Dobrý den,teď jsem napsal příspěvek, který se nejspíše nepřidal. Proto to zkusím napsat ve stručnosti. Chceme s přítelkyní v létě do Skotka a jsme studenti. Chtěl bych se zeptat, jak je to tam s dopravou. Podle mě by bylo nejlepší si pronajmout auto a klidně v něm přespávat. Protože nevím, jak je to tam s hromadnou dopravou a tam bych asi uvítal nějaké přespávání ve stanu, jestli se to tam dá v klidu. Chtěl bych se zeptat, jak se tam pohybují ceny, protože plno stránek mi ukazovalo velice, ale velice odlišné ceny. Určitě bych se chtěl zeptat Váš zkušených cestovatelů, která místa si nenechat uniknout. K tomu auto, jsem si teď ještě vzpomněl, že jsem někde viděl příplatek za to, že mi není 25, tak jestli je to tak všude, nebo jen někde. Letenky by jsme měli do Edinburghu. Jestli si někdo vzpomene na něco, co by jsme měli vědět, tak se rádi přiučíme. Zatím je to všechno. Popřípadě něco ještě doplním.Děkuji všem :)  .

Skotsko

Založil ve fóru Co se nevešlo

Hustý, to jsem nevěděl že tam jsou s tím takové problémy. Možná tam kde měli být, tak jsem měl vždycky zataženo/větrno/mokro, tak byli schovaní :D 

0 Citovat

Díky za info🙂

0 Citovat

Ahoj chci se ještě zeptat na kolik může ve Skotsku vyjít strava na jeden den? Počítám a tím že budu mít treky v přírodě a tak moc velký oběd nebude spíš jen polévka v restauraci. Ale snídaně a večeře ano. 

Spíš přemýšlím,jedu na 14 dní tak kolik si vzít liber.

 

Díky 

0 Citovat

Ahoj, minulej rok teda s jídlem byla hrůza.. Málo restaurací, divný otevíračky, tak na to si dejte pozor. Hlavně v přírodě u hor, na Skye a tak.

Ale k tématu, fish & chips nebo burgery v restauraci 12-14, ve fast foodu s sebou 7-12, pivko 5, polévky 5-7, normální jídla 15+, ale těch tam fakt moc na výběr nebylo :D  kebab 7, pizza 12.

Tesca ale v pohodě ceny podobné jak u nás, tak je levnější a zdravější to občas proložit něčím odsud a nebo si uvařit když je kde. 

Každopádně na 14 dní to úplně levně nevyjde :) 

0 Citovat

Restaurace na treku v přírodě? Ty jsem měl ve světě k dispozici snad jen v horských chatách v Alpách (asi i na Korsice a podobně to bude v Pyrenejích, ale tam jsem nebyl) a v Nepálu a pár jich teď očekávám na Madeiře. Jinak tak max. na úvod a závěr treku. Ve Skotsku jsem byl už dávno a myslím, že tam nebyly (ale ani jsem je nevyhledával).

0 Citovat

Díky za info🙂👍. Ještě dotaz,byl jste někdo na prohlídce Edinburského hradu? Pokud ano,tak nevíte jestli je možné mít i překlad průvodce do češtiny? 

 

Díky 

0 Citovat

https://www.edinburghcastle.scot...tineraries

0 Citovat

Díky,ale český jazyk tam není...

0 Citovat

Byl jsem tam loni a co si pamatuji, bylo to samostudium.

1 Citovat

Takže tam není překlad a musí si člověk vše nastudovat předem než tam jde? 

0 Citovat

Jsou tam vysvětlující cedulky anglicky, myslím. Ale standardně se tam s průvodcem nechodí. S lístky bývá problém a musí se rezervovat předem na konkrétní časový slot. 

0 Citovat

Co si pamatuji, tak tam měly ty krabičky možnost zvolit jazyk. Jestli tam byla i čeština si ale už nepamatuji.

0 Citovat

ved to tam pisu nie

Audio guides are available in English, French, German, Italian, Japanese, Mandarin, Korean, Polish, Portugese (Brazilian), Russian, Spanish and Ukrainian. Large Print also available. 

0