Prestup v Manile
ok, budu s tím počítat, každopádně díky všem .. ještě ten přesun mezi terminály, chápu správně, je mimo tranzitní zónu, tedy " venkem ", je tak ? Takže kdyby došlo na delší noční mezipřistání, je to ok i v noci z důvodu bezpečnosti předpokládám, když do busu nepustí nikoho bez letenky ..
busy jsou bezpečný pořád a všechny. Jeepneys už můžou být divočejší. Ale kolem terminálů je bezpečno. Akorát plno lidí, teď už může do T3 kdokoli, letenky kontrolují až před checkinem (3.patro).
Přesun busem mezi terminály je venkem, a přes den může trvat třeba i hodinu. Pro 5J-5J je i jakási tranzitní přepážka u baggage claimu, ale nezkoušel jsem, MNL byla dycky mou destinací. V CEB jejich tranzit nefungoval a museli jsme venkem.
není tam na některý lety i možnost přesunu vnitřkem? Četl jsem o tom kdesi když člověk přiletí na jejich domestik a nestíhá přestup.
My teda jeli venkem protože se nás to netýkalo. Ale nepamatuju si přesně ty podmínky.
Jinak venku kolem letiště je to cajk, ono celkově jsou prostě špatný a normální čtvrti, to není, že celá Manila je jako Cape Town nebo Durban v JAR. Pokud člověk není idiot a nemá mobil v zadní kapse a rozeplej batoh, z kterého kouká notebook. To je pak průser kdekoliv.
Vnitřkem co vím nabízí jen PAL pro svoje a codeshare lety. Nemůžu hodnotit, tu společnost jsem v životě neměl potřebu využít, je to něco jako ČD, předražený a zákazník je jako hmyz.
Já jsem z terminálu 3 na terminál 4 jel autobusem normálně vnitřkem, přes areál letiště a bylo to hned. Přestup z Cebu Pacific na Air Asia do Kalibo. Ale byl to rok 2017 takže od té doby se to mohlo změnit.
Hanka K napsal(a):Nemáte prosím někdo novější zkušenost s přestupem v Manile ? I v průvodci letištěm není nic aktuálnějšího, guglím i Tripadvisor apod .. historicky všude jen čtu o zmatečnosti a špatné organizaci nebo " nejhorší přestupy o kterých vím " apod .. chystám se na Filipíny, výlet na pár dní z Hong Kongu, přestup v Manile mě při přesunu na další ostrov nemine.
Takže mezinárodní + vnitrostátní let, tzn. nejspíš změna terminálu / pokud netrefím svým termínem a financemi aerolinku, která mezinárodně přistává na terminálu, ze kterého následně jinou odletím .. a podle toho co je tu psáno jsou tak 4 hodiny minimum a to nepočítám možné zpoždění prvního letu ..
Posunulo se v MNL něco k lepšímu ?
Byla jsem tam nedávno a upřímně, moc k lepšímu se toho neposunulo. Manila je pořád dost nevyzpytatelná. Já měla online check-in i vytištěnou letenku, jen příruční batoh, a stejně mě nahnali do fronty ke kiosku, kde jsem strávila skoro hodinu. Naštěstí jsem měla velkou časovou rezervu, ale kdybych měla navazující let jen za pár hodin, asi bych byla pěkně ve stresu. Rozhodně doporučuju mít cestovní pojištění (celoročko od AXA výjde kolem 3 tisíc), s vyšším krytím hlavně letů, při tomhle chaosu člověk nikdy neví, jestli mu neulítne spoj nebo se něco nezkomplikuje.