Zdravím fórum v příštím roce plánujeme s přítelkyní (uvidíme zda-li se nepřidá ještě jeden pár) cestu na západ USA. Máme na to vyčleněné 3 týdny. Prioritou jsou pro nás národní parky jako Yosemite, Sequioa, Grand Canyon, a dále bychom rádi navštivili SF, popř. Vegas. Koketujeme také s myšlenkou jet podel západního pobřeží, nicméně jako nováček si absolutně nedokáži představit časovou náročnost. Chceme si samozřejmě půjčit vozidlo, ale nechceme vše jen ve spěchu prolétnout... Projížděl jsem mnoho itinerářů a blogů z této oblasti, nicméně stále tápu jak celou cestu naplánovat, vč. příletu atd. Vím, že na to máme čas, ale samozřejmě bychom rádi cestovali s ne tak vysokými náklady, nicméně nejsme studenti, tudíž se snažíme volit nějakou zlatou střední cestu. Budu rád za každou radu a tip co se celého výletu týče, tzn. kam doletět, kdy zakoupit letenky, jaké auto zvolit, kde jej půjčit, atd. Zvolili jsme termín srpen - září 2015, ale nevím zda-li je to vhodné období pro západ USA. Děkuji za reakce. .

Cesta do USA 2015

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

1 reakce

Zdravím fórum

v příštím roce plánujeme s přítelkyní (uvidíme zda-li se nepřidá ještě jeden pár) cestu na západ USA. Máme na to vyčleněné 3 týdny. Prioritou jsou pro nás národní parky jako Yosemite, Sequioa, Grand Canyon, a dále bychom rádi navštivili SF, popř. Vegas. Koketujeme také s myšlenkou jet podel západního pobřeží, nicméně jako nováček si absolutně nedokáži představit časovou náročnost. Chceme si samozřejmě půjčit vozidlo, ale nechceme vše jen ve spěchu prolétnout... Projížděl jsem mnoho itinerářů a blogů z této oblasti, nicméně stále tápu jak celou cestu naplánovat, vč. příletu atd. Vím, že na to máme čas, ale samozřejmě bychom rádi cestovali s ne tak vysokými náklady, nicméně nejsme studenti, tudíž se snažíme volit nějakou zlatou střední cestu. Budu rád za každou radu a tip co se celého výletu týče, tzn. kam doletět, kdy zakoupit letenky, jaké auto zvolit, kde jej půjčit, atd. Zvolili jsme termín srpen - září 2015, ale nevím zda-li je to vhodné období pro západ USA.

Děkuji za reakce.

0

Ahoj, tři týdny jsou v pohodě, my jsme stihli podobný itinerář za 12 dní. Doporučil bych jet trochu později, mimo sezónu, vše bude levnější. Klidně začít v druhé polovině září, počasí bude v pohodě.

Výhodou USA je hustá a velmi kvalitní dálniční síť, takže přesuny autem jsou velmi rychlé (byť rychlost bývá omezena na 65 mhp, což je pouhých 105km/h). Přiletěl bych na jedno z těchto letišt - LAS, LAX, SFO - tam kam bude nejlevnější letenka. Auto bych si půjčil přes Priceline (Name your own price - určíte si cenu za půjčení auta, začněte na 13 USD / za den, economy car, dostanete možná bezplatně větší, pokud chcete ušetřit, vezměte si z ČR svoji autonavigaci s mapou USA). Na Los Angeles bych si vyhradil cca 3 dny a podíval bych se na/do: Manhattan Beach, Venice Beach, Santa Monica, Malibu (Getty Vila), Griffith Observatory, Hollywood, v případě zájmu Universal Studio, pokud vás zajímá jídlo, tak ve čtvrtích Gardena a Torrance je plno skvělých a autentických asijských restaurací (ramen, Gyu Kaku japanese bbq, ...). Za prohlídku stojí také San Diego, je tam pěkná zoo, letadlová loď, hezké pláže, dva dny by měly stačit. Po cestě do San Diega z LA budete taky projíždět plážová městěčka, taky se vyplatí udělat si krátké zastávky (Newport Beach, ...).

Pak bych to vzal po Pacific Coast Highway nahoru do San Franciska, pro mě je to nejhezčí roadtrip na světě. Po cestě je Hearst Castle, Big Sur, Monterey (akvárium). Zastavil bych určitě na Pebble Beach a v Santa Cruz (tam bych přenocoval), je to takové mile ospalé surfařsko-univerzitní městečko. V SFO opět 2-3 dny, Golden Gate, Alcatraz, ... pozornost bych věnoval Chinatownu a tamní asijské kuchyni.

Pak národní parky, doplnil bych vám tam ještě Zion, který určitě stojí za to a taky Antelope Canyon a Monument Valley. V rámci šetření bych spal v motelech jako Motel6 nebo třeba Travelodge, při vhodném plánování by noc měla stát 45-60 USD za pár. Jinak, dost se vyplatí takový výlet dělat ve dvou párech nebo ve čtyřech lidech - potom je ale potřeba mít standard/intermediate velikost auta. Ušetří se za auto, benzín a i ubytování (čtyři lidi se v pohodě vyspís v jednom pokoji se dvěmi queen size postelemi, obdoba manželských postelí, šířka 150cm).

Las Vegas nabízí plno atrakcí zdarma, vyhradil bych si na to tři dny. Výhodou je velmi levné ubytování, z levných hotelů na Stripu lze doporučil Circus Circus nebo si naopak můžete připlatit za něco luxusnějšího. Dá se zajet na výlet do Death Valley. V Las Vegas je několik outletů na oblečení.

V případě dalších dotazů se ptej ...

0
1 reakce