evropa - japonsko
Dobrý den,
můžete mi poradit jak se nejlevněji (a nejefektivněji) dostat z evropy do japonska? díky Hanka
Ahoj Hanko, vyčkat na nějakou zajímavou akci a tu koupit.. Nyní nic extra není, od března bude Qatar, tak snad ten nahodí Tokio ![]()
Ahoj, nechci zakladat nove tema:
v cervenci chci jet s rodinou z PRG nebo okolnich letist (MUC, BUD,VIE,FRA atd) do Japonska. Jelikoz je nas 5 a ceny jsou okolo 120k a vyse, tak bych chtel poprosit o radu, z jakeho letiste cekat pripadne akce, nebo pokud nevite co je ted aktualne nejvyhodnejsi nabidka klidne i z cele Evropy. Prijde mi ze Cinani z BUD, ale porad jsem tam za 120k.
Cervenec je nutnost, protoze deti - prazdniny.
dekuji za pripadnou konstruktivni odpoved:)
To je na věšteckou kouli.
Je to prakticky nejhorší varianta, když si vše stanovíš předem - odkud, kdy a kam. Tedy lehce uprav, alespoň v rámci možností - odkud - celá Evropa, kam - celé Japonsko, a termín - celé prázdniny, nebo ještě lépe červen až září.
Pak už jen zbývá sledovat např. fly4free, jestli se objeví nějaká akce, ale na prázdniny také vůbec žádná být nemusí, což je vcelku pravděpodobné.
A pokud se objeví nějaká pro tebe přijatelná varianta, tak nečekej a kup.
mno vim ze je to na vesteckou kouli, to uz mam celkem naletano:)
ale co jsem hledal tak nejake multicity byli nakonec vyrazne levnejsi, ale neni v mych silach zkouset z cele stredni Evropy ruzne multicity na cervenec, tak pokud nekdo ma neco vyzkouseneho:)Treba ted jsem objevil z FRA multicity tam Fukuoka a zpet Naha, kdy to vyjde levneji nez klasicke RT, ale porad je to za ranec.
Je mi jedno kam v Japonsku, ale striktni je cervenec, protoze v srpnu uz jsme na Islandu. A samozrejme cerven a zari ne, kdyz chodi do skoly:)
flyforfree, flightor atd samozrejme checkuju. Chapu ze je to nejhorsi datum, nejhorsi zeme, ale tak to mam ze jedeme tam:)
nejlepe datum 5.-6.7 - 26.-27.7. zatim jsem nenasel pod 23k.
Medvidkové Pů to mívají z BUD nejlevnější vždycky tak 4-6 týdnů předem. Počkal bych, kam se to bude vyvíjet
Jestli můžeš fakt odlétnout poslední víkend v červnu, tak máš "spoustu" možností včetně multicity za cca 18000. Července už to fakt zabije a hodně prodraží. A je otázka jestli cena klesne, protože v Osace je Expo 2025.
Právě že nemám možnost,jen vlastně v tom termínu jak jsem psal. 5.-6.7 - 26.-27.7. Vidíš na Expo jsem nepomyslel:)ted to vypadá že JR pass a letenky = jsem v tom za 200k:)
Tak držím pěsti at něco najdeš :). Ale s touhle kombinací to bude chtít hodně stěstí. Holt kde je ten rok, kdy se dalo s TK letět za 5 tisíc RT :D
Jestli to nutně nemusí být tahle destinace, tak hodně podobná Japonsku je Korea, která je i levnější, byla jsem v obou zemích a tak mám srovnání.
Asi bych se vyhnula cestám lowcosty s přestupy a separátním letenkám tam a zpět - v pěti lidech to pak také dost prodraží zavazadla.
V Koreji jsem byl 3x, celkově asi 2,5mesice..takže ciste striktně Japonsko..právě že termín a země jsou jasne, ale počítal jsem max 20k za letenku. Různě si hraju s multicity které to některé troškumozna překvapivě poníži, ale v podstatě na svém termínu se nedostanu pod 25k:)
Asi budu dal čekat co cinani z BUD.
Btw tu Alitalii jsem taky letěl na otočku, sehnal jsem si tam na těch 7 hodin nějakou stopover tour a dal Naritu a okoli:)
Hele co Qatarci? vím, není to levný ale našel sem za 113000 2 dospělí a tři děti. Zavazadla, bez čínanů, poměrně rychlý přestupy
Kousnu celou střední Evropu, ale musím letět pouze a jen v tomto termínu 5.-6.7 - 26.-27.7. :))
Tak bohužel. Cenu to vyhodilo přes eDreams, ale poté přepočítalo na nesmysl. Přímo China Eastern to má pěkně drahé.
Bohužel to se děje celkem teď často, British na Google flights se taky tváří levné pak to prepocita na nesmysl..to samé některé spoje z BUD do JAP..už jsem jasal a nakonec už asi to bylo nakesovane před delší dobou:)
A JR pass sis spocital, ze se vam vyplati? Po tom brutalnim zdrazeni byste museli v podstate jezdit jak sileni (ma samozrejme i jine vyhody), tak jestli by tady neslo srazit nejake ty tisice dolu.
V tuto chvíli fakt asi nejlevnější Etihad Praha-Osaka 6.7. - 26.7. 2 dospělí/3 děti za 116.520,- s 30 kg odbavené zavazadlo každý. Je na stránkách Etihadu. Budeme se muset smířit, že obecně ceny letenek budou do budoucna nejspíš už jen stoupat.
Ještě by se to dalo stáhnout na 112.004,- jako varianta: Cesta tam je nejlevnější tarif comfort s 30 kg odbaveným zavazadlem. Pokud bys koupil letenky 1 dospělý s tarifem comfort tam a zpět tarifem value (kde je 25 kg odbavené zavazadlo) a 1dospělý+3 děti s tarifem comfort tam a zpět tarif basic (všichni pouze příruční zavazadlo 7 kg), vyšlo by to na výše uvedené. Samozřejmě pokud jste zvyklí cestovat více nalehko.
6.7. - 23.7. se dají sehnat letenky Praha - Sendai s Asiana airlines za 851,- Eur dospělý. Děti jsou možná ještě levnější, ale musí se zadat přesné datum narození. Snad by to mělo být i s odbaveným zavazadlem. Je tam ale velmi dlouhý stopover v Soulu.
Azul napsal(a):A JR pass sis spocital, ze se vam vyplati? Po tom brutalnim zdrazeni byste museli v podstate jezdit jak sileni (ma samozrejme i jine vyhody), tak jestli by tady neslo srazit nejake ty tisice dolu.
Ještě uvažuji o autu protože chci hodně míst mimo města, tak možná půjdu do auta:)ale základ jsou letenky, pak udělám itinerář a spočítam si co je výhodnější čas vs peníze, kolik toho v itinerari mám mimo dosah jejich MHD, kde bych musel čekat na vlak který jezdí jednou za den atd atd:)