres SKY airlines, nevim jak ti budou vyhovovat casy, ale pokud ti jde o usporu, tak ti doporucuju se prizpusobit. Pred mesicem jsem s nimi letel do Calamy za 600 one way bez zavazadla. Kdyz se ted podivam na trasu, kterou chces letet tak bez zavazadla to je za 1000 one way, se zavazadlem 1500. Rezervacni system uplne v pohode, platba v pohode, check-in jen na prepazce - v Santiagu ma SKY asi 8 prepazek a ma na ne soustredeny vsechny lety, takze doporucuju byt na letisti 2,5-3h pred odletem, byl jsem 2h a byla takova fronta, ze letuska z fronty prednostne tahala lidi (vcetne me). Uroven aerolinky na urovni Ryanairu... misto na nohy = zoufale malo, ale ty 2-3h se to da. Letadlo letelo tam i zpet na cas, nicmene spousta letadel melo od 20min do 2h zpozdeni na stejne trase. Pokud umis spanelsky velika, primo obrovska vyhoda... myslim v Chile obecne.-) Anglicky jen na letisti a turisticky mista vce ostatni no way.

0 Citovat

Variantou je nákup leteckých mil a koupi bonusové letenky. Nutno prokalkulovat předem :-)

0
3 reakce