Dobrý den,před nějakým časem jsem zde psal dotaz o cestě do USA. Přemýšlel jsem o tom všem, jsem mladý a rád bych si zdokonalil třeba i jazyk. Sice anglicky mi nedělá problém domluvit se, ale přeci jen, je vždy co zdokonalovat a při pobytu v dané zemi je to nejlepší. Zjišťoval jsem si nějaké informace, že bych do USA A vyrazil třeba na delší dobu, třeba ty 3 měsíce (i když nevím ještě, jak bych si to domluvil tady u nás v práci) a trochu více USA poznal. Něco mám našetřené, celkem slušně, ale předpokládám, že to bude celkem nákladné a tak jsem hledal,  jestli je vůbec nějaká možnost jak být v USA a třeba si tam i u toho přivydělat.Ale zjistil jsem, že jako nestudent VŠ asi nemám skoro žádnou šanci. V rámci VŠ je možné využít work and travel, ale prý i s tímhle je dost těžké práci v USA získat, ale o něco jednodušší.Protože nejsem student tak jsem zjistil, že asi nejvhodnější je aupair, ale to je tuším na rok.Nemáte prosím někdo nějaké zkušenosti, jak by se dalo v USA pracovat třeba i přes léto - iděálně legálně? Pokud vím, tak nelegální práce je v usa federální zločin a hrozí pokuta x tisíc dolarů.Zjišťoval jsem všude možné, i přes příbuzné a zjistil jsem, že vzdálený strýc byl kdysi dávno takhle v USA nějakých 5 měsíců hned po VŠ, což je ale skoro 17 let zpátky, možná o něco víc. Vyrazil na vlastní pěst, cestoval a k tomu tam i pracoval, prodával ve stánku hot dogy, ale podle všeho nebylo tolik zařizování a bylo vše jednodušší, takže se asi od té doby spousta věcí změnila.  .

Práce v USA?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Dobrý den,


před nějakým časem jsem zde psal dotaz o cestě do USA. Přemýšlel jsem o tom všem, jsem mladý a rád bych si zdokonalil třeba i jazyk. Sice anglicky mi nedělá problém domluvit se, ale přeci jen, je vždy co zdokonalovat a při pobytu v dané zemi je to nejlepší.


Zjišťoval jsem si nějaké informace, že bych do USA A vyrazil třeba na delší dobu, třeba ty 3 měsíce (i když nevím ještě, jak bych si to domluvil tady u nás v práci) a trochu více USA poznal.


Něco mám našetřené, celkem slušně, ale předpokládám, že to bude celkem nákladné a tak jsem hledal,  jestli je vůbec nějaká možnost jak být v USA a třeba si tam i u toho přivydělat.


Ale zjistil jsem, že jako nestudent VŠ asi nemám skoro žádnou šanci. V rámci VŠ je možné využít work and travel, ale prý i s tímhle je dost těžké práci v USA získat, ale o něco jednodušší.


Protože nejsem student tak jsem zjistil, že asi nejvhodnější je aupair, ale to je tuším na rok.


Nemáte prosím někdo nějaké zkušenosti, jak by se dalo v USA pracovat třeba i přes léto - iděálně legálně? Pokud vím, tak nelegální práce je v usa federální zločin a hrozí pokuta x tisíc dolarů.


Zjišťoval jsem všude možné, i přes příbuzné a zjistil jsem, že vzdálený strýc byl kdysi dávno takhle v USA nějakých 5 měsíců hned po VŠ, což je ale skoro 17 let zpátky, možná o něco víc. Vyrazil na vlastní pěst, cestoval a k tomu tam i pracoval, prodával ve stánku hot dogy, ale podle všeho nebylo tolik zařizování a bylo vše jednodušší, takže se asi od té doby spousta věcí změnila.

0

Zkus toto: https://www.campamerica.co.uk/

Dělat ve Státech na černo je v dnešní době blbost.



0 Citovat

Díky moc za odpověď, podívám se na to.

0 Citovat

Nevím alw jaké jsou aktuální podmínky, já jsem tohle absolvoval opakovaně v 2. polovině devadesátých let a od té doby se jistě mnohé změnilo.

0 Citovat

Pokusím se zjistit více. Případně sem poté přidám bližší informace, aby si je mohl přečíst kdokoliv, pokud by plánoval něco podobného.


Jen dotaz. Když jste absolvoval, tak v té době nebylo nutností být studentem, mohl se tam tedy přihlásit respektive každý? Co jsem zatím nalezl, tak jednou z podmínek je věk 18-30.

0 Citovat

Já jsem v té době student byl, dokonce jsem s touto agenturou poté pár let externě spolupracoval, ale jak to bylo s požadavkem student/nestudent si už opravdu nepamatuji. Limit max. 30 let věku byl i tehdy.

Po finanční stránce to bylo víceméně tak, že výdělek pokryl drobné náklady během pobytu a nějaké kratší cestování po skončení úvazku. Na druhou stranu pokud jsi nedělal v kuchyni, ale s dětmi byla to spíš zábava a skvělá jazyková průprava.  Tehdy nebyl ani work&travel, byly naopak turistické víza, možnost pracovat v Evropě jen načerno, takže ve srovnání s dnešními možnostmi diametrálně odlišná situace.

0 Citovat

Mrkni se na YT na KamFit - nedavno mel docela dobry video kde popisoval jak to chodi (2019) dokonce vcetne prace nacerno :) - docela zajimavy postrehy.. ;)


Jinak prace v USA neni az tak nedostupna - muj kamarad loni (bez zeleny karty a jakyhokoliv viza krome ESTA) aplikoval na job offering v Philly a vybrali ho a zaridili mu vsechny papiry a uz tam skoro rok bydli (ale planuje se vratit :D) - myslim ze prace v USA neni az tak nedstupna jako to byvalo par dekad dozadu - a vsechno legalne..
0 Citovat

kickass1 napsal(a):

Mrkni se na YT na KamFit - nedavno mel docela dobry video kde popisoval jak to chodi (2019) dokonce vcetne prace nacerno :) - docela zajimavy postrehy.. 

Já jsem na toho  pozéra z posilovny vydržel koukat jen dvě minuty, kdy mele úplné nesmysly o J-1 vízu.

Jinak natočit video, kde si honím triko jak jsem vymr*al se systémem země, kde jsem hostem je opravdu veskrze čecháčkovské.

0 Citovat

Sice souhlasim tentokrat s Petrem 76 , ze delat dneska  nacerno v USA je blbost . ovsem nemyslim si ,ze se neco treba na Floride , v tomto ohledu za  17 let zmenilo , navic tim ze se tam novi lide  nehrnou, tak jak na stavbach tak  v uklidovych firmach  porad  lidi chybet budou 

Je ovsem otazka jestli  makat v USA s rizikem za  polovicni mzdu  ( misto 20 dolaru na hodinu dostavat  10 )  nebo legalne v Evrope  za 10-15 euro na hodinu 

A neni prece nic sloziteho , jet napred  na mesic na brigadu  do nejake anglicky mluvici zeme , tady v Evrope  pracovat legalne a pak si koupit levnou letenku do USA a byt tam treba 2 mesice 

0
8 reakcí