Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, za kolik Eur je reálné, že Ryanair začne nabízet letenky z pevninského Portugalska na San Miguel nebo Tercieru na srpen za přijatelné ceny? 85 eur/jedna cesta se mi zdá přemrštěné. Co myslíte? Pomozte prosím.  .

Letenka z Portugalska na Azory

Založil ve fóru Hledám letenku

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, za kolik Eur je reálné, že Ryanair začne nabízet letenky z pevninského Portugalska na San Miguel nebo Tercieru na srpen za přijatelné ceny? 85 eur/jedna cesta se mi zdá přemrštěné. Co myslíte? Pomozte prosím. 

0

Ceny letenek diktuje sezóna, což je v tomto případě její vrchol. Ryanair může jít ještě dolů, ale budou do spíš drobné, určitě bych nečekal poloviční ceny ;-)

0 Citovat

Děkuji za odpověď, budeme v Portugalsku 3 týdny, z toho bychom chtěli být tak týden právě na Azorských ostrovech. Vy si myslíte že se nenajde letenka třeba za 35 euro za jeden směr? 

0 Citovat

A kdy by bylo dobré uvažovat o koupi?? 

0 Citovat

Netroufám si predikovat, jak ceny budou vyvíjet, ale kdybych byl optimista, tak kolem 100 euro za zpátečku bude v pohodě. Ceny určitě sledujte, rozhodující pro nákup jsou tak 2-3 měsíce před odletem.

0 Citovat

Ok dobře, dekuju moc

0 Citovat

Trosku s Lukasem nesouhlasim , Ryanair kupovat 2-3 mesice dopredu je prilis brzo , leda by tam byla nejake akce ,nebo tam sla cena opravdu dolu vyrazne ,jsou to sice prazdniny ,to ano ,navic takova specificka destinace , ale vic bych se priklanel k tomu mesici predem ale sledovat od toho cervna to ano , ted mel treba Ryanair akci ktera trvala tyden na letenky od 1.4. , vzdycky je to pak na urcitou periodu, ale do toho vkladaji ruznedlouho trvajici akce , ted bude mozna neco k St. Patricku , ale tipuju to na 24 hodinovku , mozna je dobre sledovat i svatky ( Bank Holiday )

0 Citovat

Opět jsem se nic nedozvěděl!

0 Citovat

Doporučuji spíše koupit než čekat. V top sezóně na Azorské ostrovy podle mého názoru není šance, že by šla cena nějak výrazně dolů, spíše půjde nahoru, není důvod zlevňovat. Počítal bych, že 2 až 3 měsíce před odletem bude RT za 200 euro a možná i víc. Sám jsem chtěl v létě na Azory jet, ale v mém termínu je to už 130 euro, počkám si na příští rok a letenky koupím first minute za 80euro RT s TAP Portugal.....nebo 60RT s Ryanem.

0 Citovat

Zdar,našel jsem na červenec zpáteční letenky s TAP z Vídně Do Ponta Delgada za 354-436 EU pro 2 osoby.Je to dobrá cena,nebo mám ještě počkat.

0 Citovat

Co to je dobrá cena? Třeba já bych počkal na cenu tak do 2000 Kč (za jednoho). Ale přitom bych nevyžadoval ani červenec, ani odlet z Vídně, ani přímý let, ani odbavené zavazadlo... atd.

0 Citovat

@tramin: Pokud jste omezen termínem červenec, tak je to celkem dobrá cena. Jestli ještě trochu sleze těžko říct, jedině to risknout a čekat. Ale jinak je to tak jak píše mirjur (kromě jeho poznámky o přímém letu:)

@mirjur: bez přestupu se tam (samozřejmě kromě z Potugalska) sice občas odněkud dá doletět, ale výběr přímých letů je velmi velmi omezený a ceny bývají dost vysoké. Takže tramin na 99% píše o nepřímém letu z Vídně přes Lisabon nebo Porto.

0 Citovat

354€ za dvoch v júli nie je zlá cena. Prednedávnom tu bola akcia TAP za 150€ na osobu, ale to bolo len s príručákom. S kombináciou lowcostov to tiež výrazne pod 150€ nezrazíš.

0 Citovat

Tak je to samozřejmě s krátkým přestupem v Lisabonu.Ceny za lowcost z Lisabonu,Porta nebo Stansted jsou v tuto chvíli na červenec cca za stejnou cenu(kromě STN,tam to je 770 £ za RT!).Navíc cena za dopravu tam a dost nevýhodné časy na přestup(bral jsem v potaz BTS,BRQ,PRG,VIE a KTW).Jo a příručák u TAP nám stačí.Otázka,jestli ta cena nepůjde brzy nahoru.Dolů asi těžko...

 @mirjur : v mém věku už mám prefernce jasně dané.

0 Citovat

@tramin vzhledem k této akci bych řekl, že cena na prázdniny je to ok. https://www.cestujlevne.com/akcn...trovy ;

Já od rána váhám, jestli koupit na začátek května Azory za cca 3,9k/osoba, ale s přespáním v Lisabonu na cestě tam i zpět, což se mi moc nechce.

0 Citovat

Tak co jsem se teď díval,tak ceny z Prahy začínají na něco přes 11 000 Kč,navíc ty časy nejsou vůbec výhodné.No a přespání někde jsou další peníze a 2 dny navíc...


v-a-6-14.jpg

0 Citovat

tramin napsal(a):

Tak co jsem se teď díval,tak ceny z Prahy začínají na něco přes 11 000 Kč,navíc ty časy nejsou vůbec výhodné.No a přespání někde jsou další peníze a 2 dny navíc...

Přesně tak. Vůbec to neres a kup. Je to dobra cena. Pokud nechces ztrácet čas a peníze při prestupu, tak na prázdniny je to fajn cena. Pokud ti to vyhovuje, tak i kdyby to o par stovek kleslo tak se přece nic nestane. Ne každý chce při týdenní dovolene kysnout dva dny na letištích a přestupních místech. 

0 Citovat

@niemandos : Dobře mluvíš předsedo :-)

0 Citovat

@tramin

Vsechno je to o tom, jak si vazis svého času. Za mě při týdenní dovolené si raději priplatim za rychle a garantované spojení. Když letim na měsíc, tak na nějaké hodině až tak nezáleží a rad usetrim. A za 2 tis to opravdu v červenci nekoupis :-) 

0 Citovat

Však já jsem to myslel dobře,to nebylo ironicky.Právě že s tebou naprosto souhlasím.

0 Citovat

tramin napsal(a):

Však já jsem to myslel dobře,to nebylo ironicky.Právě že s tebou naprosto souhlasím.

Však ja vím. Jen jsem to chtěl upřesnit :-)

0 Citovat

Panove ja zase pichnu do vosiho hnizda -)  samozrejme  prazdniny jsou prusvih  ,ale porad  bych trosku spolehal na to  ze  Portugalsko  muze byt  k mani levneji ,,jednou jsem koupil i v uplnem vrcholu sezony  za  50 euro zpatecni ,( Faro ), jasne  noc treba v Lisabonu nebo Portu  a pak prelet  na Azory,  tak  snizeni ceny  musim nahradit obetovanim casu  a stejne se na sympatickou cenu dostanu  tezko , Azory mame dlouhodobe v planu ,odrazuje me pocasi  ,takze  posilhavam  i po te hlavni sezone , stejne bychom asi zmokli -) ale za  400 euro pro dva zpatecni  to neberu , koukam treba konec cervna zacatek cervence  Lisabon - Ponta Delgada zpatecni kolem 70 e a treba bude i niz  a za podobnou cenu  lze najit  zpatecni  odnekud co komu vyhovuje  do Lisabonu  takze bych hledal cenu kolem 200 euro  s  prestupy  pro dva  a ty dalsi penize bych dal za noclehy a mel pridavnou hodnotu jeste jinde

0 Citovat

Však si píchej.Mě už zase tolik o peníze nejde.Raději si připlatím za komfort a pohodu.To se týče i ubytování.Já už těch přespávání po letištích mám za sebou habaděj.To přenechávám jiným...

0 Citovat

Ne každý je Mikire nezaměstnaný, aby mohl letět, kdykoliv uvidí levnou letenku. My plebs, co musíme vydělávat, holt dovolené plánujeme dopředu.

0 Citovat

@mikire ,  docela dobré  počty . 4x okolo 70 e dá dohromady okolo 200 e . Tomu říkám optimismus úsporného cestování.


@tramine, neposoudím  Tvoje náklady na Vídeň , já mám  prakticky domovské letiště Berlin, odkud bych uvedenou cenu  určitě bral. Přeji krásné Azory ,  jejich návštěva za to určitě stojí.

0