Ahoj,ráda bych se zeptala na vaše osobní zkušenosti s počasím na Floridě. Zajímá mě především září.Článků jsem načetla už spousty, ale vždycky se uvádí nějaký statistický průměr. Ten říká, že září je měsícem s největším počtem srážek. Z toho je možná asi dobré vycházet, ale přece jen není nad vlastní zážitky. Už jsem totiž i četla, že 14 dní na Floridě v září byly zcela bez deště. Asi štěstí...?Teto rok chci na Floridu a přemýšlím, kdy zhruba by byla nelepší doba. Nejdřív můžu v červenci a listopad/prosinec už je pro mě pozdě. Jsem ochotná koupit i o těch pár tisíc dražší letenku během prázdnin, ale počasí je pro mě hodně důležité (mám v plánu různé pláže, zábavní park atd.).Díky za všechny odpovědi. .

Počasí na Floridě

Založila ve fóru Co se nevešlo

16 reakcí

Ahoj,


ráda bych se zeptala na vaše osobní zkušenosti s počasím na Floridě. Zajímá mě především září.

Článků jsem načetla už spousty, ale vždycky se uvádí nějaký statistický průměr. Ten říká, že září je měsícem s největším počtem srážek. Z toho je možná asi dobré vycházet, ale přece jen není nad vlastní zážitky. Už jsem totiž i četla, že 14 dní na Floridě v září byly zcela bez deště. Asi štěstí...?

Teto rok chci na Floridu a přemýšlím, kdy zhruba by byla nelepší doba. Nejdřív můžu v červenci a listopad/prosinec už je pro mě pozdě. Jsem ochotná koupit i o těch pár tisíc dražší letenku během prázdnin, ale počasí je pro mě hodně důležité (mám v plánu různé pláže, zábavní park atd.).


Díky za všechny odpovědi.

0

Slyšela jste už někdy o hurikánech?

https://www.nhc.noaa.gov/climo/

Tohle je od NOAA dlouhodý průměr výskytu hurikánů v Atlantiku. Florida jim bývá obvykle dost na ráně.

Ano, je možné mít září na Floridě bez hurikánu, stejně tak jako např. nedávno zažít tajfun v lednu v Thajsku v době, kdy tam nemá vůbec být.


peakofseason-sm.gif

0 Citovat

michal ona ma zaujem o osobnu skusenost, takze tvoja odpoved je zbytocna :)

0 Citovat

Ano, já samozřejmě vím, že existují hurikány a že je vyšší pravděpodobnost. Ale jak jsem psala, tohle mám načtené :)

0 Citovat

A myslíte si, že osobní zkušenost, že např. před rokem na Floridě v září ani nekáplo změní něco na tom, jak to bude letos? O.o

0 Citovat

Vlani v októbri nám 2 týždne ani nekvaplo a bolo krásne, teplo a príjemne, ale týždeň predtým to bolo hurikánové peklo, ktoré zmietlo Panama City /Florida/ . Ako to bude tento rok ti nikto nepovie ani 2 týždne dopredu. Riziko je na tvojej strane.

Ja by som šiel v októbri. Riziko je menšie / ale stále je/, je teplo a ceny sú mimosezónne.  V Orlande v parkoch je Halloween party /viac termínov/, Epcot food festival, pláže v mexickom zálive sú už viac menej bez rizika "red tide"

0 Citovat

Loni 8.11. bylo ve Ft. Lauderdale a v Naples moc hezky.  Není nad osobní zkušenost...

0 Citovat

Osobní zkušennost mám jenom v říjnu. Pohybovali jsme se v centrální části (Cape Canaveral - Orlando - Tampa - Clearwater). Během 14 dnů pršelo jednou, dvouhodinový slejvák. Ráno sem tam frišno pod 20 (na dopolední golf ideální), odpo přes 30 (na odpolední koupačku ideální). Známí tam jezdí na měsíc v říjnu už asi 15 let a sem tam nějaký hurikán chytnou. V září bude ta pravděpodobnost vyšší.

0 Citovat

Petr76: já to počasí pojedu letos zjistit v říjnu:-)

0 Citovat

nemam osobnu skusenost, ale mam znamych, ktori sa vzdy po work and travel v septembri chystali na Floridu. 3x to museli zrusit kvoli hurikanom. ale teda nie je to moja osobna skusenost, takze ju nemusis brat do uvahy :)

0 Citovat

Ja byl v listopadu a pocasi nic moc (vitr / chcance -nicmene teply more a celkem i svitilo slunicko) - dobry bylo ze tam nejsou skoro zadny lidi, takze letos tam jedu na celej mesic i s rodinou.. Kazdopadne znam spoustu lidi co tam jezdej pravidelne v huricane season a uplne v pohode, podle me se tam dam vzdycky da prizpusobit program pocasi (pokud neradi hurikan stupen 10 :)) - akorat bych se pripravil na invazi komaru, jestli pojedes v zari.. :) Jinak okolo Floridy je par ostrovu, ktere jsou mimo hurikanove trasy, takze mozna bych popremyslel i o cruise..

0 Citovat

Díky za všechny nerýpavé odpovědi :)

0 Citovat

Pozastavení se nad praktickou užitečností takové informace stále platí.

0 Citovat

Podelim sa aj ja o sobnu skusenost.

Ja som bol v novembri a bolo chladno.


0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Pozastavení se nad praktickou užitečností takové informace stále platí.

No tak co, prostě mě to zajímá. Nevím, kde je problém. Pro vás to užitečné není, však v pořádku, taky vám ty informace nenutím.

0 Citovat

Byli jsme letos na přelomu září a října. Bylo nechutný vedro :). Občas přes poledne sprchne, ale trvá to asi tak minutu a pak zase zbytek dne nic. Záleží na štěstí s hurikánama, jeden přišel týden po našem odletu...

0 Citovat

Na Floride jsem byl dvakrat  ,jednou  2 mesice podruhe 5 mesicu  prave v obdobi  hurikanu  ,nezazil jsem ani jeden  a kamard zije v oblasti Miami - Fort Lauderdale 20 let  a to co zazil  bylo vlastne vzdycky mistni  ,ne po cele Floride i treba loni ,kdy pak mel hodne prace pri likvidovani skod 

V lete to vedro a hlavne vlkhost je ale neprijemna ,bez klimatizace se cloveku nechce ani ven a koupani jsem volil radeji v bazenu ,ktery byl chladnejsi nez more ,ale je to zkresleny pohled mozna tim ,ze jsem tam makal na stavbe .,tak jsem toho mel po sichte plne zuby ,osobe to znam v tom obdobi od kveta do zari . ( poprve duben -kveten )

0
16 reakcí