Chystám se s přítelkyní do Londýna (Ryanair  Ostrava - Stansted) teď prvně a i když sem tam ještě nedorazil, je to pro mě zatím docela nemilé překvapení. Byl sem na podzim ve Španělsku a asi sem se namlsal normálně (netřeba online rezervace) dostupný dopravy za rozumný ceny. Udělal sem tu blbost, že sem v rámci romantiky pořídil ubytování na anglickým venkově s představou, že prostě skočíme na vlak a zajedem si do Londýna. Ejhle chyba lávky. Vlak 50 jedna cesta pro 2, bus 20 (pokud nechci jet do Londýna třeba v 8 večer) a hodinový cesty. Storno ubytovani bych mel za 1200 a z toho taky nemam moc radost. No za blbost se platí. Kdo by poradil, jak z toho ven? :) Napadlo mě, půjčit auto a holt to nakombinovat a udělat si výlet i jinam. Máte zkušenosti s tamníma půjčovnama aut? Jak to funguje? Našel sem něco za 87liber, ale pokud to dobře chápu, měl bych ještě připlácet za dalšího člověk, pokud sme 2. Díky za odpověď!Datum je neděle 20.1. - čt 24.1. a ubytování je The Willows Guest House v Bambers Green :) http://www.booking.com/Share-Ps73sS .

Prvně v Londýně pro vidláka :)

Založil ve fóru Co se nevešlo

22 reakcí

Chystám se s přítelkyní do Londýna (Ryanair  Ostrava - Stansted) teď prvně a i když sem tam ještě nedorazil, je to pro mě zatím docela nemilé překvapení. Byl sem na podzim ve Španělsku a asi sem se namlsal normálně (netřeba online rezervace) dostupný dopravy za rozumný ceny. Udělal sem tu blbost, že sem v rámci romantiky pořídil ubytování na anglickým venkově s představou, že prostě skočíme na vlak a zajedem si do Londýna. Ejhle chyba lávky. Vlak 50 jedna cesta pro 2, bus 20 (pokud nechci jet do Londýna třeba v 8 večer) a hodinový cesty. Storno ubytovani bych mel za 1200 a z toho taky nemam moc radost. No za blbost se platí. Kdo by poradil, jak z toho ven? :) Napadlo mě, půjčit auto a holt to nakombinovat a udělat si výlet i jinam. Máte zkušenosti s tamníma půjčovnama aut? Jak to funguje? Našel sem něco za 87liber, ale pokud to dobře chápu, měl bych ještě připlácet za dalšího člověk, pokud sme 2. Díky za odpověď!

Datum je neděle 20.1. - čt 24.1. a ubytování je The Willows Guest House v Bambers Green :)

http://www.booking.com/Share-Ps73sS
0

S autem do Londýna je nesmysl. Problematickým parkováním a poplatky za vjezd konče.  Jestli chcete do Londýna, tak 1200 za storno bude nejméně bolestivé. 

Autopůjčovny jsou tam jako všude jinde, tzn. velké  globální řetězce jako Alamo, Avis, Hertz apod. a funguje to tam standardně.  Napriklad přes www.rentalcars.com si auto zarezervujete, zaplatíte a vyzvednete.

Připlácí se za dalšího řidiče, ne pasažéra. 


0 Citovat

Díky za rychlou odpověď. Přímo do Londýna bych nejel. Našel sem tyhle stránky a je to levný parkování přímo u metra - např.

https://www.ncp.co.uk/find-a-car...s-stn-lul/

Jinak v půjčovně mají právě položku "travel partner" tak nevim, jak to chápat. Proto se ptám na to připlácení. Díky!

0 Citovat

Londýn je pro turistu jedno z nejdražších měst na světě. Nepíšeš kdy a na jak dlouho to máš, takže je těžké něco radit ale v podstatě jsou mě napadají 3 varianty:

- jsi v drahém městě tak prostě rozbij prasátko, zavři oči a ty prachy utrať

- pokud to bude dávat ekonomický smysl tak za 1200 stornuj ubytování a vyber si něco ve městě (tzn. to ve městě musí být za tak dobrou cenu aby jsi dost ušetřil na dopravě a vyplatilo se to storno, je potřeba trošku i kalkulovat s časem stráveným cestováním z venkova)

- vezmi auto z půjčovny  a pořádně ho využij - vykašli se na Londýn jako takový a poznávej spíše okolí. Do města zajeď na jeden nebo dva dny. Parkování by se možná dalo vymyslet v nějakém z okrajových nákupních centrech, ale na to tady budou povolanější. 


Ještě jsem neviděl půjčovnu, která by účtovala poplatek za pasažéry (jak by to zjišťovali?) U nejlevnějších nabídek ale pozor na pojištění, mohla by se z toho vyklubat pořádně drahá úspora!

0 Citovat

Uviest datum a nazov vesnice by nebolo odveci :) 

0 Citovat

Decka mate misto i datum v prvnim prispevku dole :)) 

0 Citovat

Aha, pardon, nevsimla som si to tam. To ma prekvapuje ze odtial vobec nieco ide. Urcite je to z tej dedinky a nie z letiska? 

Asi najlepsie obetovat tych 1200. Pripadne pozocat auto a prejst ine miesta ako Londyn - Cambridge, Stonehenge, Oxford, Seven Sisters...


0 Citovat

DimikUK napsal(a):

Za me ti poradim zrusit a koupit nejakej Travelodge v Londyne u Metra.  Easyhotel ma ted promotion jestli chces neco budget.

Nebo Premier Inn... podle mne bezkonkurenčně nejlepší poměr cena/komfort... ale asi ne v tak krátkém předstihu. 

www.premierinn.com


0 Citovat

Díky moc všem za odpověď. Takový byl právě původní plán. Proto většinou beru ubytování na okraji, abychom na 1-2 dny zajeli do města a pak si projeli i okolí. Tady sem se přepočítal :) 

Z vesničky je to necelý 3km na letiště, takže by to byla v klidu procházka po ránu. 

Jinak právě na EasyBus najít cenu za 2libry, to mi přijde jako zázrak. Co tam hledám, tak nejlevnější sem našel za 10 ale v neděli večer. V pondělí už je to 17,8.

Na Premier Inn mrknu.

0 Citovat

V Londýně jsem byl jednou a z pohledu obyčejného vidláckého cestovatele si myslím následující.

1) venkovské domky jsou fajn, ale v létě. Nevím, jaká je Londýnská zima, ale určitě nebude pražit slunce natolik, aby vynikla venkovská romantika

2) dopravovat se autem po Londýně je šílenství, parkovat to samé, poplatek za okrajová parkoviště jistě nebude malý rovněž

3) takže já bych na tvém místě fofrem našel první rozumné ubytko v Londýně, to booknul a máš klid. Pět dnů je plán cesty, nevím odlety, ale imho čtyři čisté dny. Než se drbat autem po venkově, nechal bych si to na Londýn samotný. Pokud ti nevadí kultura, tak poté co obejdete hlavní profláklá místa, klidně zapadněte na den do nějakých muzeí a budete nadšení. A během roku si zalet do UK znova a autem prolítej venkov.

Jo a pokud by ti dělalo vrásky promarněných 1200 Kč za storno hotelu, tak za jídlo a pití to bude ještě větší darda, takže se tím vůbec netrap.

P.S: našel jsem si ty lety, v nedeli NaEx jede ze Stanstedu ve 20:15 bus za 16 liber a ve ctvrtek ti to tam jede po deváté hodině jen za 7. 



0 Citovat

Tomáš napsal(a):

Z vesničky je to necelý 3km na letiště, takže by to byla v klidu procházka po ránu.

Ono vzdialenost je jedna vec, cesta po ktorej idete druha. Z mojej skusenosti su v tejto oblasti medzi dedinkami velmi uzke cesty a prakticky ziadne chodniky. Naviac bude skoro tma a dost velka sanca ze bude prsat. 

0 Citovat

Realita je, že ten zimní Londýn na 5 dní vyjde mnohem dráž, než kdybys letěl teď v lednu na týden k moři AI, nebo na týden na lyže do Alp, a vzhledem k počasí budeš stejně většinou zalezlý někde uvnitř (v levnějším případě v muzeích která jsou gratis, v dražším případě v pubech, které gratis bohužel nejsou).

Jestli už jsi neutratil majlant, zvážil bych to celé přesunout na jaro až podzim, letenky tam seženeš kolem 500 czk/os prakticky celoročně.

 
0 Citovat

No, pocasim bych se asi az tak uplne netrapil. Leden az Duben bude prast, jak uhod. Par dni hnusne s destem, obcas studene slunicko. Jestli je stupnu pet , ci deset, je uz celkem sumak. Uplne bych ten vylet nerusil..


1200 Kc za storno nic neni v porovnani s utratou za jidlo, zabavu a hlavne za otravne kadodenni dojizdeni zavrsene nekolikakilometrovou prochazkou rano a vecer. Navic v Londyne je toho spousta zajimavyho, uz jsme tam parkrat byli a porad jsme vetsinu nestihli. Ty km v nohach se ti hezky nascitaj a pak budes jenom rad, ze nemusis jeste courat kamsi za mesto. Obcas je taky vyhodne mit misto, kde se da po obede odpocinout a vyrazit zas vecer ven (kor kdyz je tam vetsinu casu hnusne :D ). 


Ve vysledku je to jenom o tom, jestli se chces kouknout po okoli, nebo smejdit ve meste. Pokud to druhe, tak bych to jednoznacne prebukoval na nektery ze zminenych hotelu.

0 Citovat

No a taky jizda vlevo, kdo neni zvykly, muze byt problem. Byl jsem v Londyne asi 7x a vzdycky si rikam, jestli bych to dal a to jezdim 25 let.

0 Citovat

Z vlastní zkušenosti doporučuji toto ubytování.Sice malé a skromné,ale čisté s bezvadnou polohou

https://secure.accorhotels.com/s...p;nights=3

0 Citovat

rakalet napsal(a): Navic v Londyne je toho spousta zajimavyho, uz jsme tam parkrat byli a porad jsme vetsinu nestihli. 


Poprvé Westminster, Tower, British museum, podruhé akvárium, Churchill war rooms, Kensington gardens. Přemýšlím, co bych tam dělal potřetí, a nic moc mě nenapadá. ;)

0 Citovat

No vidis, to je jenom dukaz toho co jsem psal. Treba Churchill war rooms, akvarium, nebo Kensingtonsky palac  jsem jeste nenavstivil :D

Stejne jako v kazdym meste je toho hafo co neni napsano v pruvodcich a stoji to za to. Slysel jsi treba o Electric cinema v Notting Hillu? Po narocnem dni rozhodne doporucuju.  Londynsky trhy, nebo i dalsi muzea (WW2). Chteli jsme navstivit i divadlo, ale nikdy nam to casove nevyslo.  Aspon je toho porad dost i na dalsi navstevu.

0 Citovat

Muzea jsou pro turisty, třeba na Borough Market strávím klidně týden v kuse:-)  

0 Citovat

Každopádně doporučují, pokud se rozhodneš toto moc pěkné ubytování v domečku s doškovou střechou zrušit, předtím zavolat na booking.com a požádat o prominutí storno poplatku.  Mohou se zkusit domluvit s ubytovatelem . Nějakou menší  šanci to má. 

0 Citovat

Mapy mi ukazují, že z toho domku to jsou jen 2 míle na letiště. Nejezdí tam taxi / Uber? Třeba by to i přes britské ceny vyšlo rozumněji než rušení ubytování.

0 Citovat

Tak si zadej do uberu na kolik to vyjde...  +-£20 jedna cesta.

0 Citovat

OK. Beru zpátky.

0 Citovat

No jak jsem psal, Mam právě rád ten model, bydlet mimo město a zkoumat i okolí. Jezdím hlavně fotit, takže moc indoor typ nejsem :) Jsem raději venku, kde je život. Každopádně díky za tipy. Všechno má něco do sebe. Jedno řešení je, udělat storno a holt o tu storno částku si snížit komfort a najít si na Abnb jen pokoj :) Dá se tam sehnat i s kuchyní v zóně 1 za necelých 900/noc. 

Jinak od toho ubytování sami majitelé nabízejí dopravu za 5 liber na letiště. Každopádně ta doba cesty z letiště do města je dost silný argument.

0
22 reakcí