Ahoj, na skyscanner.cz se dají vhlydat lety na východ i o 1500 kč levnější než na pelikánovi či letušce. Většinou jsou to slevy od rezervačních spol. typu Gotogate, airtikets nebo mytrip či tripair. Máte někdo s tím zkušenosti ? Proč jsou ty ceny vždy tak nížké oproti těm ostatním, marže ? .

jaké máte zkušenosti se skyscanner.cz

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

ale tak zase u lowcostov typu Ryanair, alebo Wizz komunikujes priamo s aerolinkou aj ked to je kupovane cez OTA, nie?

0 Citovat

Jake poplatky vlastne prichazeji v uvahu?

0 Citovat

Máš to uvedeno v obchodních podmínkách (ale oni tam dost přehánějí aby přesvědčili lidi k nákupům balíčků za nesmyslné ceny).

 Pokud se jedná o běžnou aerolinku která má online na webu manage my booking, tak tam zadáš svůj email a máš informace o letu přímo od aerolinky.  Pokud aerolinka změní časy letů, pošle ti nové emailem a ty je jen potvrdíš. Prodejce můžeš potřebovat v případě, že ti nové časy nevyhovují a potřebuješ je změnit nebo let úplně zrušit (pokud ti to odmítne udělat aerolinka, což může ale také nemusí).
0 Citovat

Ivo napsal(a):

Jake poplatky vlastne prichazeji v uvahu?

Kdy musíš komunikovat přes OTA? Mám tu jednu historku - Loni jsem letěl s Deltou do Peru. Protože hyperakční cena byla jen přes jediného OTA - Pelikána, koupil jsem to přes něj. Víkend před odletem si čtu zprávy a zjistím, že hurikán má zasáhnout Atlantu přímo v době mého mezipřistání v ní. Zavolám si přes Skype na německou Deltu a tam mi sice sdělí, že v tomto případě umožňují rerouting, ALE hned vzápětí mě vyfakují, protože jsem to koupil přes OTA a mám to řešit přes něj.

Pelikán je naštěstí celkem solidní OTA, jen o víkendu funguje pouze v sobotu (myslím 11 až 13h), ale mám štěstí, zrovna jsem se strefil do té správné doby, kdy funguje jejich infolinka. Nejdřív tam o ničem nevědí, o půl hodiny později volají a mám rerouting. Jestli si myslíš, že tím to skončilo, tak ani náhodou. Nakonec jsem musel řešit re-routing re-routingu, protože nad Amsterdamem byly bouřky.

Pochybný OTA, co má poplatky nejen za platbu kartou, by si od tebe za řešení tohoto problému vyinkasoval rovnou dva poplatky. Ty bývají ve výši několika desítek euro / dolarů za úkon.
0 Citovat

No a co by se stalo, kdybys tu zprávu o hurikánu nečetl?

Přišel bys na letiště k odletu a tam by tě u přepážky sami přesměrovali na nový routing a zdarma.

0 Citovat

To je jeden z možných scénářů. Taky bych tam mohl zjistit, že poletím nejdříve za dva dny, protože alternativní lety jsou plné NEBO pilot mohl bravurně přistát v Atlantě a já tam s tisícovkami jiných lidí na dost dlouho zkysnout NEBO někam divertovat a čekat věčnost na alternativní spoj... Plus jsem měl odlet z Mnichova, že... ;-)

0 Citovat

To se ti může stát vždy i s tím nejlepším OTA. Aerolinka má povinnost se v takovém případě o pasažéry postarat ať už jsi letenku koupil kdekoliv.

Samozřejmě, když poletím v období hurikánů na druhý konec světa na svatbu sestřenici, která se vdává maximálně 2x - 3x za život a mám tam mít proslov, tak si nechám alespoň 1-2 dny času jako rezervu. 

 
0 Citovat

U cílové destinace to člověka napadne hned, ale u destinace jen pro přestup už nemusí. 

0 Citovat

diky za reakce, prinosne. Do ted jsem byl schopen se OTA prodejcum vyhnout a vse kupovat na strankach aerolinek, ale navstivena mista se rychle rozsiruji a uz prichazi na radu destinace, kam prodejce letenku v pozadovany kombinaci ani neproda, anebo za cenu vysoko prevysujici rozumnou miru.. 

0 Citovat

Andrea_Pernik napsal(a):

Doporucujem nastudovat: https://www.cestujlevne.com/disk...na-letence

200.- je symbol obhajoby naseho vyhledavaciho oligopolu pelikan/letuska/studentka:) ..kteri taky delaj upselling a flaknou poplatek za platbu, jestli si dobre pamatuju..

Jedna bloggerka "Jana" se o tom rozkecala dopodrobna, aby podporila oligopol. Upsellingu se da vyhnout jednoduse, nic extra nezaskrtnout. A ze letenka je ve "vlastnictvi" prodejce, to je taky pekny blabol. Samozrejme, ze muzete komunikovat s prepravcem a resit i zmeny / refundy a v zivote me nenapadlo se zdrzovat se prostrednikem.. Prodlouzeni letu - pres prepravce. Vratit nonrefundable letenky (dan) - taky vzdy pres prepravce. Tyhle podminky dokonce jsou vyslovne napsany v podminkach prodejce (ze se odkazuji na podminky prepravce ktere samozrejme lol tedy neprestavaji platit "vlastnictvim" letenky). Nevim, kde bych platil co navic..  Podminky zavazadel, ztracene zavazadla, zpozdene lety, vyber jidla dopredu, vyber sedadel..vse plati porad i s prodejcem..  No jo a levnejsi platba s Visou, dobre, tak pouziju Visu misto MC.. z password keepera ji vyberu, ztratim sekundu a vydelam 800kc.. Ach jo, tezky zivot..

Posledni let v jiste nenavidene prodejni firme mi dal slevu 9000.- oproti oligopolu. Nikoli 200.-. Za rodinu, 3 lidi, devet na drevo, ultrarychle legy, mamutí kapacitu zavazadel, zadne pelikanovske odpady jako napr cekani na prestupu 20 hodin. A tak to ma byt.



0 Citovat

"Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom absurdné?" 

"Devět na dřevo, ultrarychlé legy, mamutí kapacita zavazadel...!"


0 Citovat

Padrino? 

0 Citovat

:) Tož děkuji pěkně za takovou lécenku. A teď co si kópit za těch 9, bábo raď. A co do těch zavazadel nandat? To nepřenesu přes futra. Tólik problémů navíc, měl jsem zóstat na pelikáně. Tak pěkně o něm psali na internetech. Nebo zóstat doma u nás, když tady pořád svéce slunéčko.

PS: nejsem dotyčný, a vezu si 72kg navíc za -9 díky nenáviděným firmám. Doporučuji.
0 Citovat

dog napsal(a):

:) Tož děkuji pěkně za takovou lécenku. A teď co si kópit za těch 9, bábo raď. A co do těch zavazadel nandat? To nepřenesu přes futra. Tólik problémů navíc, měl jsem zóstat na pelikáně. Tak pěkně o něm psali na internetech. Nebo zóstat doma u nás, když tady pořád svéce slunéčko.

PS: nejsem dotyčný, a vezu si 72kg navíc za -9 díky nenáviděným firmám. Doporučuji.


velmi hezké dva příspěvky, když čtu ty ***** co tu píšou ty prodejci tak mi přijde, že oni netuší, že dnes už si ty jejich "pravdy" může ověřit každý:)

0 Citovat

"A ze letenka je ve "vlastnictvi" prodejce, to je taky pekny blabol. Samozrejme, ze muzete komunikovat s prepravcem a resit i zmeny / refundy a v zivote me nenapadlo se zdrzovat se prostrednikem.. Prodlouzeni letu - pres prepravce. Vratit nonrefundable letenky (dan) - taky vzdy pres prepravce. "


Totální nesmysl. Přepravce přijal platbu od agenta, je autorizován při refundu ji vyplatit opět jen agentovi, ne nějaké třetí straně (cestujícímu). To je jako byste si koupil televizi a při poruše chtěl vrátit peníze od výrobce..

0 Citovat

Levné letenky - http://tonzes.com/flycz.htm Profesionální a proklientský přístup, ochota a rozumné ceny. 

0 Citovat

Skyscanner není vyhledávač, ale porovnávač cen, tak jestli to nebude tím.

0 Citovat

Už asi tři měsíce sleduji ceny z Vídně na jih v období vánoc.  Na  skyscanneru  sleduji, že se ceny mění každý den. Je to u všech předprodejců ( kiwi, edream a pod.). Každý se snaží prodat.  Za poslední čtyři roky je toto velmi neobvyklé.  

0