Dobry vecer, chci koupit letenky pres vyhledavac. Vyplnim tedy vsechny udaje, potvrdim, a objevi se hlaska:"Je nam velice lito, ale vasi rezervaci neni mozne momentalne dokoncit z duvodu zmeny dostupnosti volnych mist u dopravce. Zvolte si prosim jiny let, nebo nas kontaktujte." (A nasleduji jako "chybne" 2 lety smerem tam - lety smerem zpet se tvari v poradku.)Web zavedeneho mezinarodniho prepravce ukazuje pro dane 2 lety prakticky prazdna letadla. Vratim se na uvodni stranku vyhledavace. Cena pro dane spoje je stejna jako pred pokusem o nakup, pocet volnych mist take... (Nejedna se o zadnou jednodenni akcni nabidku, error fare ani mimoradne frekventovanou trasu, a objednavam s predstihem asi tri ctvrte roku.)Zkousim tutez trasu (a tytez casy letu) s jinym datem (dva tydny po pozadovanem terminu) - projde. V cem je (muze) byt problem? Muze to nejak souviset s tim, ze chci cestu/letenky rozdelit na jednotlive casti, kombinace 1+1+1+1? (Celkova cena tak vychazi znacne vyhodneji.) Je mozne, ze by pro konkretni spoje/terminy (napr. jen pro 10. az 20. den) dopravce zakazal "rozdeleni", pokud lze dany let objednat (se stejnymi spoji/casy) i na jedne letence? ("Rozdeleni" stejneho letu v jinem terminu problem nedelalo.) Nebo jde jen o docasny "vypadek" a zitra rano bude zas vse OK? Diky za postrehy.(Zamerne neuvadim konkretni spoj/termin - uz se mi stalo, ze jsem nechtenou/neuhrazenou rezervaci docasne zvysil cenu letenky.) .

Rezervaci není možné momentálně dokončit z důvodu změny dostupnosti volných míst u dopravce

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

7 reakcí

Dobry vecer, chci koupit letenky pres vyhledavac. Vyplnim tedy vsechny udaje, potvrdim, a objevi se hlaska:

"Je nam velice lito, ale vasi rezervaci neni mozne momentalne dokoncit z duvodu zmeny dostupnosti volnych mist u dopravce. Zvolte si prosim jiny let, nebo nas kontaktujte." (A nasleduji jako "chybne" 2 lety smerem tam - lety smerem zpet se tvari v poradku.)

Web zavedeneho mezinarodniho prepravce ukazuje pro dane 2 lety prakticky prazdna letadla. Vratim se na uvodni stranku vyhledavace. Cena pro dane spoje je stejna jako pred pokusem o nakup, pocet volnych mist take... (Nejedna se o zadnou jednodenni akcni nabidku, error fare ani mimoradne frekventovanou trasu, a objednavam s predstihem asi tri ctvrte roku.)

Zkousim tutez trasu (a tytez casy letu) s jinym datem (dva tydny po pozadovanem terminu) - projde. V cem je (muze) byt problem? Muze to nejak souviset s tim, ze chci cestu/letenky rozdelit na jednotlive casti, kombinace 1+1+1+1? (Celkova cena tak vychazi znacne vyhodneji.) Je mozne, ze by pro konkretni spoje/terminy (napr. jen pro 10. az 20. den) dopravce zakazal "rozdeleni", pokud lze dany let objednat (se stejnymi spoji/casy) i na jedne letence? ("Rozdeleni" stejneho letu v jinem terminu problem nedelalo.) Nebo jde jen o docasny "vypadek" a zitra rano bude zas vse OK? Diky za postrehy.

(Zamerne neuvadim konkretni spoj/termin - uz se mi stalo, ze jsem nechtenou/neuhrazenou rezervaci docasne zvysil cenu letenky.)

0

a) "prázdné letadlo" na webu dopravce nic neznamená a taková informace je pro úsudek ohledně obsazenosti daného spoje je absolutně bezcenná

b) co si mám představit pod "rozdělením letenky"?

Problém je nejspíš v tom, že rezervační systém ukazuje volná místa, která již fakticky ale nejsou k dispozici.

0 Citovat

a) Z ceho tedy poznam, zda lze letenky skutecne koupit? (Vyhledavac i web dopravce je stale nabizi ke koupi - proc by aerolinky spoj nabizely, kdyby uz byl vyprodany? - a pro jiny stejne "obsazeny nebo prazdny" let na teze trase letenku koupit lze.)

b) Rozdeleni letenky = letenka, kterou lze koupit take jako standardni zpatecni (trasa A-B-C a zpet, pricemz se jen zada "zpatecni" letenka A-C), ale kterou se kvuli vyhodnejsi cene snazim koupit jako 3 nebo 4 samostatne (A-B, B-C, C-A, resp. C-B, B-A - poskladano pres volbu "kombinace").

0 Citovat

ad a) Jako běžný zákazník/uživatel SKUTEČNOU aktuální obsazenost daného letu zjistit NEMÁTE jak, pokud nejste majitelem například programu který se jmenuje KVS Tool a který zobrazuje kolik míst v té které knihovací třídě se prodalo na konkrétní let v konkrétní datum. To co vidíte online je jen zobrazení míst, která aerolinie rezervovala v okamžiku vystavení letenky nebo jsou blokovaná z jiného důvodu. Vzhledem k tomu že z výběru místa se stala komodita a vítaný zdroj extra příjmů, tak zejména nejlevnější knihovací třídy umožňují výběr místa zdarma online až krátce před odletem nebo vůbec, respektive za extra poplatek. Řada lidí výběr sedadla neřeší vůbec protože neví, neumí nebo se tím zabývá až přímo na letišti. Tito lidé - pokud si letenku koupili před vámi - ale už v letadle taky sedí, jen není vidět kde. Proto usuzovat na obsazenost letu podle orientačního vyobrazení online rezervačního systému je zavádějící a matoucí.

ad b) jsem také laik, mírně informovaný, který si za život ale pár stovek letenek už koupil, proto moje znalosti jsou jen omezené. Nevím sice jak jste přišel na to, že čtyři jednosměrné letenky jsou defaultně levnější než zpáteční, co ale vím je, že vy po rezervačním systému nechcete: najdi ZPÁTEČNÍ letenku z A do B, kdy výběr kombinace tranzitních bodů necháte na rezervačním systému (a z nabídky možností si následně vyberete), ale direktivně mu nakazujete: najdi MULTICITY letenku A-B, B-C, C-A, resp. C-B, B-A což výběr variant více či méně omezuje.

Proč se vám děje to co popisujete neumím přesně vysvětlit, pokud byste uvedl konkrétně odkud kam a kdy chcete letět bylo by možné vám možná aktivně pomoci, takto jen planě teoretizujeme. Vím rovněž, že to co "vypadne" z online rozhraní rezervačního systému lze ne vždy skutečně koupit a to v důsledku ne zcela aktuální databáze volných míst/tříd u prodejce a/nebo vlivem cookies ve vašem počítači, které výsledky vyhledávání také ovlivňují.

Podobnou situaci jsem řešil minulý týden, kdy jsem si kupoval letenky z Prahy do Libérie v Kostarice. Ve vyhledávači jsem si pokusně několikrát vyhledal možnosti spojení nanečisto, abych si utříbil požadavek na itinerář, který zahrnoval vždy 2 přestupy na cestě tam i zpět. V nabídce bylo vždy mnoho možností s různě dlouhými přestupy na třech různých letištích v EU a čtyřmi v USA. Moje představa byla:

- co nejkratší přestupy na cestě tam

- jeden co nejdelší přestup v USA na cestě zpět (shopping pro přítelkyni)

- za každou cenu se vyhnout přestupu v Paříži CDG

Nakonec jsem zvolil PRG-DUS-ATL-LIR-MSP-AMS-PRG s přestupy 3+2,5+23,5+2 hodin. Vyplnil jsem vše potřebné, zadal číslo karty a chtěl zaplatit načež se mi objevilo to samé co vám a v důsledku to znamenalo zaplatit o pár desítek Kč více a místo 2 hodin v AMS se smířit s 5 (holt bude oběd v centru).

Ve vašem případě bych zkusil:

- pročistit historii vyhledávání vašeho počítače

- zkusit rezervaci v jiném systému, zdejší vyhledávač funguje v systému Galileo, tento odkaz je na letuška.cz, která umí i Amadeus:

http://letenky-prodejci.letuska....ce=L901916

- slevil z požadavku na cenu

PS: Soryjako za traktát ve stylu mikir

0 Citovat

Hlavně, jak píše Petr, pokud s tím chceš nějak zkusit poradit, sem napiš itinerář, moc nerozumím, co je na něm tak tajného, jinak je to, jak už také Petr psal, pouze teoretizování, který Tobě stejně zřejmě nijak nepomůže....

0 Citovat

Tahle hláška se objeví z jediného důvodu – není místo za uvedenou cenu.

Jak se to stane? Aerolinka do GDS nahraje offline dostupnost a proto dojde k ověření až v okamžik snahy o vytvoření rezervace. Tam se občas stane, zejména u komplikovanějších itinerářů, že je na nějakém letu už cena jinde.

Oni tím šetří, ale na druhou stranu neskutečně prudí zákazníky.

0 Citovat

"(Zamerne neuvadim konkretni spoj/termin - uz se mi stalo, ze jsem nechtenou/neuhrazenou rezervaci docasne zvysil cenu letenky.)"

Pobavila ma predstava ako pracovníci napr. Emirates pozorne sledujú Cestujlevne fórum, aby naschvál manuálne zvýšili cenu letenky akonáhle niekto spomenie nejaký itinerár :))

0 Citovat

Zvýšení ceny je způsobeno opětovně tím, že rezervuješ poslední místa v daném „levnějším“ tarifu :) stačí nechat původní zrušit a zase se v rezervačním systému objeví.

0
7 reakcí