Dobrý den, řeším teď jedenu (pro někoho možná absurdní) otázku. V lednu bych chtěl nastupovat na školu v USA (program ESL) na 6 měsíců. Škola skvěle komunikuje, všechny potřebné dokumenty mi budou zaslány, včetně potvrzení o studiu, I-20. S penězi problém není (škola má podmínku 1000 dolarů/měsíc). V květnu jsem se zde zapsal na studium VŠ, bohužel jsem časem zjistil, že obor mi nevyhovuje. Na další školy je možnost zapsání až za rok. Rozhodl jsem se zlepšit angličtinu právě tímto způsobem a na 6 měsíců se vydat do zahraničí. Má otázka je: Bude na ambasádě vadit, že jsem zapsaný na VŠ v České republice a chci studovat v USA 6 měsíců? Popřípadě, jak je to se statusem „student“, když bych začal studovat v USA, bude mi v České republice uznán? Z VŠ mi bylo odpovězeno, že mě stejně „vyhodí“ až v únoru – čas kdy se zbavím statusu „student“. Děkuji za případné odpovědi Hezký den .

F-1 víza USA

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

1 reakce

Dobrý den,

řeším teď jedenu (pro někoho možná absurdní) otázku. V lednu bych chtěl nastupovat na školu v USA (program ESL) na 6 měsíců. Škola skvěle komunikuje, všechny potřebné dokumenty mi budou zaslány, včetně potvrzení o studiu, I-20. S penězi problém není (škola má podmínku 1000 dolarů/měsíc). V květnu jsem se zde zapsal na studium VŠ, bohužel jsem časem zjistil, že obor mi nevyhovuje. Na další školy je možnost zapsání až za rok. Rozhodl jsem se zlepšit angličtinu právě tímto způsobem a na 6 měsíců se vydat do zahraničí.

Má otázka je: Bude na ambasádě vadit, že jsem zapsaný na VŠ v České republice a chci studovat v USA 6 měsíců? Popřípadě, jak je to se statusem „student“, když bych začal studovat v USA, bude mi v České republice uznán? Z VŠ mi bylo odpovězeno, že mě stejně „vyhodí“ až v únoru – čas kdy se zbavím statusu „student“.

Děkuji za případné odpovědi

Hezký den

0

V Česku můžeš požádat o přerušení studia ještě před tím, než tě vyhodí. Nese to v sobě výhodu toho, že se ti zbytečně nebude mrhat doba, kdy můžeš v ČR bezplatně studovat. Zbytek musí zodpovědět jiní. 

0
1 reakce