Našla jsem různé informace o placení exit fee z Jordánska (pozemní přechod).  Měl by být ve výši 10 JOD / osoba, ale někdo uvádí,  že při pobytu v Jordánsku min. 3 noci se neplatí nebo pokud do Jordánska vstupuji/vystupuji přes přechod Wadi Araba v Aqabě, tak taky ne. Nevíte někdo prosím? Děkuji.  .

Jordansko - exit fee

Založila ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

6 reakcí

Našla jsem různé informace o placení exit fee z Jordánska (pozemní přechod).  Měl by být ve výši 10 JOD / osoba, ale někdo uvádí,  že při pobytu v Jordánsku min. 3 noci se neplatí nebo pokud do Jordánska vstupuji/vystupuji přes přechod Wadi Araba v Aqabě, tak taky ne. Nevíte někdo prosím? Děkuji. 

0

Ještě jeden související dotaz - dá se popř.  exit fee platit kartou nebo v jiné měně než v JOD?

0 Citovat

Malo by to tak byť, pri 3+ nociach sa pri pozemnom prechode neplatí. Každopádne, nie je to vlastne jedno? Je to nejakých 12 euro, to asi nikoho nezabije, nijak to nemôžete ovplyvniť a vaše cestovateľské plány to tiež asi nezmení. Určite by som si zobral hotovosť v JOD.

0 Citovat

exit fee se platí jen při odchodu z Izraele (do Egypta, do Jordánska). Do Jordánska se platí vstupní vízum, které se nemusí platit při přechodu v Aqaba (zvláštní ekonomická zóna) pokud strávíte v Jordánsku 2 noci a navštívíte Petru (musíte doložit) ,nebo 3 noci v Jordánsku. Prověřeno listopad 2018

https://www.travelpixelz.com/eil...-crossing/

0 Citovat

Díky. My se vracíme z Jordánska dnes, v místní měně nám zbývá 2,50JOD a měnit se nám už zbytečně nechce, proto můj dotaz.

0 Citovat

Na pozemním přechodu Aqaba/Ejlat exit fee se neplatí za určitých podmínek, na jiných pozemních přechodech se platí vždycky a v hotovosti.


wadi-araba.jpg

0 Citovat

ancerf napsal(a):

Na pozemním přechodu Aqaba/Ejlat exit fee se neplatí za určitých podmínek, na jiných pozemních přechodech se platí vždycky a v hotovosti.

Děkuji!

0
6 reakcí