Skotsko

Založil před 7 lety Tomáš _28 ve fóru Co se nevešlo

37 reakcí

Hustý, to jsem nevěděl že tam jsou s tím takové problémy. Možná tam kde měli být, tak jsem měl vždycky zataženo/větrno/mokro, tak byli schovaní :D 

0 Citovat

Díky za info🙂

0 Citovat

Ahoj chci se ještě zeptat na kolik může ve Skotsku vyjít strava na jeden den? Počítám a tím že budu mít treky v přírodě a tak moc velký oběd nebude spíš jen polévka v restauraci. Ale snídaně a večeře ano. 

Spíš přemýšlím,jedu na 14 dní tak kolik si vzít liber.

Díky 

0 Citovat

Ahoj, minulej rok teda s jídlem byla hrůza.. Málo restaurací, divný otevíračky, tak na to si dejte pozor. Hlavně v přírodě u hor, na Skye a tak.

Ale k tématu, fish & chips nebo burgery v restauraci 12-14, ve fast foodu s sebou 7-12, pivko 5, polévky 5-7, normální jídla 15+, ale těch tam fakt moc na výběr nebylo :D  kebab 7, pizza 12.

Tesca ale v pohodě ceny podobné jak u nás, tak je levnější a zdravější to občas proložit něčím odsud a nebo si uvařit když je kde. 

Každopádně na 14 dní to úplně levně nevyjde :) 

0 Citovat

Restaurace na treku v přírodě? Ty jsem měl ve světě k dispozici snad jen v horských chatách v Alpách (asi i na Korsice a podobně to bude v Pyrenejích, ale tam jsem nebyl) a v Nepálu a pár jich teď očekávám na Madeiře. Jinak tak max. na úvod a závěr treku. Ve Skotsku jsem byl už dávno a myslím, že tam nebyly (ale ani jsem je nevyhledával).

0 Citovat

Díky za info🙂👍. Ještě dotaz,byl jste někdo na prohlídce Edinburského hradu? Pokud ano,tak nevíte jestli je možné mít i překlad průvodce do češtiny? 

Díky 

0 Citovat

https://www.edinburghcastle.scot...tineraries

0 Citovat

Díky,ale český jazyk tam není...

0 Citovat

Byl jsem tam loni a co si pamatuji, bylo to samostudium.

1 Citovat

Takže tam není překlad a musí si člověk vše nastudovat předem než tam jde? 

0 Citovat

Jsou tam vysvětlující cedulky anglicky, myslím. Ale standardně se tam s průvodcem nechodí. S lístky bývá problém a musí se rezervovat předem na konkrétní časový slot. 

0 Citovat

Co si pamatuji, tak tam měly ty krabičky možnost zvolit jazyk. Jestli tam byla i čeština si ale už nepamatuji.

0 Citovat

ved to tam pisu nie

Audio guides are available in English, French, German, Italian, Japanese, Mandarin, Korean, Polish, Portugese (Brazilian), Russian, Spanish and Ukrainian. Large Print also available. 

0
37 reakcí