Ahoj cestovatelé, kdybyste si mohli vybrat jednu destinaci na světě a věděli, že je to jedna z vašich posledních cest na hodně dlouhou dobu,  kam byste jeli, aby jste si to fakt užili a měli vzpomínky ještě na pár let? Tak na  max. 2-3 týdny, limit cca 40-50tis./os. s letenkou, kombinace přírody, hezkých pláží, výletů, žádnej luxus, ale ani ne hostel. .

Top dovolená pro vás?

Založila ve fóru Co se nevešlo

@fevlad  pochopitelne asi error ne ?  Navic s UA by se me moc nechtelo  ...

0 Citovat

tak asi nemyslis UIA mikir nie? :)) 

0 Citovat

mikir napsal(a):

@fevlad  pochopitelne asi error ne ?  Navic s UA by se me moc nechtelo  ...

co je spatneho na United airlines?

0 Citovat

Jj .chybicka  se vloudila  myslel jsem Ukrajince , ale tonic na ne neda dopustit   -)) ja vim asi to neni Aeroflot,  ale k vodce budou mit  stejny pristup -)

0 Citovat

mikir napsal(a):

Jj .chybicka  se vloudila  myslel jsem Ukrajince , ale tonic na ne neda dopustit   -)) ja vim asi to neni Aeroflot,  ale k vodce budou mit  stejny pristup -)

No právě... ty vodku nerad? ukrajinská je výtečná... :-)

0 Citovat

To nepopiram  ,ovsem kdyz bude kostovat pilot  tak uz asi nebudu nadseny  a kdyz ja,  tak co pak, kdyz budu chtit otevirat  exit  za letu -))

0 Citovat

hugonovak napsal(a):

Do Polynézie môžeš ísť hocikedy, je to celoročná destinácia.

To je pravda, ale Samoa už je blíž rovníku a v období dešťů tam prší víc než na jižnějších ostrovech:

https://en.wikipedia.org/wiki/Apia#Climate

https://en.climate-data.org/ocea...anu-37252/

Já bych tam od prosince do března nejel. Už ten listopad by byl citelně méně příjemný, pokud by bylo deštivější počasí, které je obvyklé od listopadu (ale asi kvůli klimatické změně se tehdy jeho příchod opozdil). Možná tak autem, kdybych nepočítal s tolika výlety a spal v klimatizovaném hotelu (to jsou ale úplně jiné náklady). Chodit z chatky po pláži ve slejváku na záchod nebo na jídlo by taky nebylo příjemné.

Nejlepší klima je v tropech jižního Pacifiku v našem létě, ale chápu, že to se tam z Evropy nikomu nechce, takže optimální je jaro nebo podzim.

0 Citovat

Dávám dohromady nějakej itinerář, resp. ostrovy který bychom chtěli v rámci FP navštívit, mám bohužel jenom 14 dní vč. event. noclehu v Papeete při odletu / příletu (to se ještě uvidí podle letenek). Rád bych viděl Markézy, ale jsem realista, takže jsem to omezil jenom na Společenský ostrovy a i tak si říkám, jestli to není překombinovaný.

Nakonec jsem se rozhodl to pojmout spíš “plážově”, takže jsem škrtnul Raiatea a místo toho dal Bora Bora (rád bych končil na Maupiti a tam se dá dostat jen z Raiatea nebo Bora Bora pokud nepočítám Papeete)

Vyšlo mi to zhruba na 3 noci na Huahine, 3 noci na Bora Bora, 6 nocí na Maupiti. Myslíte, že někde přidat / ubrat ?

Přemýšlím, jestli se tam mám ještě snažit nacpat Mooreu..? Asi tak, že bych ubral jednu noc na Bora Bora a Maupiti a snažil se naplánovat odlet tak, abych nemusel přespávat v Papeete… Případně jestli to celý nepřeplánovat tak, abych končil na Moorea – kdyby byl problém s letadlem, tak by byl v záloze ještě trajekt. O spolehlivosti letů mezi jednotl. ostrovama se mi toho moc dohledat nepovedlo.

Pak bych měl ještě dotaz na ty z vás, kteří už FP navštívili: jak jsou tam třeba obecně přístupný pláže ? Co vím, tak by s vyjímkou soukromejch ostrovů / atolů měly být “veřejný”, otázkou ale je, jak to funguje v praxi… 


0