Ahoj zkušení cestovatele. Měla bych dotaz, zda nevíte, jestli existuje věkové omezení na bezplatnou přepravu kočárku u Ryanair, nebo klidně i obecně. Vždy jsme cestovali s jedním a nebyl problém. Ve čtvrtek však odletame do Alicante a máme v plánu vzít dva  kočárky pro tříletou a devitimesicni.  Pro kojence nepředpokládám problém, ale pro tříletou a s druhým kočárkem si nejsem jistá. Všude jsem se dočetla jen o kojenci nebo obecně o dítěti bez udání věku. Otázka tedy zní riskovat nebo zaplatit za kočárek navíc předem, ať nas pak Ryanair nezkasiruje na letišti. Moc díky za pomoc. PS : na Ryanair jsem poslala již dva dotazy bez odezvy.  .

Kočárek a věkové omezení

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Ahoj zkušení cestovatele. Měla bych dotaz, zda nevíte, jestli existuje věkové omezení na bezplatnou přepravu kočárku u Ryanair, nebo klidně i obecně. Vždy jsme cestovali s jedním a nebyl problém. Ve čtvrtek však odletame do Alicante a máme v plánu vzít dva  kočárky pro tříletou a devitimesicni.  Pro kojence nepředpokládám problém, ale pro tříletou a s druhým kočárkem si nejsem jistá. Všude jsem se dočetla jen o kojenci nebo obecně o dítěti bez udání věku. Otázka tedy zní riskovat nebo zaplatit za kočárek navíc předem, ať nas pak Ryanair nezkasiruje na letišti. Moc díky za pomoc. PS : na Ryanair jsem poslala již dva dotazy bez odezvy. 

0

Kocarek leti zadarmo - sice nemam zkusenosti s Ryanem a kocarkem, nicmene v nedeli jsem se vratil z US a v pohode jsme dopravili (s jednim ditetem) autosedacku + kolecka (jako gate stroller), separatne jsem posilal jako checkin zavazadlo jeste sportak v obalu a detskou postylku - na vek ditete se nikdo neptal, nemyslim ze by ti kdokoliv delal jakykoliv problem - s nami v letadle leteli mnohem starsi deti (urcite jim 3 roky byly) a jeli na gate s golfkama..

0 Citovat

Díky za odpověď. Rynainar právě mate tím, že má přímo uvedeny poplatek za kočárek. Nicméně konečně se mi podařilo je kontaktovat a na věku dítěte nezáleží. Tak kdyby někdo řešil podobné dilema :) 

0 Citovat

to by sa panu ucetnimu pacilo :))


fantozzi-corazzata-2-1.jpg

0 Citovat

:D :D :D

0 Citovat

Věkové omezení tam žádné není a co se týče placení, je to celkem jasně napsáno v ceníku:

Infant/child equipment (car, booster, travel cot) €15 online / €25 na letišti

Fee charged per item/ Per one way flight - maximum weight of 20kg per item (2 items of baby equipment are carried free of charge per child - 1 pushchair plus one of the following items: car seat or booster seat or travel cot).


Tedy kočárek a třeba sedačka zdarma (obojí jde s vámi až k letadlu, kočárek do podpalubí, sedačka pochopitelně na palubu). Další dětské vybavení (kočárek, sedačka, postýlka...) může jít jako odbavené zavazadlo do podpalubí za zvýhodněnou cenu 15eur (váha max. 20kg/ks)

0
5 reakcí