Zdravím. Chtěl jsem se zeptat, zda-li někdo řeší kompenzaci za zpoždění let QS 2124 z 8.8.2018 z Prahy do Almeria od Travel Service? Předal jsem toto zpoždění na "Vaše nároky", kdy mi dnes volali s tím, že Travel Service samozřejmě nárok odmítá a "Vaše nároky" mi nabízejí odkup pohledávky ve výši 1 000 Kč. Je tu někdo, kdo řeší stejnou situaci popř. již dosáhl na kompenzaci, na kterou je nárok ve výši 400 EUR? .

Zpožděný let č. QS 2124 8.8.2018 (Praha - Almeria)

Založil ve fóru Co se nevešlo

14 reakcí

Zdravím. Chtěl jsem se zeptat, zda-li někdo řeší kompenzaci za zpoždění let QS 2124 z 8.8.2018 z Prahy do Almeria od Travel Service? Předal jsem toto zpoždění na "Vaše nároky", kdy mi dnes volali s tím, že Travel Service samozřejmě nárok odmítá a "Vaše nároky" mi nabízejí odkup pohledávky ve výši 1 000 Kč. Je tu někdo, kdo řeší stejnou situaci popř. již dosáhl na kompenzaci, na kterou je nárok ve výši 400 EUR?

0

Oni jsou teď problémy s TVS, kdy napadá různými uličkami samotný procesy u soudu, takže se vše prodlužuje a prodražuje.

Sám teď řeším stejnou situaci, na jiném letu, a nevím co s tím :) Vzít vlastního právníka, na kterého TVS kličku ještě nemá vymyšlenou a soudit se individuálně. Případně je denně bombardovat dotazy + tlačit ÚCL, aby se taky činilo...?

Od Vaše nároky to spíš beru jako předvánoční pokus, protože tu šance je, že spoustu lidí pohledávku odprodá.

0 Citovat

No já to beru od Vašich nároků jako pěknou prasárnu, která je v mých očích degradovala téměř na úroven Kiwi.

0 Citovat

Opravdu je nutné kvůli tomu zakládat nové vlákno?

0 Citovat

niemandos napsal(a):

No já to beru od Vašich nároků jako pěknou prasárnu, která je v mých očích degradovala téměř na úroven Kiwi.

Ono je to celé trochu složitější a pokud člověk nezná detaily, tak souhlas – včera jsem to bral úplně stejně a chtěl jsem začít hledat jiného partnera...

Bohužel bandita je tu někdo jiný (TVS), kvůli kterému všichni padáme do stádia nemohoucnosti :/

0 Citovat

Tak je mi jasný, když nabízejí odkup, že šance je více než reálná. Řeším dvě letenky, což už by pak dalo nějakých 15 tis. po odečtení provize. Ty 2 tis. mě nějak nevytrhnout. Spíš jsem chtěl vědět, zda-li někdo řeší stejný let + v případě, že si budu trvat na pokračování "procesu", aby po mě pak něco nechtěli - v případě neúspěchu. Také jsem se už dočetl, že se to proti někomu i otočilo a ještě musel platit soudní výdaje apod.

0 Citovat

Nezkoušel jste někdy někdo v podobných případech pojištění právní ochrany? Nešlo by to na to použít? Nemám prostudované jejich podmínky, tak netuším, zda to jde použít i na podobné případy..

0 Citovat

Nezkousel jsem sice nic proti QS ,ale proti jine spolecnosti. ktera  3 mesice nereagovala  .jsem vyzkousel Claim Cloud  a ejhle  za  3 dny  se to vyresilo . a zkoumal jsem jejich podminky a maji psano , ze v pripade neuspechu  nic neplatim a  to ani v pripade , ze pouziji pravni pomoc , je ale mozne , ze pokud to vyhodnoti  tak , ze  neni narok  , tak  daji od toho ruce pryc  a zrejme bych musel  do toho jit  s pravnikem za sve 

Urcite je marky firem , ktere se tim zabyvaji  ,vyzkousel bych jinou 
0 Citovat

Fugascs: mrknul jsem ti na to. Zpoždění 3:15, z toho ale 30 min čekání na přidělení slotu ze strany ATC (což je vykládáno jako mimořádná okolnost s tím, že podle judikatury SDEU se od celkové doby zpoždění odečítá doba  mimořádné okolnosti a v tomto případě po odečtení budeme na zpoždění 2:45, což nedosahuje prahových hodnot pro vznik nároku). Buď QS nabízí nižší držhubné, což je jejich klasika  a VN to po odkupu vezmou nebo to zkusí protlačit u soudu a pokud to klapne, vydělají víc než při podílovce. Já tě vezmu klidně jen za podílovku, náklady bys při prohře nehradil (už na to ATC máme nějakou argumantaci, kterou nám soudy zatím žerou;-) Pokud máš zájem, napiš do SZ.

0 Citovat

Jenom technická, v případě neúspěchu ve věci by jste za něj hradili i náklady řízení protistrany, tedy QS? Předpokládám, že ne, takže by bylo asi dobře říct i to, že v případě neúspěchu ponese náklady protistrany, vzhledem k tomu, že zde není úspěch ve věci zase úplně jistý, jelikož ne každý tohle ví.

0 Citovat

eremi: odpověď na tvou technickou je obsažena v mé zprávě, předmětnou pasáž cituji: "...náklady bys při prohře nehradil". Takže ano, NŘ protistrany bychom při prohře hradili my.

0 Citovat

Ok, tak jsem potom předpokládal špatně a klobouk dolů. I za této konkrétní situace - tedy zpoždění fakticky pod 3 hodiny - by jste do toho opravdu šli - myslím ve smyslu podaní žaloby a soudu?

0 Citovat

No řekněme, že nám prochází určitá argumentace, podle které by v tomto konkrétním případě zůstalo původní zpoždění bez odečtení ATC restrictions, takže bychom do soudu šli.

0 Citovat

Já si myslím, že by se to zpoždění kvůli ATC započítávat mělo. Vlastní chybou zmeškali odletový slot, to že dostali další "ad hoc" během 30ti minut by byl na frekventovaném letišti spíše zázrak než "čekání". Vždyť je to to samé jakoby přišel pozdě pilot a ze zpoždění by chtěl odpočítat dobu, po kterou stál cestou na červenou. 

0 Citovat

Zdravím. Nemáte někdo nové/další info k tomuto zpožděnému letu? Díky.

0
14 reakcí