Ahoj, vím, že odpovědi na můj dotaz najdu všude na internetu, ale přece jen bych se ještě zeptal zdejších cestovatelů, kteří mají vlastní zkušenosti nebo zkušenosti blízkých osob. Plánujeme opět po dvou letech navštívit Asii (předtím Thajsko). V listopadu. Prozatím sbíráme informace. Jedna z variant je Malajsie (rád bychom během tří týdnů navštívil tentokrát dva státy). Jsem překvapený jak rozdílné informace nacházím o počasí v Malajsii (samozřejmě jsem si vědom, že se počasí odvíjí od toho v jaké části Malajsie bych byl). Konkrétně by mě zajímalo počasí na Borneu v listopadu. Otázka tedy zní, navštívil někdo Borneo v listopadu? Je toto období ideální? Popřípadě pokud má někdo vlastní zkušenosti s počasím v jiné destinací (nejlépe pokud jde o Kambodžu, Jávu, Bali, Filipíny) v listopadu, sem s tím :) Díky! .

Zase to počasí v Asii (listopad)

Založil ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

Ahoj, vím, že odpovědi na můj dotaz najdu všude na internetu, ale přece jen bych se ještě zeptal zdejších cestovatelů, kteří mají vlastní zkušenosti nebo zkušenosti blízkých osob.

Plánujeme opět po dvou letech navštívit Asii (předtím Thajsko). V listopadu.

Prozatím sbíráme informace. Jedna z variant je Malajsie (rád bychom během tří týdnů navštívil tentokrát dva státy).

Jsem překvapený jak rozdílné informace nacházím o počasí v Malajsii (samozřejmě jsem si vědom, že se počasí odvíjí od toho v jaké části Malajsie bych byl). Konkrétně by mě zajímalo počasí na Borneu v listopadu.

Otázka tedy zní, navštívil někdo Borneo v listopadu? Je toto období ideální?

Popřípadě pokud má někdo vlastní zkušenosti s počasím v jiné destinací (nejlépe pokud jde o Kambodžu, Jávu, Bali, Filipíny) v listopadu, sem s tím :)

Díky!

0

Jáva, Bali - počasí bylo očekávané: hodně teplo, odpolední krátký déšť max. hodinu a pak zase prádelna, dost často pod mrakem.

0 Citovat

I Borneo ma oblasti s rozdilnym klimatem, ale listopad neni uplne idealni nikde. Nebyl jsem tam v listopadu, ale mistni v Mulu mi rikali, ze koncem roku je to s destem nejhorsi. Na Borneu se musi pocitat s destem kdykoli, ale na nejake vystupy na hory to chce jet v sussi casti roku.

V listopadu jsem byl v Laosu a pocasi bylo idealni. U Kambodzi to bude podobne, jen muze byt nekdy az 35 st.C, jak jsem mel parkrat na jihu, coz na slunci pri prohlizeni pamatek neni nic prijemneho.

0 Citovat

Filipíny v půlce listopadu: Bohol víceméně zataženo nebo polojasno, jeden den z pěti pršelo, jinak jen krátké přeháňky v řádu desítek minut. Na projíždění ostrova na motorce ideální, jelikož tak nepálilo slunce. Dalších 5 dní jsem byl na Camotes a už bylo celou dobu téměř jasno a úplně bez deště, teploty stálé příjemné spíš kolem 28-30.

0
3 reakce