U konkurence jsem narazil na zajímavou akci do Asie a hned jí na únor zakoupil.Istanbul - Kuala Lumpur / Bangkok - Kodaň.S přípojema se dá vejít do 8k a to se ještě ušetří jeden přelet v Asii, protože není nutné se vracet zpět do KL. Myslel jsem že je to error, ale vypadá to spíš na promo - termínů je spousta. .

Kuala Lumpur a Bangkok s Royal Jordanian za 5.300 czk

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

Je to spíše o tom, že každý přesun a v podstatě každý (i krátký) let je často prakticky zabitý den. 

Když do Istanbulu přiletím v 11 dopoledne a odlétám druhý den ve 4 odpoledne tak to prostě není den v Istanbulu - celé se to smrskne na tahání bagáže, řešení její úschovy, v cestě pak pokračuji špinavý a neosprchovaný po celém dni...

0 Citovat

Pokud vim, tak Padrino uz byl v Kyjeve a Instabulu. Nejspise tam chce znovu. 

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Na závěr bych byl rád, aby se tady ozval taky někdo další, kdo je podobného smýšlené. Potom to vypadá, že jsem divný jen já, když se mě nikdo nezastane :))) Kde je Petr76  a spol

Já tvoje nazírání na cestování sdílím... proto jsem se ptal na faktor času, který mi přijde  že je zde často opomíjen ve vztahu cena/hodnota. Ne, nejsem žádný workoholik posedlý potřebou být "produktivní ", ale můj čas na cestování je určován 25 pracovními dny volna a mám to jako Mandarinka... po nočním letu jsem obvykle natolik nemožný a dobitý, že 7, 8 nebo 12 hodin layover pro mne nemá smysl, protože si to nijak neužiju, neb jsem unavený, rozlámaný a nemytý.  Létání pro mne už  ztratilo prakticky veškeré kouzlo a zůstalo jen jako nutné zlo.

Samozřejmě jsem svého času absolvoval různě krkolomné itineráře, ale to bylo v době kdy mi v rozletu bránila poloprázdná kapsa a asi protože jsem byl mladší vydržel jsem toho více.  Teď jsem ve stavu, kdy hlad po cestování nějak pominul a  spíš mne baví cestování plánovat jiným než se ho aktivně účastnit a tak jsem omezil cesty na jednou ročně delší do daleka a 3-4 prodloužené víkendy.

Jinak tahle debata nemá žádného sa mysluplného konce.  Každý máme hranice energie, komfortu a představ o cestování nastavené jinak a přijde mi trochu ujeté kádrovat jedny na cestovatele a druhé na dovolenkáře. 

0 Citovat

rozumny nazor. ja uz to zde take nekolikrat ventiloval, rozhodne primy let nebo max. jeden kratky prestup (do 3 hodin). ale kazdemu dle jeho preferenci. ja jen kopu za ty, co chteji z bodu A do bodu B co nejrychleji a nejpohodlneji. Za dovolene utracim tolik, ze je mi naprosto jedno, jestli je letenka za 10 nebo 30k, cili v tomto je me "loveni"  letenek uzasne jednoduche. Samozrejne vzdy potesi supr cena letenky a kratky prolet, ale v mem pripade prolet jasne vitezi nad cenou. Ted z hlavy si ani nedokazu vzpomenout na nejake vyznamnejsi svetove mesto, kde bych si pral mit 24-48h stopover.

0 Citovat

Peter napsal(a):

Ked 2-3 dni su pre Teba 1/3 dovolenky , nedaval  by"zmysel" ani priamy let / bude to v sučte 24 hod a viac,viem da sa letiet noc-noc/ A čo ešte presuny a prestupy na mieste.Tolerantne si poznamenal nech si každý cestuje ako sa mu pačí.Je to o tom ako to každý ma a nie každý to ma ako padrino,ako ja, ked samotná cesta je cielom. Snád zjednodušene padrino cestuje Ty dovolenkuješ.

 Letím na 3 týdny.

 Mít na to týden, tak neletím do JV Asie, ale beru LM do Egypta za 7k, 4-5 star, transfer, all inclusive...
0 Citovat

padrino11,  chápu to správně, že ta Střední Amerika byla s Aeromexico a Indie s Air Seychelles?  Lítáme stejné cesty :D 

P.s. z Ammánu už bude lítat Ryanair.


0 Citovat

Jo a za měsíc letím do USA (error s Air Canada).

Já ani nestíhám všechny ty errory využívat a letenku za běžnou cenu ani nepamatuji. Maximálně nějaký přískok lowcostem pokud je, pokud ne, tak vyberu něco přes skyscanner za dumpingovou cenu. Ryanair z Ammánu pro mě nemá význam - na 99% to nevyjde časově a z Kodaně je do Prahy docela dobrý navazující spoj.

0 Citovat

Pro mě je taky faktor času důležitý a preferuji krátké spoje. Ale třeba do USA jsem letěl přes Kodaň a zpět přes Oslo, obojí byly 8-hodinové přestupy a vzpomínám na ně rád. Koukl jsem se do města, nemusel řešit hotel a letenka byla v ceně.

0