Dobrý den, chtěl bych se zeptat, využil jsem jednu vaši errorovou akci s aircanadou na letenky do NY. Po pravdě jsem to nekupoval přes cestujlevne.com, protože jsem už nenašel volné termíny, které jsem potřeboval. Aircanada mi zrušila předposlední segment na rezervaci, posunula mi to o jeden den dál, ale poslední segment už ne, takže bych ho nestihl.české zastoupení Aircanada mi to nechce opravit sama, české zastoupení mě odkazuje mě na nějakou novozélandskou centrálu, tam to nikdo nebere, třetí strana od které jsem to kupoval mi navrhla, že si to můžu vyřídit sám nebo za administrativní poplatek cca 100$ to vyřeší za mě. Tak bych se chtěl prosím zeptat, jestli letecká společnost může dělat takové kroky k tomu, aby kupujícímu tu cestu znepříjmenila, protože co jsem tak pochopil, může ty lety přehazovat jak se jí zlíbí a já protože mám tu nejnižší bookovací třídu s tím nic neudělám. Díky za prostor .

Air Canada Error fare – problém se zrušeným letem

Založil ve fóru Letecké společnosti

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, využil jsem jednu vaši errorovou akci s aircanadou na letenky do NY. Po pravdě jsem to nekupoval přes cestujlevne.com, protože jsem už nenašel volné termíny, které jsem potřeboval. Aircanada mi zrušila předposlední segment na rezervaci, posunula mi to o jeden den dál, ale poslední segment už ne, takže bych ho nestihl.české zastoupení Aircanada mi to nechce opravit sama, české zastoupení mě odkazuje mě na nějakou novozélandskou centrálu, tam to nikdo nebere, třetí strana od které jsem to kupoval mi navrhla, že si to můžu vyřídit sám nebo za administrativní poplatek cca 100$ to vyřeší za mě. Tak bych se chtěl prosím zeptat, jestli letecká společnost může dělat takové kroky k tomu, aby kupujícímu tu cestu znepříjmenila, protože co jsem tak pochopil, může ty lety přehazovat jak se jí zlíbí a já protože mám tu nejnižší bookovací třídu s tím nic neudělám. Díky za prostor

0

Nikdo vam nedela nic naschval. A ano, denne rikame, at se nekupuje pres tyhle shit servery :) u nas by byla zmena vyrizena zdarma.

Ted nezbyva nez to zkusit pres AC nebo zaplatit. 

0 Citovat

No money, no honey... Nicméně pravdu ale Dave má.

0 Citovat

tak radsej zaplatit proviziu, ktoru zaplatis aj inde (mozno aj ako podakovanie za tento web) ako potom riesit prijemne problemy cez pol sveta

0 Citovat

Cestu sis znepříjemnil sám... nakupovat u šmejdů chybný tarif fakt není dobrý nápad.

0 Citovat

DimikUK napsal(a):

U vas by z toho neco kaplo na provizich a o tom to je...

Tvl tyhle závistivý kecy miluju. Českej seriózní prodejce (ne jen SA) Ti vše vyřídí v češtině a zdarma, to, že Dave propaguje "svoje" je snad jasný a je to úplně jedno jestli kupuješ u SA, Pelikána atd... Mimochodem osobně mám se SA rozhodně nejlepší zkušenosti i z českých prodejců.

K dotazu, ať to není jen offtopic, jak už zaznělo buď vyřiď s novozélandskou AC (nevím, kdy jsi to zkoušel, ale možná Ti to neberou proto, že je tam teď už nějakou dobu večer/noc) nebo budeš muset za poplatek přes prodejce. Nikdo Ti nic nedělá aby Ti něco znepříjemnil, ale představ si, tak jako se mění jízdní řády, tak se mění i letové řády....
0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Cestu sis znepříjemnil sám... nakupovat u šmejdů chybný tarif fakt není dobrý nápad.

Jak jsem psal výše, možná si to přehlédl- nekoupil jsem to přes Cestujlevně z důvodu nevyhovujícího termínu... Na druhou stranu, nevím, jestli mytrip.com je zrovna šmejd, není to poprvé, co jsem přes ně koupil letenky a dle jejich sdělení předposlední segment mi zrušila sama AC, což by mi i dávalo smysl, když u nich koupíš letenku za 1/3 ceny, tak se ti snaží tu cestu co nejvíce znepříjemnit. 

0 Citovat

Ještě jednou. Neexistuje jediný důvod, kdy aerolinka kvůli tobě bude rušit jeden let.

Nemusel jsi kupovat u nás, stačilo jít tam, kam jsme sami odkazovali – na samotný web dopravce Air Canada. Ty máš teď tu smůlu, že i aerolinka tě může a správně má odmítnout, protože tvou letenku spravuje prodejce. Tzn. všechno musíš řešit s prodejcem, ten bohužel chce peníze, čemuž se nevyhneš.

Nezbývá než zkoušet infolinky Air Canada, protože za těch 100 $ to prostě stojí.

A ano, mytrip, stejně jako všichni napojeni do momonda s podnákladovými cenami jsou šmejdi. Nikdo tě nebude dotovat ze své vlastní kapsy.

0 Citovat

chmelir napsal(a):

....dle jejich sdělení předposlední segment mi zrušila sama AC, což by mi i dávalo smysl, když u nich koupíš letenku za 1/3 ceny, tak se ti snaží tu cestu co nejvíce znepříjemnit. 

Na to sa da napisat fakt len lol. :D

DimiUK - ty pracujes zdarma?
0 Citovat

Máš právo na storno zdarma.

0 Citovat

To nic neřeší. Stejně si vezmou poplatek.

0 Citovat

Andrea napsal(a):

Na to sa da napisat fakt len lol. :D

Je to tak. Už vidím, jak vedení AC alokuje celé týmy lidí, kteří vyhledávají tyto letenky a potom postupně ruší lety. "I mean wow."

0 Citovat
@Leoš - Já myslím, že o to ale pánovi zrovna nejde... A DimikUK je možná ryzí duše, co dělá u Armády spásy nebo ministranta v kostele, tak se do něj nenavážejte.
0 Citovat
chmelir napsal(a): , nevím, jestli mytrip.com je zrovna šmejd, není to poprvé, co jsem přes ně koupil letenky a dle jejich sdělení předposlední segment mi zrušila sama AC,
Jak to víš že to nejsou šmejdi, když jsi u nich zatím žádnou poprodejní asistenci zřejmě nepotřeboval?
0 Citovat

Mailand napsal(a):

Je to tak. Už vidím, jak vedení AC alokuje celé týmy lidí, kteří vyhledávají tyto letenky a potom postupně ruší lety. "I mean wow."

Asi tak, chmelir si asi myslí, že dvojčata si shodili sami američani, že jo? :)))

chmelir: Kolik si myslíš, že těch letenek na jeden let v nejnižší bookovací  třídě prodávají? Poradím Ti, je to v řádu jednotek a proto je taky nechají proletět a nezrušili to, tak prosím Tě nebuď paranoidní. A jak říká Petr, seriózní prodejce se pozná ve chvíli, když je problém, ne když je vše ok. A změna za 100 dolarů není seriózní prodejce, ten by Ti to vyřešil zdarma.
0 Citovat

eremi napsal(a):

Asi tak, chmelir si asi myslí, že dvojčata si shodili sami američani, že jo? :)))

chmelir: Kolik si myslíš, že těch letenek na jeden let v nejnižší bookovací  třídě prodávají? Poradím Ti, je to v řádu jednotek a proto je taky nechají proletět a nezrušili to, tak prosím Tě nebuď paranoidní. A jak říká Petr, seriózní prodejce se pozná ve chvíli, když je problém, ne když je vše ok. A změna za 100 dolarů není seriózní prodejce, ten by Ti to vyřešil zdarma.

Se taky kolem relativně normální otázky strhl docela flame jak vidím...což jsem upřímně nečekal... Nemám problém nějaký administrativní poplatek zaplatit. Jen jsem se ptal, jestli s tím nemá někdo zkušenost, protože jsem v minulosti, ač to bylo koupeno přes třetí stranu, neměl problém to řešit přímo s dopravcem... Tak mě překvapilo, že to dopravce teď odmítá. 

Apropos Eremi, na těch dvojčatech, co si údajně myslím, že si shodili Američané  jsem byl v roce 97. Kdyby ještě stály, taky bych Ti doporučil návštěvu ;) 

0 Citovat

Mna tiež Aegean odpinkal na Kréte, že si zrušený let kvôli štrajku mám riešiť s Fluege :) a to som mal letieť na druhý deň. Našťastie štrajk odvolali, ale takú smutnú reakciu od aerolinky som nečakal

0 Citovat

Každej dopravce to má jinak hozený, takže asi proto se s Tebou zrovna AC nebaví, jiná aerolinka by to třeba i řešila s Tebou. Ale jinak počítej s tím, že pokud kupuješ přes prodejce, vždycky se Ti tohle stát může.

Dvojčata jsem už bohužel nestihl ve Státech....

0 Citovat

Tak ono to není smutné, ba naopak. Vezmi si, že aerolinky platí prodejcům nemalé výpalné z letenky. Výměnou za to má být právě zákaznický servis.

Takže ty místo toho, abys zaměstnával agenturu, která inkasuje, budeš tahat další vícenáklady z aerolinky. Byť tam ten člověk je a fyzicky s tebou už hovoří :D tj asi tak, jakože máš přímý let dražší než ten s obklikou přes půlku světa.

0 Citovat
eremi napsal(a):

Dvojčata jsem už bohužel nestihl ve Státech....

Třeba stihneš v reálném životě:-) I když bych ti to snad nepřál... A k tématu, koupil jsem teď let od nejmenované aerolinky, kde jsem to trochu odtučnil, navíc přes dost pofidérního prodejce, který jediný ten routing byl schopný prodat. Potřeboval jsem tam něco upravit, prodejce mě samozřejmě fakoval, ale e-mailem mně to dopravce, resp. německé zastoupení zařídil během jedné hodiny.
0 Citovat

mna inak Emirates vyfakoval v Pekingu, kde som siel osobne na ich zastupenie (lebo Student Agency to trvalo strasne pomaly) s poziadavkou na prebookovanie spiatocneho letu. S tym Aegeanom mi to prislo smutne z dovodu okolnosti. To ako keby som priletel na letisko s meskanim, connecting flight by som nestihol a na prepazke by mi povedali, ze ved nech ma prebookuje predajca na dalsi volny let.

0 Citovat

Podobný problém jsem měl u cesty do Limy s BA, koupeno přes fleuge.de.  Taky jsem musel vše v řešit přes prodejce.

0 Citovat

cali napsal(a): Třeba stihneš v reálném životě:-) I když bych ti to snad nepřál.

Těžkej off topic, ale nedalo mi to :) Já to vidím tak, že budu rád, když je nestihnu vůbec, stejně jako jsem nestihl ty ve Státech, nemusím mít vše :)

0 Citovat

tonic napsal(a):

To ako keby som priletel na letisko s meskanim, connecting flight by som nestihol a na prepazke by mi povedali, ze ved nech ma prebookuje predajca na dalsi volny let.

Toto se stalo spolucestujícímu při přestupu v Oslu, oba lety s Norwegian koupené na jedné letence přes mytrip. Dalším, kteří to měli takto koupené, přebukoval mytrip na další domácí let automaticky. Po jeho delším telefonátu s mytrip ho nakonec vzali (myslím, že bez palubního lístku). Já měl letenku přímo přes Norwegian, ale ostatní kupovali později, kdy byly u letecké společnosti už výrazně dražší, ale u mytrip stále levné.
0 Citovat

tak věc jsem vyřešil tak, že jsem zavolal na mytrip.com,  řekl jim, že s tou změnou nesouhlasím. Na call centru mi nabídli vrácení peněz v plné výši... Nevím, jaké máte kdo zkušenosti, ale mě tohle zrovna jako shit společnost nebo jak to tu někdo nazval nepřijde...docela solidní jednání.

0