V létě v Minsku se budou konat Evropský hry. Lístek na tyto hry umožní bezvízový vstup jakýmkoliv způsobem (není omezen jen na letiště) do Běloruska od 10.06 do 10.07.2019. Bonusem: placené silnice budou zdarma. Možná bude taky umožněn bezvízový vstup i do Ruska, stejně jako bylo v průběhu MS ve fotbale 2018 v Rusku (každý kdo měl lístek mohl vstoupit i do Běloruska). Lístky už jsou v prodeji: https://www.en.minsk2019.ticketpro.by/. Stojí od 50 Kč. .

Bezvízovy vstup do Běloruska (Ruska) 10.6.-10.7. (i po zemi)

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

V létě v Minsku se budou konat Evropský hry. Lístek na tyto hry umožní bezvízový vstup jakýmkoliv způsobem (není omezen jen na letiště) do Běloruska od 10.06 do 10.07.2019.

Bonusem: placené silnice budou zdarma. Možná bude taky umožněn bezvízový vstup i do Ruska, stejně jako bylo v průběhu MS ve fotbale 2018 v Rusku (každý kdo měl lístek mohl vstoupit i do Běloruska).

Lístky už jsou v prodeji: https://www.en.minsk2019.ticketpro.by/. Stojí od 50 Kč.

0

Zajímavý tip :)

0 Citovat

no nebol by to zly letny roadtrip

0 Citovat

To vypadá dobře. :-)

0 Citovat

A kde si objavil info, ze to nie je obmedzene len na letisko? Ak nie je a niekto by chcel ist autom (cez vychod SR) rad sa pridam :)

0 Citovat

voughne napsal(a):

A kde si objavil info, ze to nie je obmedzene len na letisko? Ak nie je a niekto by chcel ist autom (cez vychod SR) rad sa pridam :)


Zaprvé to je napsáno přímo v dekretu od prezidenta: http://president.gov.by/uploads/.../292uk.pdf

Zadruhé šířili to běloruské média: http://belarusfeed.com/european-...visa-free/

Zatřetí jsem to upřesnil přímo na MZV Běloruska: https://www.facebook.com/belarusmfa/


Zatím to vypadá tak, že ten lístek se dá použít i pro vstup do Ruska, takže 2v1 :D

0 Citovat

Dik za linky :) avsak stale tam nikde nevidim nic mimo airport :) Mozno v tom dekrete to je, ale ten by som so svojou znalostou rustiny cital niekolko mesiacov :D Este zajtra pogooglim

0 Citovat

Jestli se chystáš do Běloruska připrav se na to, že spousta věcí tam funguje úplně jinak (velmi často přímo naopak). Ono se předpokládá, že pokud tam není zvýraznění, ze to funguje jen na letišti, to znamená, že funguje to všude.


mfa.png

0 Citovat

Dik za velmi dobry tip. Nasiel som o tom link v anglictine:


https://minsk2019.by/en/news/509


S Ruskom to vyzera realne, ale su tam obmedzenia:

Organisers expect that a significant number of overseas sports fans will attend the Games in Minsk via Russia. To this effect, Belarus and Russia signed an intergovernmental agreement on 30 May under which Russia will provide visa-free transit and stay in its territory for foreign fans travelling to Minsk for the 2nd European Games.


Je to cele take vagne - pochybujem, ze vam Rusi dovolia ostat napriklad tyzden na ich uzemi, ked im ukazete ze mate letenku na par dni do Minska, ale rad sa budem mylit :)


A aj na samotny vstup do Bieloruska treba pripravit okrem listku este doklad o poisteni:

Requirements for visa-free entry include a passport valid at least 90 days beyond the intended date of departure from the country, an original or electronic ticket for one of the events of the European Games Minsk 2019 (including Opening and Closing ceremonies), a medical-insurance certificate with coverage of at least 10,000 euros valid in Belarus during the entire duration of stay and proof of financial means to adequately cover the daily cost of living.

0 Citovat

vl k napsal(a):

Je to cele take vagne - pochybujem, ze vam Rusi dovolia ostat napriklad tyzden na ich uzemi, ked im ukazete ze mate letenku na par dni do Minska, ale rad sa budem mylit :)

Co vím já - je to plné "uznání" z každé strany na dobu obojích turnajů, takže tam nejsou taková omezení. Konkrétní podmínky jsou tady: https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestuj...kem_a.html

Navíc se v nejbližší době očekává podepsání smlouvy o úplném vzájemném uznání víz (včetně bezvízovýchvstupu).

0 Citovat

Takze by islo kupit si listok za 50 Kc a ist na transsibirsku magistralu? :D

0 Citovat

no to som zvedavy ako pozemna hranica do Ruska bude vyzerat v tomto pripade. uz teraz tam colna unia defacto nefunguje a normalne sa tam na hraniciach kontroluje. ved ani sa neodporuca ist cez Bielorusko do Ruska autom, radsej cez Ukrajinu alebo Pobaltie.

0 Citovat

Andrea_Pernik napsal(a): Takze by islo kupit si listok za 50 Kc a ist na transsibirsku magistralu? :D

Otázka myslená síce polovážne, ale ak budeš mať letenku preč z Ruska z Vladivostoku, mohlo by to s menšími problémami fungovať.
0 Citovat

Nebude treba mat kupenu letenku z Ruska do Bieloruska alebo naopak a aj ju realne preletiet? Neviem si celkom predstavit situaciu, ze si kupim letenku len do Moskvy a na checkine na letisku im miesto viz ukazem listok na nejaky sport v Bielorusku :))) Ak im ukazem navaznu letenku do Minska, to by malo byt ok.


Detto si neviem predstavit, co by spravili pri odchode z Ruska, ked nemam viza, lebo idem na sport do Bieloruska, ale zaroven v pase ziadna peciatka, ze som tam naozaj bol. Kto bol v Rusku, vie, ze na hranici prezeraju pas doslova s lupou, ci nie je sfalsovany a vsetko dopodrobna kontroluju.

0 Citovat

No uplne polovazne to myslene nie je. TM je jeden z mojich snov, ale buduci rok to asi este nedam :/


Kazdopadne, k vl k poznamkam - musis mat nejaku migracnu kartu od bieloruskeho uradnika. Takze nejaky doklad okrem listka na Judo mas :) A prechod je povoleny aj po zemi, takze pochybujem ze potrebujes letenku z Ruska do Bieloruska. Plus, navsteva Bieloruska sa uplne nevylucuje. Mozem sa tam ist pozriet a "vracat" sa cez Rusko :) Otazka je, ci sa to este oplati. Ale zasa, v Bielorusku som tiez este nebola :) 

0 Citovat

Ak to bude fungovať, tak vidím reálne Wizzair/Ryanair do Kyjeva, alebo Lvova a nočné vlaky do/z Minsku. Takto by sa dalo dostať pod 100e. Nočným vlakom z Lvova som už šiel, celkom fajn.

0 Citovat

tonic napsal(a):

Ak to bude fungovať, tak vidím reálne Wizzair/Ryanair do Kyjeva, alebo Lvova a nočné vlaky do/z Minsku. Takto by sa dalo dostať pod 100e. Nočným vlakom z Lvova som už šiel, celkom fajn.


Tech moznosti je vic. Wizz/Ryan/AirBaltic do Vilniusu/Rigy/Ukrajiny/Varsavy pak do Beloruska vlakem nebo busem. Wizz/Pobeda do Moskvy/Petrohradu a pak vlakem/busem/(pokud uzavrou smlouvu i letadlem)  do Beloruska. 

0 Citovat

jj, ja tak rozmyslam v intenciach predlzeneho vikendu. Ale viem si predstavit kombinaciu Praha-Riga-Minsk-Lvov/Kyjev-Bratislava

0 Citovat

Taky si zahrávám s myšlenkou Norimberk - Vilnius - Minsk - Riga - Praha. Uvidíme jaké budou ceny nové linky do Rigy. Mohl by to být dobrý letní trip. Případně jen kombinace s Vilniusem.

0 Citovat

kombinacia vilnus minsk je fajn, hlavne tam premava vlak a je to "kusok"

0 Citovat

Zrovna na to koukám, jízdní doba 2,5 hodiny. To je super akorát na prodloužený letní víkend, třeba 5.-7.7. kdy je v pátek svátek. Letenky z Norimberka/Berlína bývají za pár eur dlouhodobě.

0 Citovat

S tím Ruskem by to bylo zajímavé, ale nevěřím tomu že by se dalo z Běloruska zajet například do Smolenska a zase se vrátit. Ty dohody jak jsou publikované předpokládají cílovou zemi Bělorusko a předpokládám že na ruském území by mne první kontrola GAI odchytila.

Samozřejmě do Běloruska taky jedu, momentálně plánuju nějaký pěkný okruh. Je tam příjemně, levně, moc dobré jídlo.

0 Citovat

Už dlhšiu dobu je pozemný prechod občanov tretích krajín medzi Bieloruskom a Ruskom nemožný aj s ruskými vízami

0 Citovat

tonic napsal(a):

kombinacia vilnus minsk je fajn, hlavne tam premava vlak a je to "kusok"

Jel jsem tu trasu uz nekolikrat a mam zkusenost, ze i na zacatku a konci bezneho vikendu (zvlast v lete) jsou obcas jizdenky uz par dni predem vyprodane. Takze pripadne doporucuju ty jizdenky resit s odpovidajicim predstihem, pocitam ze behem toho mesice tam provoz bude podstatne vyssi a vyproda se to o poznani driv nez obvykle. Tedy jeste je moznost, ze by tam Litva nebo Belorusko nasadili dodatecne spoje na to obdobi, ale asi bych na to moc nespolehal.

0 Citovat

Kdo máte zkušenosti s nějakou SIM kartou do mobilu pro Bělorusko ?

0