Ahoj,rád bych se zeptal, jestli se dá něco dělat s nevyužitou zpáteční letenkou? Odletěli jsme na Hawaii na zpáteční letenku Berlin - Hawaii x Hawaii - Berlin. Jelikož jsme se ale rozhodli pokračovat dále na Nový Zéland, zpáteční letenku nevyužijeme. Je možné dostat nějakou finanční částku zpět nebo je to pasé a jsme bez šance? Letecké společnosti jsou Air France, Delta a JOON (kupované přes Air France). Děkuji za jakoukoli odpověď :)Albert .

Nevyužitý zpáteční let

Založil ve fóru Co se nevešlo

15 reakcí

Ahoj,


rád bych se zeptal, jestli se dá něco dělat s nevyužitou zpáteční letenkou? 

Odletěli jsme na Hawaii na zpáteční letenku Berlin - Hawaii x Hawaii - Berlin. Jelikož jsme se ale rozhodli pokračovat dále na Nový Zéland, zpáteční letenku nevyužijeme. Je možné dostat nějakou finanční částku zpět nebo je to pasé a jsme bez šance? Letecké společnosti jsou Air France, Delta a JOON (kupované přes Air France). Děkuji za jakoukoli odpověď :)


Albert

0

Důvody nenastoupení na jakýkoliv navazující let v rámci jedné rezervace nikoho nezajímají, zbylé letenky propadnou bez náhrady. Tohle je částečně řešitelné před startem prvního segmentu, teď už "sorry jako".

0 Citovat

Ve většině případů to tak je, ale vše se vždy řídí tarifním podmínkami každého tarifu, někdy je možné dostat zpět peníze např. za nevyužité taxy ;-)

0 Citovat

Ahoj, chtěl bych se jen ujistit - mám u Ryanairu zakoupené zpáteční letenky na Korfu. Ceny z Prahy jsou však letos docela přestřelené, tak jsem si nakombinoval lety s mezipřistáním v Miláně (dva samostatné segmenty cesty, tzn. negarantovaný přestup), které vyšly o dost levněji. Včera jsem si všiml, že Ryanair nasadil do letového řádu na Korfu nějaké nové spoje z Prahy a shodou okolností v ten samý den, kdy jsem měl odcestovat. Cena směšná, nějakých 500 Kč. Letenku jsem tak zakoupil, aspoň budu mít cestu tam o dost jednodušší. Konečně má otázka - když neproletím původní část letenek Praha - Miláno - Corfu, budu moct cestu absolvovat alespoň ve zpátečním směru?

0 Citovat

V pohodě, ničeho se neboj, letenky ti nepropadnou. Příště nekupuj jako zpáteční, mohls tak využít změnu zdarma a přebookovat jednu z letenek přímo na Praha - Korfu. U skládaček je lepší nakupovat jen jednosměrné letenky. 

0 Citovat

Vidíš, to mě nenapadlo, díky za tip do budoucna :-) Naštěstí o moc nepřijdu, ten samotný segment PRG - BGY - CFU mě stál nějakých 800 Kč, tak to tolik nebolí.
A jen ještě drobný dotaz - nemusím tedy ani dělat online check-in u těch nevyužitých letenek? Trochu se bojím, aby se zpáteční odbavení poté "odemklo", když první část neabsolvuji :-)

Mockrát díky! :-)

0 Citovat

@Ales ,jestli to mas  PRG -BGY  zpatecni  a  BGY-CFU  zpatecni  tak stejne by melo jit neco vymenit a dokoupit to smaostatne  Zkusil bych  mozna i poresit na live chatu .jinak jsou to samostatne lety tak nic nepada kdyz nevyuzijes prvni cast letu

0 Citovat

No nevím, jestli by byli ochotní takhle letenky rozdělit a ještě je za něco vyměnit. Uvidím, jestli ještě přidají nové spoje zpět. Kdyby se mi trefili do zpátečního termínu, určitě by to za pokus stálo. Každopádně díky! ;-)

0 Citovat

Místní maskot bohužel trpí nekritickou adorací přepravce. Jeho představy bych bral s rezervou. 

0 Citovat

Mám za to že to změnit jde. Při změně letu se tam přímo dají vybrat segmenty, takže i když je zpáteční tak se dá změnit jeden směr a druhý zachovat, tj. klidně můžeš Praha - Bergamo změnit třeba na Praha - Riga a Bergamo - Corfu na Riga - Praha a udělat další výlet. Na chatu nic řešit nemusíš to se dá změnit ve správě rezervace. 

0 Citovat

floodland napsal(a):

Místní maskot bohužel trpí nekritickou adorací přepravce. Jeho představy bych bral s rezervou. 

Hele matej15 jde jeste dal v te uvaze ,takze zadna nekriticka podpora prepravce konec koncu kolik letu s Ryanairem jsi absolvoval ty a kolik ja ,,, jednoznacne jsou to samostatne lety a pokud by se menily poprve melo by to jit bez poplatku za zmenu  jen s doplatkem rozdilu letu  pokud nebyl let zruseny  pak je to uplne zadarmo  jen je treba dodrzet tech 7-14 dnu pred puvodnim letem  Matej15 ma pravdu i s tim ze to jde menit primo ve sprave rezervace ,ten live chat jsem uvedl jen kdyby se tam nahodou objevil poplatek za zmenu  Neni problem to vyzkouset  dokud neni zaplaceny rozdil ceny zustane zachovana  puvodni rezervace 

@Ales vetsinou kupuju letenky samostatne pro kazdou cestu zvlast ,tak pokud budes menit docela by me to zajimalo jak jsi uspel 

0 Citovat

Mikire, Matej15 má pravdu. Zkusil jsem jít do správy rezervace a opravdu jde změnit jen zvolený úsek cesty, tzn. systém dokáže zpáteční letenku rozdělit. Škoda, že jsem toto nevěděl dřív, mohl jsem ušetřit pár kaček. Vyčkám, zdali ještě nenahrají nové lety nazpátek a kdyžtak bych to aplikoval na novou cestu zpět :-) Každopádně bych dal vědět :-)

0 Citovat

Pokud máš více jak 7 dní do odletu, tak to klidně můžeš změnit na cokoliv s odletem až do konce roku, přičemž tu změnu můžeš udělat 2krát, takže i když teď to na něco změníš, tak pak to můžeš do 7 dní před odletem změnit ještě jednou znovu. Lepší tedy za to něco vzít než to nechat propadnout. Třeba se ti to ještě bude hodit třeba na nějaký víkendový pobyt na podzim.

0 Citovat

Letím až v půlce července, takže této možnosti určitě využiju! :-)

0 Citovat

Aleš napsal(a):

Mikire, Matej15 má pravdu. Zkusil jsem jít do správy rezervace a opravdu jde změnit jen zvolený úsek cesty, tzn. systém dokáže zpáteční letenku rozdělit. Škoda, že jsem toto nevěděl dřív, mohl jsem ušetřit pár kaček. Vyčkám, zdali ještě nenahrají nové lety nazpátek a kdyžtak bych to aplikoval na novou cestu zpět :-) Každopádně bych dal vědět :-)

NELZE!!! Vybrat jde jen jeden úsek cesty, ale v dalším kroku je výběr destinace bez možnosti výběru, tj. zašedlé. Změnit trasu lze jen při vybraných obou směrech. Nepsal jsem o tom, že je lepší kupovat jednosměrné letenky, nadarmo!

0 Citovat

Lukasi a  to se v te tabulce zobrazi i zpatecni let ?  Znam tu tabulku ,navic jsem ted menil letenky, ale jen jednosmerne , pokud mas tedy zpatecni ukaze se ti tam i zpatecni let ? Ten by pak ale vymenit mel jit  i kdyz ma Praha -Bergamo a  Bergamo - Corfu ,  tak ten segment  Praha-Bergamo a zpet  muze vymentit , stejne tak jako Bergamo -Corfu

@ Ales ,  jestli je to tak jak Lukas pise i tak se ti asi vyplati ty lety vymenit  a pak dokoupit , bud pokud pridaji primy ,  nebo pokud nepridaji tak  v druhe polovine cervence uz zacina litat i Brno  ktere je levnejsi nez Praha 

 

0
15 reakcí