Při cestování často řeším jeden "problém" - jedu za někým do cizí země a nevím, co mu přivézt z ČR jako dárek. Samozřejmě je ideální, pokud to je perzonalizované, resp. přímo vhodné pro konkrétního člověka, nicméně představme si, že nevíte ke komu jedete (např. rodina vašeho známého/couchsurfing). Co tedy z ČR přivézt jako dárek?alkohol, např. becherovka/žufárek (většinou cestuji jen s příručákem, tzn nárážím na limity tekutin = 100ml, zároveň v některých zemích se alkohol téměř nepije)pivní sklenicecukrovinky, např. bonpari, hašlerky, co dál?sýry/uzeninyCo dál? Z mého pohledu je ideální, pokud to je skladné, nenáročné na trvanlivost, zároveň dělitelné na více části (obdarovaný se o to často chce podělit s dalšími). Uvítám jakékoliv nápady!  .

Co přivézt z Česka?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

Při cestování často řeším jeden "problém" - jedu za někým do cizí země a nevím, co mu přivézt z ČR jako dárek. Samozřejmě je ideální, pokud to je perzonalizované, resp. přímo vhodné pro konkrétního člověka, nicméně představme si, že nevíte ke komu jedete (např. rodina vašeho známého/couchsurfing). 


Co tedy z ČR přivézt jako dárek?

  • alkohol, např. becherovka/žufárek (většinou cestuji jen s příručákem, tzn nárážím na limity tekutin = 100ml, zároveň v některých zemích se alkohol téměř nepije)
  • pivní sklenice
  • cukrovinky, např. bonpari, hašlerky, co dál?
  • sýry/uzeniny

Co dál? Z mého pohledu je ideální, pokud to je skladné, nenáročné na trvanlivost, zároveň dělitelné na více části (obdarovaný se o to často chce podělit s dalšími). Uvítám jakékoliv nápady! 

0

Super téma,


jinak bych ještě doplnila, že žufánek má i tyto praktické miniatury o obsahu 100 ml, takže na cestování ideální https://destilaty.heureka.cz/zuf...tura-0_1l/

Jedna slečna, kterou jsme potkali při cestování na Srí Lance nám říkala, že vezla malé perníčky ve tvaru srdíček a prý z toho byli obdarování unešení. Z hlediska skladnosti a trvanlivosti mi to přišlo jako hezký nápad.

0 Citovat

Jako by v duty free nebylo malo chlastu....

0 Citovat

Nikdo neříká, že ty žufánky má zakladatel vyžahnout sám ještě před odletem, žejo.

0 Citovat

Já většinou vozím lázeňské oplatky

0 Citovat

Žufánek destiláty, Becherovka/Praděd likér. Lázeňské oplatky, Studentská pečeť, pralinky. České sklo, vltavíny, granáty. 

0 Citovat

Skleněné vánoční ozdoby, Český porcelán...

0 Citovat

Obcas u sebe vozim par pohledu, vetsinou mosty Prahy apod. Parkrat, kdyz se k nam nekdo zachoval hezky, pomohl nam, atd. to udelalo velkou radost. 

0 Citovat

CD s českou hudbou - ale uznávám, že to není univerzální dárek a samozřejmě se nehodí do zemí třetího světa... ale je skladný a dobře se převáží.

0 Citovat

Becherovku a lázeňské oplatky. Kdo nechlastá, ať se naučí. 


0 Citovat

"české" suvenýry

0 Citovat

Kromě výše zmíněného vozíme třeba knížku s fotografiemi České republiky nebo Prahy, jednou jsem vezla kamarádovi českou kuchařku v angličtině a teď naposledy jsme vezli do Indie náušnice s českými granáty a líbily se nám i s vltavíny.

0
11 reakcí