Ahoj. Chci se zeptat, co by jste doporucili za autopujcovnu v Honolulu? Kreditku nemam, mam pouze debetku, ale co tak koukam, většina pujcoven je bere. Takze spis jestli ma nekdo osobni zkusenost a doporucil by. Díky A jeste dotaz, je potreba úředně přeloženy řidičák? Zrovna čtu u advantage renatl, ze to doporučují  .

Hawaii pujceni auta

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

U mňa ho vyžadovali iba v Dubaji na letisku v autopožičovni. 

0 Citovat

No hele takový policajti ve Vietnamu, kteří hledali jakoukoliv záminku k pokutě (respektive úplatku), po mě ten mezinárodní řidičák vidět chtěli, dokonce po ukázání ženevského vzoru chtěli vidět vídeňský, s tím že ženevský neplatí. Přitom v zemi platí oba typy. Když jsem vytáhl oba vzory plus EU řidičák, tak byli fakt překvapení, mávli nade mnou rukou a zastavili si dalšího hejska, který o nějakým mezinárodním řidičáku ani nevěděl a pěkně ho zkásli. Úplně stejně to funguje třeba na Bali. Tam policie žije jen z pokut za chybějící MZ řidičáky.

Dále půjčení auta v Japonsku na Okinawě. Půjčovna již v podmínkách několikrát upozorňovala, že bez MZ řidičáku auto nepůjčí a samozřejmě na přepážce ho okamžitě chtěli. Pak dále různý půjčovny skůtrů na Taiwanu. S EU řidičákem se se mnou rovnou odmítali bavit, po vytažení MZ řidičáku s otevřenou stranou v tradiční čínštině najednou nebyl problém. Stejně tak i při silniční kontrole na Taiwanu policista ihned upozornil, že samotný EU řidičák neplatí a chce vidět i mezinárodní.

Takže když to shrnu těch 50 Kč, případně 2x50 Kč a chvilku na přepážce opravdu stojí za to, než se pak hádat s policajtama někde v rozvojový zemi, kteří ve vás rovnou vidí pojízdnou kasičku.

 

0