Ahojte, nemáte někdo zkušenosti s nejvýhodnější trasou, společností, destinací kudy a hlavně s cenou? Eventuálně nejsou v plánu nějaké akce? Má smysl čekat :-) Plán výletu je březen-duben, ale termín není přesně stanoven. Praha-Soul-Nadi... cca 30 tisíc... Děkuji za případné rady. .

Letenky na Fidži nebo Tongu

Založila ve fóru Hledám letenku

16 reakcí

Ahojte, nemáte někdo zkušenosti s nejvýhodnější trasou, společností, destinací kudy a hlavně s cenou? Eventuálně nejsou v plánu nějaké akce? Má smysl čekat :-) Plán výletu je březen-duben, ale termín není přesně stanoven. Praha-Soul-Nadi... cca 30 tisíc... Děkuji za případné rady.

0

Tanga? Možná by pomohl Padrino...

0 Citovat

vanuatu??? nauru??? brezen??? duben??? na kolko???

za 30k na koniec sveta nie je zle :)) ale mozno by nebolo odveci to rozdelit na 2 letenky - PRG-SYD-PRG (s Cinanmi to je do 20k, casto byvaju akcie aj za 15k z okolia CR) a potom napr. Jetstar na Fidzi .. tiez sa da tak za 8k

0 Citovat

Akce v plánu jsou...

0 Citovat

Destinace není přesně určená, záleží hlavně na ceně letenky :-) Pacifik kdekoliv :-)

Právě přemýšlím nad tím rozdělením před Austrálii nebo NZ.... proto se ptám na zkušenosti... eventuálně rady :-) takže díky

0 Citovat

cali napsal(a):

Tanga? Možná by pomohl Padrino...

Tanga nevím - možná na cestu do letadla.

Ale na místě frčí trochu jiný outfit.

Jedná se jakýsi bederní pás s pouzdrem na penis, který mají erektivně vztyčený vpřed.

Zkus to také, budeš chic a cool a ještě ušetříš za odbavená zavazadla.

Předpokládám, že květinu ve vlasech tam nosí pouze 4%.


tonga-vanuatu.jpg

0 Citovat

Parádní fotka děkuji :-)

0 Citovat

Cena letenky u cest do Pacifiku není to zásadní. Chtělo by to si trochu ujasnit co vlastně chcete...

0 Citovat

Ok, to je pravda :-) nejvíce vede Fidži... takže hledám doporučení, zda má smysl na akci počkat, nebo brát tu možnost přes Soul.... či to vzít přes to Sydney... NZ... jen sháním rady, jestli někdo má zkušenosti, někdo tam letěl... apod...

0 Citovat

No a jedes tam abysis to uzil nebo si odskrtnul, ze jsi tam byl?-) Cely to je o penezich a case. Nevim jaky mas budget...ubytko v tehle destinacich stoji 1000Kc/noc nebo taky 1000EUR/noc. Takze potom letenka +/- 5tis nehraje roli. Byl jsem na Tahiti a Bora Bora takze to bude dost obdobny.

Za sebe bych to koupil na vice letenek...

1. Evropa-Sydney(Auckland)-Evropa

2.Sydney(Auckland)-Pacific isl-Sydney(Auckland)

Co si matne vzpominam tak zpatecni = 2x cena jednosmerne. Cena za one way kamkoliv vetsinou 3,5tis +/-. Neusetris nic.

Takovy kombo AKL-TONGA-FIJI-AKL se da koupit za cca 10tis.-)

Samotny Fiji z Sydney tak kolem 6tis.

0 Citovat

re5pect díky za super comment... Rozhodně užít, beru si měsíční dovču z práce a chci si to tam pořádně užít :-) bohužel ale budget není neomezený :-) Takže zkouším ušetřit alespoň na letence.

Každopádně zkusím i tu tvou verzi trochu důkladněji, prozatím jsem nic výhodnějšího než pod 30 nenašla. Ale zkusím to dál. Pokud se to dá najít levněji, teoreticky termín moc roli nehraje. Čím více se to blíží tak tím ceny rostou, ale snad budu mít štěstí. moc děkuji za tip :-)

0 Citovat

Nejlevnější letenky do Pacifiku můžeš mít na Filipíny nebo na Havaj, ale chápu, že tě láká víc ten jižní Pacifik. Havaj je nejlepší z menších ostrovů Pacifiku na treking, ale pláže jsou lepší a obvykle méně turistické na jihu Pacifiku. Navíc tam zažiješ částečně polynéský či melanéský způsob života oproti americké Havaji. Na Fidži je ale obtížnější takové méně turistické pláže najít, většina lidí jezdí na turistické ostrovy západně od Viti Levu a na tomto hlavním ostrově kromě Natadola Beach ani nejsou jiné pěkné, snad jen ta u letiště stojí za krátkou návštěvu.

Po souostrovích Fidži, Tonga a Samoa se dá cestovat mnohem levněji než ve Francouzské Polynésii (pokud člověk nevyžaduje luxus), ale dráže než po JV Asii. Já jsem letěl na Fidži a Tonga na 1 letenku z Brisbane, když do Austrálie jsem měl jinou letenku. Na Samou jsem letěl z Aucklandu (tam jiná letenka). Z Aucklandu jsou letenky do jižního Pacifiku většinou nejlevnější, ale let do Aucklandu je dražší než do Austrálie. Nejlevnější bývá z Aucklandu Rarotonga. Když jsem loni sháněl letenku na Samou, byly ceny asi 11000 Kč za zpáteční, ale občas se tak na týden snížila cena na 9000 Kč (teď je kurz asi o 10% výhodnější).

Příjemnější počasí než v březnu by bylo v dubnu. Květen by byl ještě lepší (to by se asi už dalo spát i bez klimatizace). Březen je ještě období dešťů (i když na ostrovech u Nadi je susší klima) a je větší riziko tajfunu (může být i v dubnu).

https://en.wikipedia.org/wiki/Nadi#Climate

V dubnu jsou v Austrálii podzimní prázdniny (2 týdny, každý stát jinak), což se projeví v počtu turistů a asi na vyšších cenách ubytování a letenek.

0 Citovat

No tak drzim palce... ono mesic na Fiji zni lakave.... ale pokud nejsi typ co se vyvali na plazi, tak to muze byt problem.-) Ja byl tyden na Bora Bora... asi podobna situace jako ty tzn. samotna letenka kotel penez, takze se moc nerozcapovat... co ti budu vypracet, byl to fakt problem se tam zabavit.-)

Az absolvujes, tak mi posli trip report... mozna se inspiruju.-)

0 Citovat

Já se v říjnu 2018 chystám taky na Fidži na 3 týdny - chci cestovat po ostrovech tak 3-4 noci na 4-5 ostrovech. Chci letět pres Singapur, tam se dá sehnat letenka již za 11000-12000 a pak ze SIN do Nadi za cca 11000, takže součet vychází do cca 25000 a na zpatecni cestě bychom zůstali 1 noc v Singapuru. Akorát nevím, zda je říjen vhodná doba. Pořadí někdo?

0 Citovat

Říjen by měl být v pohodě. Na východě Viti Levu a na Ovalau prší trochu více, ale jinde by mělo být jen málo deště.

Ten let s Fiji Airways, co létá 2x týdně ze Singapuru, je asi nejlevnější možnost, jak se dostat na Fidži. To je běžná cena nebo mají teď akci?

0 Citovat

To je skoro běžná cena. Někdy jsou akce a to pak lze pořídit letenku kolem 22 tis. Pokud nejsi vázána na přesný datum, asi bych čekala. Nevím, zda se i na Fidži dá program improvizovat, nebo musíš mít dopředu zajištěno ubytování. Viděla jsem dokument na CT kde bylo, že z lodě nemůžeš vystoupit, pokud pro tebe někdo nepřijede.

0 Citovat

Na některých turistických ostrovech západně od Viti Levu to tak může fungovat, ale tam jsem nebyl. Nevím, jak plné jsou dnes ubytovací kapacity v sezóně (byl jsem tam před 14,5 roky), ale po půlce října, kdy končí australské jarní prázdniny, by už mělo být po sezóně. Na ostrovech Nananu-i-Ra, Caqalai a Leleuvia se na nikoho čekat nemusí, protože loď zastaví přímo u resortu. Na Ovalau se přijede autobusem, který se nalodí na trajekt, přímo do města Levuka.

0
16 reakcí