Ahoj,plánuji letos vyrazit na Korsiku přejít část slavné GR20. Chtěl bych vyrazit v červnu nebo začátkem září cca na 8 -9 dní. Nejradši bych tam letěl, abych neztratil moc času po souši a na trajektu, mohli byste mi poradit nejschůdnější a nejlevnější variantu, jak se tam dostat letecky? Cílové letiště asi nerozhoduje, nejlépe Bastia nebo Ajaccio. Předem dík! .

Korsika - jak nejlépe letecky

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

23 reakcí

Ahoj,

plánuji letos vyrazit na Korsiku přejít část slavné GR20. Chtěl bych vyrazit v červnu nebo začátkem září cca na 8 -9 dní. Nejradši bych tam letěl, abych neztratil moc času po souši a na trajektu, mohli byste mi poradit nejschůdnější a nejlevnější variantu, jak se tam dostat letecky? Cílové letiště asi nerozhoduje, nejlépe Bastia nebo Ajaccio. Předem dík!

0

azair.cz

0 Citovat

Létá sem přímo Eurowings, loni měly super ceny z Vídně.

0 Citovat

Ako píše Dave, Eurowings z Viedne je najlepšia možnosť o ktorej viem (keďže som z Bratislavy, tak som nič iné ani neriešil veľmi)

0 Citovat

S Eurowings z Vídně jsem našel zpáteční do Bastie nejlevnější okolo 5 tis. (létají jen soboty a úterky) a vzhledem k tomu, že nemám Vídeň úplně nejblíž (jihozápadní Čechy), zkusím ještě popátrat po levnějších. Každopádně díky za tipy.

0 Citovat

Moc možností asi nebude, patrně nejlevnější možností stále bude letět do Bergama nebo Říma, pak vlakem do Livorna a následně trajektem. Obecně se to celé dá při troše hledání zvládnout během jednoho dne a cca 3000Kč RT.

0 Citovat

Anebo sledovat akce Volotea z Prahy/Vídně do Bordeaux a Toulouse (5EUR), odkud taky Volotea létá na Korsiku. Eventuelně i Nantes.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Anebo sledovat akce Volotea z Prahy/Vídně do Bordeaux a Toulouse (5EUR), odkud taky Volotea létá na Korsiku. Eventuelně i Nantes.

+1

0 Citovat

Díky, ta Volotea vypadá nadějně.

0 Citovat

Ryanair z Prahy nebo Bratislavy  pres Brusel Charleroi   do Figari  obcas jsem videl slusne ceny , taky bych chtel nekdy zkusit Korsiku ,ale zatim jsem vzdy narazil na prilis drahe ubytovani , letenky nejsou nejlevnejsi ,ale uz byvaji  i od jinych nez jen od Ryanairu dostupne ceny

Mozna pak zkusit Sardinii tu jsme absolvovali uz a prejet pak na Korsiku

0 Citovat

Na Korsice je drahé všechno, ušetřit se dá jedině kempováním. Levné letenky se dají sehnat prakticky jen mimo sezónu, ale nedokážu si představit co tam v tu dobu. My tam byli na přelomu září/říjen a v horách bylo už dost zima a převážně pršelo, moře bylo teplé, ale občas taky sprchlo, ale třeba jsme měli jen smůlu na počasí.

0 Citovat

My jsme na Korsiku letěli z Berlína s easyjetem. Letenka na srpen vyšla na 2.000 Kč. Ubytování přes Airbnb se dá taky sehnat celkem levné, jen nebude u moře...

0 Citovat

Presne to  vidim tak ja pise SDAN   i puketapu ,  Kemp se mi  zamlouval,  ovsem to pak ma cenu autem a ne letadlem , navic nizkonakladovkou s 10 kg  i kdyz by 15  , letenka pochopitelne jinde nez z CR mi problem nedela i se da najita asi dobra , ubytovani ale pres Airbnb nechci , tu uroven co booking.com to muze, ale nemusi mit prece jen ma booking.com jistou uroven a kdyz ji ubytovatel nesplni tak  ho booklng  vyradi ze sve nabidky   navic system platby je jiny

Dalsi vec je ta , ze cenove slusne veci jsou ale ve vnitrozemi,  pravdepodobne bych si auto na Korsice tak jak tak pujcoval, ale stejne chci bydlet u more  a pak tam je skutecne minimum  vhodnych  objektu , ktere splni vsechny pozadavky i kdyz v necem udelam kompromis

0 Citovat

Easyjet nemá obmedzenú váhu príručáku.

0 Citovat

Zrovna včera byla akce od Easyjetu z Berlína za 2300,- Kč, jenže jen na srpen (týdenní turnusy) a jen s příručním zavazadlem. Jelikož budu brát krosnu, zaplatím dalších 55 € za zavazadlo.  Ale i to by ještě šlo. O cenu ubytování mi ani nejde, budu spát ve stanu na stezce GR20.  Ideální čas by byl začátek září, už tam nebude tolik lidí a je pořád hezky. Budu kontrolovat Ryanair a Easyjet, Volotea by se taky mohla s něčím vytasit.  Z Figari přes Brusel do Prahy by bylo fajn, zvažuji cestu tam po souši a cestu zpět letecky. 

0 Citovat

Pokud celou cestu po zemi, tak v širší sezóně jezdí dvakrát týdně přímý noční vlak Vídeň - Livorno, viz. 3. strana v odkazu. Jízdenky na sezení se tuším daly v předprodeji sehnat za 29€. Přípoj z ČR dalších 9-14€. Trajekt z Livorna do Bastie jede asi 4h - nejkratší lodní cesta na Korsiku.

http://www.oebb.at/file_source/r...kif600.pdf

0 Citovat

Obnovim toto tema. Nemate nekdo novejsi tip, jak se dostat levne na Korsiku mimo hlavni prazdniny, cerven nebo zari. Easyjet z Berlina lita jen o prazdninach, Viden je pro nas 450km daleko, takze nejlepe primy let z Nemecka nebo 1 prestup by taky sel. 

0 Citovat

Eurowings z Berlína lítají i v červnu/září, ale ne levně (200-250€). 

Easyjet přes Basilej by asi šel nakombinovat pod 150€.

Ryanair přes Řím pod 100€. V červnu tam má FCO-FSC za 13€ OW.

Všechno holé ceny.

0 Citovat

Zkus easyjet s přestupem https://worldwide.easyjet.com/

0 Citovat

@Mandre,nevim odkud to ma byt ,ale za me Vindbona jeden z nejlepsich vlaku co znam a navic pak z Hbf jsi na letisti za 15 minut O tolik to proti Berlinu uz rozdil neni, o Mnichovu ani nemluvim A ani Norimberg nema zadne idealni spojeni Drazdany zase slabsi vyber letu Velka skoda ze Ryanair ustoupil z te linky Frankfurt Hann

Korsiku mame taky v planu zari by bylo idealni

0 Citovat

jsme Ustecký kraj, takže Berlin, Dráždany, Lipsko, ještě by šel ten Norimberk a pak Praha.

0 Citovat

Tak to pak asi nejlevneji s prestupem v Rime  Figari  Ryanair  Na to obdobi,koukam jde najit lety kolem 20 euro ow z Rima  a do Rima z Prahy  kolem 700-900 Kc ow , asi ale nocleh v Rime  V cervnu je Figari z Rima za 13 euro  a zpet za 17  ale  Rim je z Prahy  jen par terminu za tech 700-900 Kc  ow jinak 1300-1500 Kc ow

0 Citovat

Krakow - Brusel - Figari 29.06 - 05.07. Cena 2600.

0 Citovat

563km na letiste👌 do Polska, to ne. Ale diky

0
23 reakcí