Ahoj. Moc prosím o radu: přilétám do Indonésie 7.7. a odlétám 6.8. Pokud nepočítám den příletu, dělá to 30 dní, ale pokud ho budu počítat, dostanu se na 31 dnů a tudíž bych potřebovala jiné vízum. Můžete mi poradit, jak se dny počítají?Moc děkuji. .

Vízum Indonésie - výpočet dnů

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Ahoj. 

Moc prosím o radu: přilétám do Indonésie 7.7. a odlétám 6.8. Pokud nepočítám den příletu, dělá to 30 dní, ale pokud ho budu počítat, dostanu se na 31 dnů a tudíž bych potřebovala jiné vízum. Můžete mi poradit, jak se dny počítají?

Moc děkuji.

0

Ahoj, počítá se to ode dne, kdy vstoupíš do Indonésie. Takže 7.7., lze to obejít tak, že si uděláš na pár dní výlet třeba do Malajsie.

0 Citovat

Hm to nemáme úplně v plánu. Myslíš, že by se to dalo nějak uhádat, nebo pokud by se platila nějaká pokuta, jak je asi vysoká?

Děkuju za odpověď.
0 Citovat

Pokuta může být v ceně celé letenky a zabookovaných ubytování. Pokud nemáte všechny dokumenty opravňující ke vstupu do země na plánovanou dobu podle zakoupené letenky, letecká společnost vám může (a pravděpodobně to také udělá) odepřít nástup na palubu již při odletu z ČR.

0 Citovat

Pokud máte přílet až večer, mohli byste asi počkat na přechod přes imigrační po půlnoci (raději ne hned, to by ještě nemuseli mít posunuté razítko). Předpokládám, že vstup je na velkém mezinárodním letišti. Ideálně bez odbaveného zavazadla, ale i to by na vás někde počkalo.

Nejlepší je zaplatit si 2-měsíční víza, ale o overstay o 1 den si přečti tady:

https://www.tripadvisor.com/Show...-Bali.html

Pokud byste toto chtěli provádět, tak pochybuju, že vám na check-inu budou počítat dny (jak píše pavelp), ale pro případ, že budou, by bylo lepší mít rezervovanou a zatím nezaplacenou (rezervovat třeba den před odletem a dát si platbu převodem, který neprovedete) letenku z Indonésie třeba do Malajsie.

0 Citovat

Děkuju všem za odpovědi a názory. Přilétáme bohužel ráno, takže varianta čekání na přechod přes imigrační není možná..

Platba pokuty je finančně nejlevnější, ale zase nechceme celou dovolenou myslet na to, jestli to nakonec projde nebo ne.

Pokud bychom si žádali o 2-měsíční víza, je nutné jet na velvyslanectví osobně, nebo to lze vyřídit poštou (online pochybuji)?

0 Citovat

Ve zdejším průvodci tato informace chybí, ale tady se píše, že je třeba přijet osobně:

https://www.bali-indonesie.cz/do...vizum-bali

Odlet do Malajsie nebo jinam by vyšel mnohem dráž a navíc je to nesmysl (s vyjímkou leteckých nadšenců).

0 Citovat

Když jsme letěli na Filipíny, kam lze bez víza na 30 dní, tak už v Praze na letišti chtěli vidět zpáteční letenku z Filipín, úřednice říkala, že kdybychom ji neměli tak nás nepustí do letadla. Nevím ale jestli je to všude tak přísné

0 Citovat

Taky si myslim, ze výlet do Singapuru či Kualy vyJde levněji. Vízum stojí 1 tis jestli jsem koukal správně a pokud Martina neni z Prahy, tak uvalí ještě za cesty do Prahy o dovolené nemluvě. To si myslim, ze se zpáteční letenka dá sehnat.. Taky ale trosku zalezi kde budou, a kam letí a odkud odlétají.asi to bude z Bali dražší než z Jakarta. Teď jsem narychlo mrknul a s Airasi 8.7 z Jakarty a zpátky o den později nějakých 60-65 dolaru.Z Bali už to je ale přes 110 dolaru, takže pokud dotyčná letí tam,tak to se už nevyplatí. Nevim kde Kačenka přišla na letenky za par stovek.mozna v akci rok předem. Ostatni společnosti jsem se ale nedívali, tak treba nejaka za par stovek je :-). Treba paní Konecnikova upřesni ;-)


0 Citovat

Padrino, ve kterém dni v době, kdy tam letí, jsou letenky z Bali za pár stovek? (Předpokládám, že letí tam, ale i z Jakarty by se těžko hledala letenka pod 500 Kč za 1 směr.) Já teď našel v různých dnech na skyscanneru od 1370 Kč za 1 aměr z Bali do KL (jinam do zahraničí to levnější nebude). Co takhle srážka s blbcem na hranicích po návratu stejný den do Indonésie? Pár hodin jo? Tři hodiny jen v letadle jedním směrem a kdyby to měl být výlet do města, tak z letiště do KL to je přes hodinu busem a pak ještě kus metrem, aby viděli aspoň něco zajímavého. A ještě by museli jet nejspíš přes jižní Bali (v Kutě by snad nebydleli) v tom hrozném provozu na letiště a zpět...

Zrovna na Filipíny se letenky dost kontrolují při letu odevšad, ale letět s návratem do 2 měsíců by možná nebyl problém, protože tam se vízum snadno prodlužuje. Ostatně dá se prodloužit i v Indonésii, pokud si člověk na letišti po příletu zaplatí 1-měsíční vízum, ale je to byrokracie a je třeba během asi 5 dní navštívit úřad několikrát. Podle mě by mělo stačit říct na check-inu, že budu mít tuto variantu a měli by je pustit do letadla do Indonésie, ale protože letecké společnosti jsou zbytečně připosrané z možných problémů, nejlepší řešení jsou ty rezervované, ale nezaplacené letenky. Dělají to tak všichni cestovatelé.
0 Citovat

Nevím, proč tu pořád vy příznivci létání prosazujete svůj návrh, který odmítla. I kdyby nebyla z Prahy, může to spojit s nějakým vyřizováním, návštěvou památek nebo známých. Cesta po ČR zas tolik nestojí a navíc asi nemusí jet oba (všichni), ale snad bude stačit, aby jel jen jeden s plnou mocí (to bude třeba ověřit telefonátem na ambasádu). S dovolenou asi problém nemá, když letí na 31 dní plus cesta. Když už někam letět, tak pro zkušenější cestovatele (což asi není tento případ) by možná stál za to Východní Timor, ale let je o dost dražší.

0 Citovat

Já pořád nechápu co máte s tím Bali - píše Indonésie.

 Pokud se tam bude pohybovat, což předpokládám, tak místo nějakého vnitrostátního letu to vezme přes KL. Znamená to jeden let navíc. Jen orientačně jsem kouknul na ceny a KL - Jakarta se dá koupit kolem 500 czk. Samozřejmě se dá udělat stopover a spojit to s prohlídkou města, nebo výletem. Neznamená to vopruz navíc jako na ambasádě.
0 Citovat

Jo Padrino. 500kc ale jen jeden směr a jen s prirucakem:-). Asi sam víš, ze 95% zdejších “cestovatelů” letí na Bali. A upřímně co by někdo dělal v Jakartě, jak ty předpokládás, pokud ma přílet a odlet z Bali. Ta tvoje teorie, ze to je jen jeden let navíc je hodně vachrlata. To by platilo  jen pokud by chtěl někdo na Sumatru popřípadě Borneo, což je hodně malá pravděpodobnost.To by jistě dotyčná napsala, ze chce na Sumatru. Samozrejme opruz na ambasádě nemusím. Ale pokud bych měl letet z Bali jen kvůli vizu do KL za 3 tis, plus doprava na letiště a z letiště a naopak a opruz s tím spojeny,  tak bych asi ten opruz na ambasádě vydržel. No Ja bych si hlavně takovou letenku na mesic a den nikdy nekoupil, ale to je věc jiná.

0 Citovat

Pravděpodobně hodně přes 90% turistů (nejen zdejších) jedoucích do Indonésie letí na Bali (i kdyby přes Jakartu, stejně tam nemůžou let přerušit). Asi jen pár procent letí na Sumatru a pak by se opravdu vyplatilo letět ze Sumatry na Bali nebo Jávu přes KL, zvlášť v tomto případě. Já vidím v různé dny ceny KL - Jakarta nad 700 Kč, ale letět do Jakarty nemá pro většinu turistů význam. Na západě Jávy toho moc zajímavého není a Jakarta už vůbec ne. Možná tak pro cestovatele hledající neturistická místa může být Jakarta zajímavá, ale to asi Martina není.

On to není měsíc a den, když červenec i srpen mají 31 dní. Holt chyba nezkušených, což se stává (nikdo není zkušený ve všem). Třeba v Číně 1. den nepočítají do 30 dnů. Já bych asi raději platil tu pokutu (a jel na letiště s větším předstihem), pokud bych to měl daleko do Prahy nebo neměl čas. 

0 Citovat

Já třeba nechápu proč bych měl být měsíc a jeden den jen na Bali, nebo létat do Asie s odbaveným zavazadlem.

 Ale každý to má jinak. Informace nejsou kompletní, ani nevíme co má za letenky.
0 Citovat

Hodně lidí jede z Bali i na Gili, východní Jávu (Bromo a Ijen), Lombok a Flores (a z něj na ostrovy Komodo a Rinca). Na toto vše jsou optimální tak 2 měsíce. I bez odbaveného zavazadla to nic na věci nemění.

0 Citovat

Proste Padrino plácáš. Nic víc nic  min. Tady nejde o tebe. Zřejmě nikdo nebude cely měsíc na Bali ale i ty viš, ze většina vyrazí na východ na Gili, Lombok, Komodo, popřípadě Flores, nebo mozna i na Javu ale nejdál na Bromo. Co by kdo dělal v Jakarte? Ale ty si zase jen děláš prdel. Mě by spis zajímalo, cos myslel tím, ze jsi měl dvě razítka v pase při přechodu z Malajsie do Thajska. To zase nechápu ja. Mas pravdu v tom, ze informace nejsou kompletní :-)

0 Citovat

Byl jsem v Singapuru.

0 Citovat

Tak ja doplnim informace. 

Letime dva s qatarem do jakarty a zpet jen s prirucnimi zavazadly. V planu je zminene bali a lombok, ale take nejaky dalsi ostrov, ktery bychom chteli procestovat. Zvazujeme flores, sumatru, kalimantan (ale ten je mozna moc velky), ale s ohledem na ty okolnosti (holt jsem si to spatne spocitala) si to treba naplanujeme jinak. 

Jsme z brna a cestu do prahy moc nemame, takze tahle varianta spis ne. Mozna pokud by byla nejaka agentura, ktera by to zprostredkovala za rozumnou cenu.

No a pokuta.. nejak se mi nechce s pocitem, ze na konci narazime na blbeho urednika a muze se to nejak zkomplikovat, prozit cela dovolena. Ale zase by to bylo nejjednodussi.

Takze to mame otevrene a musime si nad tim sednout, naplanovat a uvidime. 

Cenim si vasich nazoru a zkusenosti. Diky.

0 Citovat

Já především chci varovat před představou, že to vyřeší nějaká "pokuta " Mám vlastní zkušenost s cestou do Indonésie, kdy jsem tam během 24 h musel služebně odletět a firma nějak zapomněla správně spočítat dny. Z Prahy jsem sice odletěl, ale ve Frankfurtu mě už nenechali nastoupit další let. Musel jsem přímo na gate koupit let CGK - KUL.

0 Citovat

Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě - sepsat plnou moc, ověřit na úřadě podpisy, sehnat a zaplatit agenturu která to vyřídí, zaplatit poplatek ambasádě...napadá mě snad jen to, že už máš  celou JV Asii kromě Indonésie procestovanou, nic tě tam nezaujalo a nechceš se za žádných okolností vracet.

0 Citovat

Ono to hlavně nemusí být jenom o pokutě, ale i o tom, že až tam pojedete příště, tak můžete mít při vstupu do země problém a klidně vás můžou odmítnout a poslat zpět domů, jelikož už budete mít záznam, že jste vízová pravidla jednou porušili. Nevím jak moc na tom v Indonésii lpí, ale v třeba v Jižní Koreji, Taiwanu, Číně ale i třeba USA byste s tímhle velmi narazili při další návštěvě.

0 Citovat

Ivan napsal(a):

Já především chci varovat před představou, že to vyřeší nějaká "pokuta " Mám vlastní zkušenost s cestou do Indonésie, kdy jsem tam během 24 h musel služebně odletět a firma nějak zapomněla správně spočítat dny. Z Prahy jsem sice odletěl, ale ve Frankfurtu mě už nenechali nastoupit další let. Musel jsem přímo na gate koupit let CGK - KUL.

K tomuto a varování Matěje jsem níže zkopíroval komentáře z toho v úvodu zmíněného vlákna na tripadvisoru. Nikdo nepsal, že by měl nějaké problémy a to šlo i o více dní.

Jinak zajímavé zaměstnání, že se odjede během 24 h. služebně na víc než měsíc do Indonésie. To tě asi nenapadlo zkusit říct na letišti, že si tam zaplatíš měsíční vízum, které si prodloužíš?



I have a stamp in my passport that says that I overstayed 1 day. It has not stopped me from returning to Bali many times since then.


Hi so we only left yday through Jakarta airport. Was absolutely fine! He took a look at my bf visa asked how many he said 2 so he called me over. Your man said you've overstayed by 2 days, I said I know we're very sorry we couldn't get a flight out any earlier. He said 300,000 for 1 day so 600,000 for 2. We made sure we had enough cash on us, paid him and off we went. Took .2seconds and no being brought into office or anything like that.


Just an update on our 5-day overstay. The immigration officers were really nice when we explained the situation but told us we’d have to pay the fine. We got referred to the office beside immigration and were charged 300,000 Rp per person per day. We had to pay cash. The process took about 10 minutes. So an expensive lesson but my biggest worry was any kind of charge or inability to return and that was unfounded. Yay! Next time I’ll make sure we get a visa!


I have an Indonesian one day overstay stamp in my passport. It has not affected my travel to Indonesia or any other country.


One day overstay will not affect your future travels anywhere including Indonesia.


I have overstayed by 3-days before and i just had to pay the cash and I have returned to Bali without a word being said. I would recommend 3 things.
1- Make sure you have the cash on you - 300,000Rp per day.
2- arrive at the airport 20-mins earlier than intended. This is because they will take you out the back to the immigration office and you will have to wait for a little bit.
3- Be polite and apologetic

0 Citovat

st.martina napsal(a):

V planu je zminene bali a lombok, ale take nejaky dalsi ostrov, ktery bychom chteli procestovat. Zvazujeme flores, sumatru, kalimantan (ale ten je mozna moc velky), ale s ohledem na ty okolnosti (holt jsem si to spatne spocitala) si to treba naplanujeme jinak. 

Kalimantan nedoporučuju. Sám jsem ho zvažoval, ale na cestování moc vhodný není. Asi pár míst ano, ale je to dražší než jinde a je složitější sehnat dopravu atd. Sumatru si nechte na jindy, až budete mít let do KL, odkud je krátký a levný přelet. Flores doporučuju, nejlépe jako přejezd z Maumere do Labuan Bajo (jedny z nejkrásnějších měkkých korálů na světě, které lze vidět při šnorchlování, jsou severně od Wairterang Beach východně od Maumere) a z Floresu jeďte 2-3 denní lodní výlet na Rincu, Komodo a další ostrůvky. Když máte letenku do Jakarty, asi bude nejlepší přejet vlakem do Yogyakarty na chrámy a pak dál vlakem na Bromo a Ijen. Pak by ale nezbyl čas na Lombok.

0 Citovat

Kačenka Konečníková napsal(a):

Když cestuješ s nějakou aerolinkou a potřebuješ vízum, tak ta aerolinka to má povinnost zkontrolovat už při odletu, protože jinak nese náklady na repatriaci. Pokud tedy má návrat za měsíc a den, měl by předložit vízum nebo letenku z Indonésie která nekoliduje s bezvízovým stykem. V opačném případě mu může aerolinka odepřít nástup na palubu - mají to v podmínkách a netýká se to jen Indonésie.

Ale o tom zde již dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho!

https://www.youtube.com/watch?v=prEVzshXY6A

0