Ahoj, dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně pojištění do Malajsie. Budeme totiž muset přibližně dvakrát navštívit místní nemocnici kvůli nutnému převazu zranění a obáváme se obrovských částek za lékařskou kontrolu. Nemáte někdo zkušenost s cenou ošetření popřípadě s kvalitním pojištěním, které se vztahuje i na tyto záležitosti? Moc děkuji! .

Zdravotní péče Malajsie

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Ahoj, dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně pojištění do Malajsie. Budeme totiž muset přibližně dvakrát navštívit místní nemocnici kvůli nutnému převazu zranění a obáváme se obrovských částek za lékařskou kontrolu. Nemáte někdo zkušenost s cenou ošetření popřípadě s kvalitním pojištěním, které se vztahuje i na tyto záležitosti? Moc děkuji!

0

Jednou byl kamarád přes noc hospitalizovaný, no doplácel snad 240 Kč co si vybavuji :)

0 Citovat

Pokud to zranění,  které vyžaduje převaz, vzniklo ještě před cestou, tak se na něj CP nejspíš nevztahuje, a budete si to muset uhradit sami, řekla bych.

0 Citovat

Souhlas s Mandarinkou, v tomhle má pravdu. Na druhou stranu asi není nic jednoduššího, než navštívit nějaký kurz první pomoci a vzít si s sebou obvaz :) Eventuálně shlédnout edukační videa od strýčka Gůgla https://www.google.cz/search?q=j...1zat+obvaz

0 Citovat

Si to může zbastlit sama jako Vietnamci za války, časem zvládne i vyndat slepé střevo švýcarákem... 

0 Citovat

Super, moc děkuju za reakce. 

0 Citovat

Pokud je to zranění opravdu už z domova, tak se na něj cestovní pojištění nevztahuje... každopádně já jsem byl před 2 roky v nemocnici na Langkawi a za rentgen, vyšetření lékařem, léky a bandáže jsem dal něco kolem 500,- Kč, což bylo dle mého dost rozumné. Nemocnice tam byla fakt luxusní a lékař profesionál. Nevím o jak velké zranění jde, ale převaz si myslím zvládneš sama :-)

0 Citovat

Pokud to nemate po operaci se stehama, hloubkove zraneni ci popaleni, ktere by musel videt lekar, tak to zvladnete sama. Popripadne, pokud budete kupovat na miste prevaz a nebude jistota sterelity, tak prevarit ve vrouci vode.  Jeste bych se optal lekare, kvuli moznemu vyskytu infekce v dane oblasti. 

0 Citovat

o "preexisting medical conditions" jste povinna informovat pojistovnu a dodavate k proplaceni lekarskou zpravu v anglictine, nastesti uz nebaziruji na ceskem prekladu. Pokud tam uvidi pojistovak rutinni prevaz rany, pak proplaceni zamitne. Varianty vidim 2. jednodussi - poprosit sestru ci doktora, aby vam vydal material potrebny k dalsim dvema prevazum (Betadine treba volne prodejne v lekarnach, stejne jako mastny tyl etc., proste at vam rekne co si koupit, event. vybavi kody prevazovych materialu, ktere si koupite). Varianta 2 - na ferovku probrat s vybranou pojistovnou - bud vam reknout ze nelze, nebo zvysi castku pojistneho. Ceny v JV Asii za osetreni pro cizince jsou velmi vysoke - priklad - petiminutove vysetreni ORL specialistou pri zanetu stredniho ucha 10000Kc, predepsane leky si klient plati sam a v plne vysi, ale v Thajsku si v lekarne koupite prakticky cokoliv bez receptu. V Malajsii bych kecal, tam jsem nastesti nic nepotreboval.

0
8 reakcí