Zdravím. Prosila bych o radu. V únoru bych chtěla na Sumatru, respektive na Siberut a ráda bych se zeptala na tip, jak se tam dostat nejvýhodněji? Lépe jet přes Kuala Lumpur nebo Jakartu? A jak je to s vývojem cen letenek? Už nemám otálet, nebo se dá předpokládat, že během ledna by se mohly objevit nějaké výhodné spoje? .

Sumatra - letenky

Založila ve fóru Hledám letenku

5 reakcí

Zdravím. Prosila bych o radu. V únoru bych chtěla na Sumatru, respektive na Siberut a ráda bych se zeptala na tip, jak se tam dostat nejvýhodněji? Lépe jet přes Kuala Lumpur nebo Jakartu? A jak je to s vývojem cen letenek? Už nemám otálet, nebo se dá předpokládat, že během ledna by se mohly objevit nějaké výhodné spoje?

0

Kľudne môžeš počkať hodinu, aj dve :) dovtedy nám môžeš dať vedieť napr. či chceš kúpiť jednosmernú letenku, alebo na koľko dní chceš letieť spiatočne

0 Citovat

určitě se chci ještě i vrátit:D A čas pobytu bych brala tak cca na tři týdny:)

0 Citovat

Ahoj,

Já lítám do Padangu přes Jakartu. Z KL to bude přes imigrační a na minangkabauskym letišti tě to krapet zdrží. Z letiště jezdí do centra publicbus. Musíš ale odmítnout asi 30 taxikářů, co ti budou vykládat, že žádnej takovej bus tam nejezdí :). Minangové jsou dost neodbytní a mladí chlapci docela přidrzlí. Loď na Siberut z přístavu jezdila pokud vím, jen 2x týdně. Počítej s tím, že když se netrefíš, tak budeš muset párkrát v Padangu přenocovat. Plavba je přes noc na docela strašidelných kocábkách :) Obyčejně je v Padangu dycky draho ohledně ubytka a nemá smysl smlouvat na místě. Je lepší si něco zamluvit přes booking.com. Už je tam docela výběr oproti roku 2008/2009 co jsem tam bydlel a studoval. Jinak ty tři tejdny budou asi akorát. Pokud se povede v září počasí, tak to mam v plánu jet po 10ti letech jako opáčko po tobě :) jo a letenky z Jakarty se daj koupit či sledovat přes skyscanner.cz obvykle v neděli jsou ale dražší než v tejdnu, protože je to den volna pro místní.

Lion tam lítá snad 8x denně a koukám, že letenka stojí okolo 900 Kč (1 h a 45 minut let). Z KL lítá Air Asia a Garuda. První jmenovaná to má okolo 600 Kč a let trvá 1 hodinu a 10 minut. Jak jsem ale psal, bude to přes imigrační. Výhody (promo) jsou, ale ušetříš tak kilo a já je nikdy nevyhledával a to sem tam občas šetřil každou rupii. Zpáteční letenka se dá koupit v řadě minicestovek na místě a nebo zase přes skyscanner. Tam je to s minimem marže.

Honza Kouťák

koutak.blogspot.cz

0 Citovat

Nazdar Kroutáku. Tak už jsi se i ty přesunul z Hedvábné stezky sem. Tam už to je opravdu úplná tragédie :).

Pokud můžu já přispět se svou troškou do mlýna, tak bych určitě doporučil letet přes KL. Jednak je město neporovnatělně hezčí a příjemnější než hnusná Jakarta a jednak jsou ceny letenek většinou levnější do KL nebo Singapuru než do Jakarty, obzvláště pak z Budapešti, ze které jsem letěl tento unor za krásných 11,7 tis Kč s Emirates. Po cestě tam i na zpáteční cestě ze Sumatry, která bude jistě velmi dobrodružná, jsem ocenil, že jsem si mohl v KL odpočinout :)

0 Citovat

těbuch, no pravda je, že sem přes KL ještě neletěl :). Ale Mám zase zkušenost, že když přiletíš do Jakarty, tak se jenom přesuneš na vnitrostátní terminál a letíš většinou hnedka dál. Při frekvenci 8 letů denně, se ti tam dycky neco povede synchronizovat, takže Jakartu jenom prosvištíš. Dělam to takhle dycky. Ale o tom KL podumám. Btw. budu potřebovat nějaké info o Banyaku. Ale to má ještě čas. Jinak na Hedvábnou občas ještě zabrousím. :)

0
5 reakcí