Ahoj, hledáme letenky na konec ledna - březen do Kambodži. Zatím jsem našel asi nejpohodlnější lety s Emirates Praha - Dubai - Phnom Penh a zpáteční. (je tam jeden technický stop v Barmě) a je to za cca 15.5 - 16k. Otázkou je jestli mám počkat s nákupem letenek na leden/únor nebo to vzít už teď za tyhle ceny. Jestli ceny nepůjdou třeba dolů a nebo naopak nahoru :) Díky za rady. .

Kambodža

Založil ve fóru Hledám letenku

Ahoj, hledáme letenky na konec ledna - březen do Kambodži. Zatím jsem našel asi nejpohodlnější lety s Emirates Praha - Dubai - Phnom Penh a zpáteční. (je tam jeden technický stop v Barmě) a je to za cca 15.5 - 16k. Otázkou je jestli mám počkat s nákupem letenek na leden/únor nebo to vzít už teď za tyhle ceny. Jestli ceny nepůjdou třeba dolů a nebo naopak nahoru :) Díky za rady.

0

Ahoj,

nevím jak se to bude hýbat, ale akční ceny do Kambodži se pohybují 12-13 tis. CZK.

0 Citovat

V lednu kupovať letenky na leden je už vcelku risk. Je to hlavná sezóna a lety do Kambodže nemajú takú cenovú vojnu ako napríklad lety do Bangkoku. Ak ti ide o pohodlie, tak Emirates za 15-16k je asi vcelku fajn ponuka. Lacnejšie letenky by boli aj tak nejakým kompromisom - či už odlet z Nemecka, alebo trebárs let s Ukraine / Aeroflotom / Flydubai.

0 Citovat

Dík moc za odpověď. S Flydubai jsem byl na Srí Lance a s nima, už nikdy letět teda nechci :-D To užsi ty 3 tisíce radši připlatím za pohodlí.

0 Citovat

Druhá možnost je letět akční letenkou třeba do Bangkoku nebo Kuala Lumpuru a odtamtud přeletět do Kambodži. Poslední dobou se objevují každou chvíli. Druhou stránkou věci je cena místních letenek do Kambodži, které bez zvláštní akce bývají přes 100 dolarů za zpáteční. Vyplatit se to může, pokud najdete akční letenku pod 11000 Kč. Jen bych moc dlouho nečekal.

EDIT: Jestli to ještě jde, kupte to přes Tchibo Travel z vedlejšího vlákna. Hned to bude o 20% levnější ;-)

0 Citovat

Tiež ma napadla tá kombinácia s BKK/KUL, ale tá cena spiatočiek do Kambodže je fakt uletená. Najlacnejšie od 100USD bez batožiny. Keďže to tam bude nadväzovať asi dosť biedne (navyše bez garancie), kašlal by som na to a vzal Emirates. Vŕtať do kolena kvôli stovke sa tu asi neoplatí ;)

0 Citovat

Jojo, Tchibo ještě jde. Našel jsem PRG-PNH-PRG s Cathay Pacific za 18400,- na termín 18.-31.1.2018. Když se odečte 20%, je to kolem 14700,-. Možná to jde i levněji, moc jsem si s termínama nehrál.

0 Citovat

Ahoj, tak jsme nakonec koupili letenky od Emirates s příletem do Phnom Penh a odletem z Bankoku.

PRG-DXB - technicky stop v Barmě v Yangonu - Phnom Penh a zpatky mam odlet z BKK-DXB-PRG.

Měl bych otázku na ten technický stop v Barmě, kde píšou asi 1 a půl hodiny, jestli je nutné mít nějaká víza? tranzitní?

Díky

0 Citovat

Vymýšlej jsem nějakou kombinaci více koutů Asie a vypadlo mi toto:

Budapešť - Hong Kong s Turkish, zpáteční let Kuala Lumpur - Budapešť 12800Kč

Přelet Hong Kong - Siem Reap 1869Kč

Přelet Sihanoukville - Kuala Lumpur 1516Kč

Mezi Siem Reap a Sihanoukville bych se přesouval lodí a po zemi...

Odlet jsem měl 31.1., let zpět 22.2. ale za podobnou cenu se dá najít více termínů. 16.2. je čínský nový rok, což pravděpodobně prodražuje všechny letenky (ty místní přelety) v daném období...

Celé to vychází něco přes 18tis, je možné pobýt několik dní v Hong Kongu i Kuala Lumpur, v Kambodži je možné si to nakombinovat jakkoliv. Ty "místní přelety" se dají udělat třeba i z Phnom Penhu... já ale plánuji se pár dní s relativně nízkými náklady flákat v Sihanoukville.

Dají se s Turkish nakombinovat i jiná města (podobně vycházel třeba Singapur místo Hong Kongu), ale pravděpodobně tam vždy musí být zpáteční let KUL-BUD (jinak to cenově vyskočilo třeba na 16-18tis...)

0 Citovat

já se přidám k diskuzi.

Plánuji na cca březen navštívit kambodzu, co jsem se dival, tak nejlepe vychazi letenky s QA z prg/vie do bkk - to jsem na nejakych 11/12k samotnyy prelet z dmk > phn s airasia cca 2,5k a zpet.

takze se do 15k vejdes uplne v pohode, navic pokud z vidne tak se leti 787 a potom vetsinou 777/A380 :)

hodne zajimava varianta je jak psal rsaf :)

Praha > Mnichov > Hong Kong

Singapur > Frankfurt > Praha

12 902 Kč - Lufthansa

Hongkong > Siem Reap - 1600 Kč - Cambodia Angkor Air

Sihanoukville > Kuala Lumpur - 760 Kč - Air Asia

Kuala Lumpur > Singapur - 450 Kč - Air Asia

takže cca 16 000 Kč

0 Citovat

Momentálně pracuji na variantě:

BUD-HKG (EK) - rozumně dlouhé přestupy, let +/- rozdělený napůl (ne jako 11hod lety do Asie z AMS...)

HKG-REP

REP-KOS (Sihanoukville)

Ze Sihanoukville po zemi Kampot (2hod minivan), Phnom Penh (2,5hod klimatizovaný bus), Ho Chi Minh (6,5hod klimatizovaný bus)

SGN-BUD (EK)

Drobná nevýhoda je nutnost řešit Vitenamská víza, zase tam ale nejsou téměř žádné prostoje...

0 Citovat

Nebudete někdo na přelomu ledna a února v Kambodži? 26.1. - 30.1. budeme v Siem Reapu, potom se do 10.2. budeme toulat někde po trase Sihanoukville - Phnom Penh - Saigon.

Nějaká zkušenost s půjčením scooteru v Sihanoukville? Je to problém nebo jako v Thajsku půjčovna na každém rohu?

0 Citovat

V Kambodži nie je problém požičať / kúpiť čokoľvek dvojkolesové. Treba sa pomotať na miestach, kde sa zdržiavajú backpackeri. Hosteli si držia svoju "motorkovú flotilu" a cestovatelia sa často zbavujú svojich jazdeniek práve tam.

Tie požičiavané budú snáď aj v lepšom stave. Good luck !

+ v Siem Reap nie je s motorkou problém. ++ odporúčam pozrieť aj iné ako Angkor, napr. chrám Beng Mealea

0 Citovat

V Siem Reapu budu podruhé, máme domluveného českého průvodce a tentokrát vyrazíme na ne úplně turistická místa... Pokud vím, tak v Siem Reapu je půjčování motorek turistům zakázané.

0 Citovat

My jsme si dohodli tuktuk i s řidičem přímo v Siem Reapu, ale šlo by půjčit jen motorku. Tak bych to teď už taky udělal.

Kdyžtak tady je seznam i jiných chrámů v okolí - http://etabroad.com/cs/top-11-ch...-vynechat/

0 Citovat

S požičaným skútrom v Kambodži budeš ako chodiaca peňaženka s nápisom "odrbte ma prosím". Odhliadnuc od toho, že je to tak trošku pokus o samovraždu ak nemáte skúsenosti s jazdením na motorke a hlavne s jazdením v JV Ázii.

Ale ak ste s tým vpohode - treba medzinárodný preukaz, naštudovať si miestne komické zákony (napr. prísny zákaz svietiť počas dňa), nosiť prilbu a malo by to byť vpohode. Ale osobne by som do toho nikdy nešiel, aj keď nič zlé nespravíš, každú chvíľu ťa zastavia policajti aby ti skúsili dať pokutu za ... hocičo. Hlavne keď tuk-tuk alebo auto na celý deň aj so šoférom stojí 20USD.

0 Citovat

Hlavně úroveň zdravotnictví je v Kambodži naprosto katastrofální. Bydlel jsem v Battambengu u jednoho Austrálana, který tam měl hotel (a místní manželku a 2 děti). Zrovna když jsem tam byl tak se pár dní před tím vyboural na skútru a potloukl se. Doktor mu cosi předepsal, nechal si to přirozeně zaplatit a když si to dotyčný doma vyhledal na internetu co mu vlastně předepsal, tak se ukázalo že jedno jsou antidepresiva a to druhé přípravek pro psy. Takže asi tak.

Když jsem chtěl se podívat po okolí, tak mi zařídil někoho spolehlivého místního kdo mne vozil na motorce celý den za $10.

0 Citovat

MoonEclipse napsal(a):

S požičaným skútrom v Kambodži budeš ako chodiaca peňaženka s nápisom "odrbte ma prosím". Odhliadnuc od toho, že je to tak trošku pokus o samovraždu ak nemáte skúsenosti s jazdením na motorke a hlavne s jazdením v JV Ázii.

Říká se tomu odborně "sytý hladovému nevěří..." :-)

0 Citovat

Ja som pôvodne tiež chcel požičiavať motorku, ale potom som si pozrel štatistiky úmrtí zahraničných turistov a krajiny v JV Ázii majú až neuveriteľne vysoké čísla. Absolútna väčšina z toho dopravné nehody, najmä na motorkách. A pri jednom z článkov bolo videjko, ako mladá holka z Británie na mopede stratila balans na výtlku v ceste a priamo po hlave jej prešiel kamión... ktorý potom ani nezastavil. V tom aute to tiež nie je zrovna 4x bezpečné, ale skúter a hlavne skúter v mestách je na Darwinovku.

Oproti takému Thajsku zo štatistík vychádza aj taká Južná Afrika, Egypt, Venezuela alebo Kolumbia ako super-bezpečný raj na zemi :))

0 Citovat

Ono hlavne v tej Kambodzi fakt date 15€ a vozia vas cely den kam len chcete

0 Citovat

My jsme do Kambodži přejeli z BKK vlakem. Z BKK odjížděl v 6:00 ráno a v Siem Reapu jsme byli v 16:00. Na hranicích zdržení asi 2 hodiny. Z hranic jsme pokračovali autem do Siem Reapu. Potom během pobytu jsme si půjčovali skutr a nebyl problem, jen časté kontroly policií a požadavky na úplatek 10 dolarů. To vše v roce 2015 únor. Silnice fakt hrůza. Pro srovnání - Vietnam o dost lepší level a levnější. Určitě tam na každém kroku necítíte chuť vás natáhnout na ceně jako v Kambodži.

0 Citovat

normalne som zosmutnel ... Kambodzu som mal v hladaciku, ale vsak z kazdej strany len pocuvam, ako je to "Scambodia" :D

0 Citovat

Není to tak zlý a je tam fakt hezky. Angkor Wat a super ostrovy.

0 Citovat

vsak jasne, clovek musi ist pripraveny :))

0 Citovat

Kambodža mi přišla zajímavější než Cirkus Thajsko.

0