Ahoj, jedeme s kamarádem (oběma nám je 18) na výlet do Kypru, sehnali jsme levný letenky a jedeme tam na 7 dní. První den spíme v Pafosu a pak míříme na sever do hlavního města a Severního Kypru, kde chceme dojet až úplně nahoru k tomu výběžku a pak se vrátit zpátky do Pafosu a domů. Chtěl jsem se zeptat na nějaký tipy ohledně Kypru, co se týče dopravy nebo spaní, jelikož budeme asi spát většinou venku pod širákem. Díky moc .

Kypr, tipy

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

4 reakce

Ahoj, jedeme s kamarádem (oběma nám je 18) na výlet do Kypru, sehnali jsme levný letenky a jedeme tam na 7 dní. První den spíme v Pafosu a pak míříme na sever do hlavního města a Severního Kypru, kde chceme dojet až úplně nahoru k tomu výběžku a pak se vrátit zpátky do Pafosu a domů. Chtěl jsem se zeptat na nějaký tipy ohledně Kypru, co se týče dopravy nebo spaní, jelikož budeme asi spát většinou venku pod širákem. Díky moc

0

Doprava verejného charakteru bieda, pozicajte si v severnej časti Nikozie auto. Pekná je Kyrenia a cesta po pobreží na ten výbežok. Cez Famagustu a dobrý je výbežok aj na severozápade.

0 Citovat

Dík moc za odpověď, no my nemáme ještě bohužel řidičák, takže auto si nemůžeme půjčit


0 Citovat

Byl jsem tam s přítelkyní na týden v listopadu. Co se týká ubytování (každý den jinde), tak ceny 600-800 Kč pro dva a dost často i se snídaní. Severní část je podstatně levnější a doporučuji navštívit, i když nás lidi z jihu odrazovali.  Z míst, který se mi líbily (tučně topy): Love Bridge, Salamis antický památky, Dipkarpaz až k misu, kde jsou i divocí osli, Buffavento Castle - super výhled, Nikosie, Kykkos monastery, vrak lodi Edro 3 u Paphosu, archeo park u Paphosu, Afroditin šutr, Hala Sultan Tekke s milionem koček a u toho jezera jsme vychytali plameňáky, což bylo taky super. Kdybys moc chtěl, tak bych zkusil pohledat restaurace, kde nám chutnalo :)

0 Citovat

A máte někdo zkušenosti se spaním venku na Kypru?

0
4 reakce