Severní Irsko - 70liber Bulharsko - 125leva Makedonie - 1160denaru Rumunsko - 37lei Další měny přidám jak se prokoušu šufletem. Zbytky z cest, za kurz, předání Brno. michalzhor@post.cz  .

Bankovky platné - různé státy

Založil ve fóru Cestovatelský bazar

47 reakcí

Mám 100 usd bankovku z roku 1934 a beru to jako sběratel i když vím že je platná jsou stále aspoň v USA.  Bohužel mám doma Chf které jsem nevyměnil a už nelze vyměnit ani v Ch. Jsou z roku 1997. Ve Ch snad mění každých 10 let. 

0 Citovat

Franky jsou blbý, ty totiž ztratily status zákonného platidla. Ty vezmou už jenom ve Švýcarsku a ještě jenom někde. Dolary jsou v pohodě, nakonec vyměněno v Exchange. Protočení na CZK vyšlo na 40 korun, takže OK. 

1 Citovat

Prodám 40,8 AZN (ázerbájdžánský manat). Předání v Praze. Piště do zpráv.

0 Citovat

Ahoj, já prodám za kurz:

6 813 INR - indických rupií

3 883 PHP - filipínské peso

Předání Praha/Kladno.

petr.jirku123@seznam.cz

0 Citovat

ahoj, prodam 115 000 MGA (malagasy ariary). Predani idealne v Praze

0 Citovat

Traveltrottel napsal(a):

Mám 100 usd bankovku z roku 1934 a beru to jako sběratel i když vím že je platná jsou stále aspoň v USA.  Bohužel mám doma Chf které jsem nevyměnil a už nelze vyměnit ani v Ch. Jsou z roku 1997. Ve Ch snad mění každých 10 let. 

Staré franky lze snadno vyměnit ve švýcarské národní bance. Už jsem jich měnil docela dost - bývalý kolega jich našel doma plný slamník. :)

0 Citovat

souhlas staré franky bez potíží v UBS. Vyřešila to slečna hned u vstupu. Ani na přepážku jsem nemusel.

Edit: bylo to v září 2023

0 Citovat

Že by to ještě teď měnili v UBS, mám trochu pochybnosti. V každém případě SNB je jistota.

https://www.snb.ch/dam/jcr:ae5ab...tes.en.pdf

0 Citovat

Aktualizace šuflete po xy-té:

Severní Irsko - 70 liber
Skotsko - 10 liber
Makedonie - 1160 denaru
Jordánsko 6,75 dinárů
Bulharsko 134 leva
Albánie 400 leků
Saudská Arábie 15 riyalů   
Čína - 182 juanu
Tanzánie - 160000 šilinků 
a z hloubky Ukrajina 2642 hřiven

Prodej za kurz mínus 3,14%.  Předání Brno, případně nechám někde pod kamenem :-)

0 Citovat

Pouštím do světa 545 HKD (Hongkong dolary) - 4*100, 4*20, 3*10 a zbytek kov.

Dále:

Makedonie - 1160 denaru
Jordánsko 6,75 dinárů
Bulharsko 134 leva
Albánie 400 leků
Saudská Arábie 15 riyalů   
Ukrajina 2642 hřiven

0 Citovat

Ahoj Michale, vzal bych si HKD, pokud můžeš vyměnit v Praze. Kdýžtak mi napiš SZ, díky moc :-)

0 Citovat

Taky přidám svou aktualizaci:

Ázerbajdžán 65,8 AZN
20+5 AZN v prvotřídním stavu pro sběratele. Vezl jsem je pro kamaráda, který si je už neužije.

Ukrajina 100 hřiven

Výměna v Praze.

0 Citovat

Poptávám thajské bahty, má někdo? Ostrava 

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Taky přidám svou aktualizaci:

Ázerbajdžán 65,8 AZN
25 AZN v prvotřídním stavu pro sběratele. Vezl jsem je pro kamaráda, který si je už neužije.

Ukrajina 100 hřiven

Výměna v Praze.

Za kolik je ta 25 bankovka?

Nebo to je více bankovek? Dříve tam měli přímo bankovku 25.

0 Citovat

To je 20 a 5 AZN. Můžu nafotit.

0 Citovat

Mám 900 MAD kdyby někdo chtěl. Předání Ostrava. Případně Praha první týden v dubnu.

0 Citovat

Pri uklidu cestovatelskeho fochu na mě vypadlo 6000 islandských korun, zvyhodnene prodám/předám v Praze...

0 Citovat

Nepovalují se někomu v šufleti podněsterské rubly či lépe moldavské lei ? Případně SZ. 

0 Citovat

Ahoj, shanim taktéž moldavské lei, budu rad za jakoukoliv částku (Praha a okres Kladno) 

0 Citovat

Prodám 50 AED (dirhamy Spojených Arabských Emirátů) za 270 Kč. Předání v Praze.

0 Citovat

21,75 TRY, pokud by někdo chtěl. 10 Kč. 

Sice si klidně nechám do příště, než tam pojedu, ale turecká lira padá snad rychleji, jak nepovedené krypto. Takže až se tam za pár let dostanu, budu rád, když bude mít aspoň poloviční hodnotu 😅

0 Citovat

Pustím do světa nějaké podněsterské rubly a moldavské lei. Kolik se mi válí v šufleti upřesním ve středu, tudíž zatím jen cobykdyby. 

Plus asi se mi tam válí:

Makedonie - 1160 denaru
Jordánsko 6,75 dinárů
Bulharsko 134 leva (zde si nejsem jist, zda jsem to už nepropil)
Albánie 400 leků
Saudská Arábie 15 riyalů   
Ukrajina 2642 hřiven

0 Citovat

Nabízím 1800 podněsterských rublů. 

Dále z archivu:
Rumunsko - 46 lei 
Makedonie - 1160 denaru
Jordánsko 6,75 dinárů
Albánie 400 leků
Gruzie - 274 lari