Cestovní pojištění-zkušenosti, doporučení
Eva napsal(a):POJIŠTOVNA SLAVIA
Nejhorší zkušenost s cestovním pojištěním za 25 let cestování.
Nešlo o levné pojištění na týden, nýbrž na víc jak půl roku.
Když jsem ho skutečně potřebovala, pojistné plnění mi opakovaně zamítli, a to i po námitce a přezkoumání. Hovoříme o zdokladovatelné částce kolem 100€, kdy jsem jim ušetřila i náklady.Kdo uvažujete o jejich cestovním pojištění Slavie, zjistíte jako já následující:
- Lékaře si nejdřív zaplatíte sami - žádná platební garance předem, že Slavia ošetření proplatí. To je na poměry CZ pojišťoven asi to nejskandálnější.
- Cestu k lékaři posoudí až zpětně.
- Cestu zpět ze zdravotnického zařízení nehradí.Přitom pojistné podm.výslovně uvádějí „platební záruku zdravotnickému zařízení za ambulantní ošetření“. NENÍ TO PRAVDA v praxi!
Na vysvětlení čekáte týdny. Na konkrétní otázky dostáváte vyhýbavé odpovědi. A nakonec další zamítavé stanovisko. Zkuste si představit akutní hospitalizaci se slepákem kupř. mimo EU...do privátní kliniky..nedoplatíte se.
Milionové limity vypadají na papíře skvěle. Důležité ale je, co se stane ve chvíli, kdy opravdu potřebujete lékaře.
Slavie je pro mě na absolutním black listu. Už nikdy více. Nedoporučuji to nikomu.
Slavia pojišťovna nikdy.
Špatné zkušenosti s touto pojišťovnou. Likvidátoři nejprve automaticky zamítají nároky na pojistní plnění, pak se vymlouvají a zasílají vyhýbavé odpovědi. Dohadování, nekonečné měsíce.
floodland napsal(a):Přihoďte si na blacklist rovnou i Uniqu. Pojistné plnění pouhých 5 tisíc a to bylo výmluv, že to nemohou proplatit.
Uniqa má ve své podnikové kultuře, že zamítají proplacení.
Přidejte si na blacklist Direkt pojišťovnu. Bývala to dobrá pojišťovna, ale nyní to jde z kopce s touto pojišťovnou. Jedná s vámi chatbot, nepřepojií na člověka, prostě se s vámi nebaví. Automatické odpovědi o ničem, neřeší to.
BNP Paribas - zpoždění/zrušení letu. 24.9.2026 zadáno online, přinutili mě zřídit účet. Od té doby ticho po pěšině. Dnes jsem volal a pojistnou událost vůbec nevidí navzdory tomu, že je zadána.
Jaké máte zkušenosti se stornem letenek u Wizz, ze zdravotních důvodu? Mám premium účet u ČSOB a chci uplatnit pojistku na letenky u Wizz, pojišťovna chce doklad o uhrazení storno poplatku. Předem dík za konstruktivní informace.
Mıchal napsal(a):BNP Paribas - zpoždění/zrušení letu. 24.9.2026 zadáno online, přinutili mě zřídit účet...
To pojištění jsi dělal přímo u té pojišťovny nebo máš kreditní kartu Travel od mBank? Ptám se, protože pojedu na měsíc pryč a trochu uvažuji si ji na 3 měsíční zkoušku vyřídit (má to výhodu cestovního pojištění u BNP Paribas a nějaké vstupy do salonků). Pokud vyrábí problém, vyprdnu se na tu kreditku a pojištění udělám jinde.
Audit napsal(a):Jaké máte zkušenosti se stornem letenek u Wizz, ze zdravotních důvodu? Mám premium účet u ČSOB a chci uplatnit pojistku na letenky u Wizz, pojišťovna chce doklad o uhrazení storno poplatku. Předem dík za konstruktivní informace.
Napíšeš jim, že stornovat nejde spolu s odkazem na patřičnou pasáž obchodních podmínek a to jim stačí.
to matej15 .. dík už jsem to dohledal, Wizz má svoje - Cancellation of booking due to illness
Audit napsal(a):Jaké máte zkušenosti se stornem letenek u Wizz, ze zdravotních důvodu? Mám premium účet u ČSOB a chci uplatnit pojistku na letenky u Wizz, pojišťovna chce doklad o uhrazení storno poplatku. Předem dík za konstruktivní informace.
Mám s tím osobní zkušenost – jednou jsem dostal zápal plic a nemohl jsem odletět tam ani zpátky.
Postupoval jsem takhle:
- Od Ryanairu jsem si po datu odletu vyžádal doklad o nenastoupení na let ( No-show confirmation ).
- Na pojišťovnu (řešil jsem to u Kooperativy ) jsem poslal:
- Potvrzení od Ryanairu
- Lékařskou zprávu k zápalu plic jako důkaz onemocnění
- Podklady k cestovnímu pojištění k kartě od ČS (Česká spořitelna)
Pojišťovna mi bez problému vrátila 80 % z ceny letenek (zbylých 20 % byla spoluúčast). Ta lékařská zpráva je klíčová, bez ní by to asi neuznali.