Mám doma stovky mincí různých exotických měn. Poradí mi prosím někdo jak s nimi smysluplně naložit? British Airways rozdává před přistáním pytlíčky do kterých je možné takové mince odevzdat a ty budou použity na (snad) bohulibé účely, bohužel s BA v dohledné době nepoletím. Svého času totéž dělaly ČSA. Funguje to stále? Bývavalo něco podobného i v PRG na letišti...Předem díky za užitečné rady. .

Exotické mince... jak s nimi naložit?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

4 reakce

Mám doma stovky mincí různých exotických měn. Poradí mi prosím někdo jak s nimi smysluplně naložit? 

British Airways rozdává před přistáním pytlíčky do kterých je možné takové mince odevzdat a ty budou použity na (snad) bohulibé účely, bohužel s BA v dohledné době nepoletím. Svého času totéž dělaly ČSA. Funguje to stále? 

Bývavalo něco podobného i v PRG na letišti...

Předem díky za užitečné rady.

0

Já si z těch hezkých dělám sbírku nebo to rozdávám jako suvenýry :-) Jinak se toho snažím zbavit ještě před odletem z destinace buď někde v kostelní kasičce nebo nějakám ekvivalentu dle místního náboženství. Nebo na letišti, kde obvykle jsou různé nádoby se sbírkami na dobročinné účely. Když vím, že letím přes nějaký velký hub, tak si občas vezmu sebou i to, co mám ještě doma. 

0 Citovat

Neříká náhodou to samé Ryanair o mincích? Myslím, že během hlášení o jejich dětské charitě. Poslední desítku letů jsem mu určitě nevěnoval žádnou pozornost, tak nevím, jestli to tam ještě říkají. Mikir bude vědět na 100%.

0 Citovat

Někde ti umožní vyměnit ve směnárně i domácí mince. Vyzkoušeno v Izraeli. V takovém případě beru dolary. Nejlepší kurzy a nejlíp dělitelný díky 1USD bankovkám. 

0 Citovat

Pokud se ti to nechce házet na aukro, napiš mi SZ třeba se domluvíme, sbírám, odkoupím... :-)

0
4 reakce