Dobrý den,hrozně rád bych navštívil USA. Lákají mě země hlavně Miami, Los Angeles nebo San Francisko. Kdybych si měl z těchto volit, asi bych zvolil Los Angeles.Co je ale problém je to, že na cestování jsem sám a celkem jsem omezený. V práci si v kuse můžu vzít maximálně dva týdny. což je dle některých na USA dost málo, ale primárně bych byl v jednom městě, které bych poznával v rámci možností.Dalším problémem je to, že je mi 23 let, takže s půjčením auta při tak nízkém věku je v USA prý problém a hlavní je to, že neřídim ani u nás, natož abych řídil v USA, řidičák ale mám, ale prostě neřídím, nepotřebuji to, všude se dostanu během pár minut MHD bez kolon.Letět do USA a nepůjčit si auto je prý téměř nemožné, ale přeci v USA taky existuje nějaké MHD, veřejná doprava, ne? Vůbec nemám zkušenosti, budu rád, pokud se někdo zkušený najde a poradí, zda taková cesta má vůbec smysl a případně i do jakého města.Děkuji. .

Sám do USA, bez zkušeností a auta na max. dva týdny

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

JSLIWKA napsal(a):

Jednosměrná letenka je naprostá blbost. Nejenže je skoro vždy výrazně dražší než zpáteční, ale automaticky znamená problém při vstupu do USA, na imigračním. Cestování do USA je moje hobby a cokoliv můžeš se mnou konzultovat, neboj, budu mít s tebou trpělivost.  Napiš mi na JSLIWKA@SEZNAM.CZ zkušenosti z našich cest mám sepsané a pošlu ti to mailem. Píšu si s mnoha lidmi, co plánují cestu, je i možnost se k někomu přidat. Cestovat sám je z hlediska nákladů nejhorší možnost.


No ja nevim covece - jednak netusim proc by mela by jednosmerna letenka blbost z pohledu imigracniho (za svych cca 20 cest do USA se me nikdo nikdy neptal, jestli mam zpatecni letenku - standardni otazka je jak dlouho zustanes v USA a kdy se vracis) a druhak ty naklady maji smysl hlavne kdyz si pujcujes auto - pokud jedes sam a spis v hostelu + jis dle moznosti nekde venku (coz je tenhle pripad), tak tam nejakou velkou usporu nakladu z rozsahu nevidim..


S ekonomickou nesmyslnosti jednosmerne letenky souhlasim, ale jak pises sam - plati tady jenom "skoro vzdy".. :)
0 Citovat

Také dobré vědět, děkuji za info.

0 Citovat

Andrej Bureš napsal(a):

Jo, tak za těch 40k/os. jsem byl na západě 4 týdny ve dvou (komplet za vše včetně auta a 12.000 ujetých km).

Tak to dá rozum, ze ve dvou se to lépe táhne  a co teprve ve třech ;-)

Za těch 40 jsem na jiném kontinentě cely měsíc , klidne i sam a rozhodne nemusím spat v hostelu. Ale každý tam, kam ho srdce táhne:-)

0 Citovat

kickass1 napsal(a):

No ja nevim covece - jednak netusim proc by mela by jednosmerna letenka blbost z pohledu imigracniho (za svych cca 20 cest do USA se me nikdo nikdy neptal, jestli mam zpatecni letenku 

Zcela výjimečně musím s panem Sliwkou souhlasit. Vstup na ESTA je podmíněn zpáteční * letenkou. Předpokládám, že toto je součástí informací, které aerolinky předávají v rámci APISu.

Imigrační bude jinak přistupovat k někomu kdo má historii bezproblémových vstupů a výstupů a úplně jinak k někomu, kdo přijede do US poprvé a k imigračnímu nakráčí s jednosměrnou letenkou.


* zpáteční, open jaw, navazující letenka mimo USA.

0 Citovat

Za 40 000 Kč (asi 1550 €) dáte USA na 4 týždne len pri totálnom šetrení, t.j. väčšinou budete spať zadarmo na táboriskách, občas v kempoch alebo lacných moteloch a variť si zo surovín z hypermarketu. 1550 € po odrátaní letenky a cesty na letisko (asi 350€) to vychádza 300 € na týždeň, necelých 43€ na deň. To som zvedavý, ako do tejto sumy vpracete ubytovanie v moteli, prenájom auta, benzín, 3 jedlá denne, z toho 1 teplé, vstupné a prípadne nejaké ďaľšie malé výdavky typu parkovné a pod.

0 Citovat

Pri ceste sám do USA (05/2018) mi 44 000 Kč vyšlo na nasledujúce veci: letenka, auto na 22 dní, benzín na 12000 km, jedlo zo supermarketov, vstupy a ďalšie výdavky. Spanie v stane alebo v aute.

0 Citovat

V San Franciscu je MHD docela v pohodě, byl jsem tam sám loni v listopadu na 5 dní. Vždycky jsem si ráno přes mobilní aplikaci koupil celodenní lístek a trolejbusem/autobusem/tramvají se člověk dostane po celém městě. Jo, většinou jsem byl jedinej běloch ve voze, ale rozhodně jsem se necítil nějak nebezpečně a ostatní si se mnou vždycky chtěli povídat. 

1