Zdravím, v září se já, přítelkyně a můj otec chystáme letět do USA, takže jsme koupily letenky a šli vyplnit ESTU. U mě a u přítelkyně bylo vše v pořádku, jenže nevím proč a já hlupák u otce špatně zaškrtnul otázku a ESTA mu byla zamítnuta. Hned druhý den volal na US ambasádu v Praze, kde mu řekli, ať vyplní formulář DS-160 a pak si zajde na pohovor. Tak jsme tedy najeli na https://ceac.state.gov/GenNIV/Default.aspx a hned u fotky byl problém. Prej příliš světlá. Tak jsme to začli vyplňovat bez fotky. Ze začátku vše v pořádku, jenže pak nastal výběr důvodu cesty. S mojí znalosti angličtiny bylo celkem těžký najít správný důvod, ale pak jsem tam pod něčím našel turistika/léčení B2, tak jsem to zvolil. Pak to po nás chtělo adresu hotelu. Máme sice jeden vyhlédnutý, avšak nezabookovaný, protože ani nevíme, jestli pojedeme. I tak jsme ho ale vyplnili. Jenže pak to po nás chtělo, ať napíšeme kontaktní osobu nebo organazici ve státech a chtělo to na ni číslo, mail no prostě všechno. Tam jsme skončili, otec od toho nas*aný odešel, že nikam nepojede. Já Vás proto žádám, ať mi někdo, kdo má s tímhle zkušenost, pomůže. Jsem už fakt bezradnej a nechci otci kazit výlet, protože jsem to omylem podělal. Pokud by mi někdo mohl napsat krůček po krůčku, co a jak, byl bych moc vděčný. Navíc, kolikrát nevím co tam napsat skrz cestování, protože .... Máme mezipřistání v Chicagu, odkud letíme hned do Toronta, kde plánujeme zůstat 2 - 3 dny a pak se s megabusem vydat do NYC, odkud pak letíme domů. Vše proběhne od 9. do 18. září. Možná vám to příjde jako jedna velká slátanina, ale moc Vás prosím, zkuste na to mrknout, já už jsem fakt bezradnej. Děkuji .

USA víza

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Pokud to máš takhle, tak to je jiná, tak hodně štěstí a dej vědět, jak jsi dopadl.

0 Citovat

diky, bude ho treba... toto vzdy najviac nasere, ked kvoli dementnym teroristom potom maju stres normalni turisti... pritom toto su opatrenia ktore im absolutne nijak nepomozu...

v izraeli ma drzali na imigracnom 2 hodiny len kvoli razitkam a vizam z celeho blizkeho vychodu... asi si myslia ze ti teroristi su tak dementni ze by tam sli s pasom plnym razitok...

0 Citovat

Musí být furt ve střehu, v Izraeli se nedivím. Netušili byste, jakým výcvikem procházejí třeba letušky El-Al. Vyprávěla mně o tom jedna bývalá, která žije v Praze a na 6 provozuje takovou kavárnu-vinárnu. Jaké bezpečnostní předpisy mají, od cesty na letiště, balení zavazadel až po typování cestujících atd.

0 Citovat

na vedlejsim foru se resi zajiamvejsi let. Iran v jednom pase, ESTA ve druhem a v nedeli odlet smiley chudaka jestli nepusti, ma se na co tesit. btw jak se postupuje v takovych pripadech, kdyz je vstup do zeme zamitnut?

0 Citovat

Na to jsem přišel tak, že mého kámoše před časem nepustil imigrační do USA (našli mu v báglu montérky a usoudili, že jede načerno makat), cestu nazpět si musel hradit sám. Imigrační má právo rozhodnout, koho na území USA pustí a koho ne a není proti tomu moc odvolání. Každopádně bych určitě na 100% nespoléhal na to, že mě v případě odmítnutí odveze na své náklady aerolinka.

0 Citovat

Proc by ho meli otocit? Ja myslim ze novy pas je v klidu, ne?

0 Citovat

platí to i v případě, že jsem již jednou na území USA byl vpuštěn? v pase razítko Íránu i USA

0 Citovat

Nationals of VWP countries who have traveled to or been present in Iran, Iraq, Sudan, or Syria on or after March 1, 2011 (with limited exceptions).
Takže se týká každého, kdo splňuje časovou podmínku kromě humanitárních pracovníků, novinářů a nevím koho ještě.

0 Citovat

Ja zase vim (ne ze sve zkusenosti nastesti) ze kdyz te sebrali z imigracniho pri praci v USA primo v zamestnani, tak bylo vezeni -> soud -> cesta do CR na naklady US gov smiley Ale kamarad to bral dost sportovne smiley

Nicmene mi pride rozumnejsi jet za praci do UK, da se tam delat za stejny prachy jako v US a jeste legalne.. smiley Ted se silnou librou je to mozna jeste lepsi smiley

0 Citovat

To ho ale museli sebrat už min podruhé. Poprvé to řeší (teda aspoň donedávna) klasicky soud - rozhodnutí o povinnosti opustit zemi většinou do měsíce. Pokud neodjedeš, tak pak už to jde tebou popsanou cestou ve chvíli, kdy tě chytí podruhé a nezbývá než brát to sportovně, s tím rizikem tam ti lidi fungujou smiley Výhodu mají Mexičani, který vyhostí a jsou do týdne zpět, protože prolezou první dírou a že jich tam je (těch děr smiley A jinak s UK máš pravdu.

0 Citovat

Právěže když tě úředník nepustí do USA tak letenku zpět platí aerolinka. Proto si hodně z nich platí agentůru, která ti děla prohlídku už třeba v Mnichově,Amstru atd.

0 Citovat

K tomu jestli to USA zjistí/nezjistí, tak samozřejmě záleží na tom, jak se do Íránu dostanete, ale vzhledem k tomu, že naprostá většina cestovatelů vstupuje v současnosti přes Turecko, tak bych to fakt neriskoval. Turecko je NATO a tam je sdílení pohraničních záznamů snad samozřejmost. Zároveň si nemyslím, že jde jenom o "leteneku zpátky". V každém US vízovém formuláři je něco o "have you been denied entry to the US before?". Pokud ano, tak automaticky celý ten proces je řádově komplikovanější. Každopádně, ať každý dělá jak uzná za vhodné, já mám pohovor na US ambasádě ve středu. 160 babek je sice dost, ale zase je pak pokoj na 10 let, žejo.

0 Citovat

Nechci začínat nové téma, proto svou otázku hodím sem. Zdravím zkušenější cestovatele a prosím vás o radu. Je možné, že je moje otázka fakt hloupá, ale vrtá mi hlavou a zeptat se prostě musím. Za pár dní odlítám s kamarády na dovolenou do USA, přesněji do NY, kde strávíme čtyři dny a pak letíme do Miami. Při vyplňování ESTY po mě chtěli jen první adresu, kde se budu nacházet, tak jsem tam vyplnila adresu NY hotelu, kde budeme. Budu mít tedy problém na letišti v Miami po přistání, když mi budou kontrolovat vízum, že ta adresa už nebude aktuální? Nebo si mám estu aktualizovat a změnit tam pak adresu bydliště, kde budeme v Miami? Moc díky za vaše rady!

0 Citovat

Tak tak, jenom se pri dalsich cestach do USA na adresu pobytu muzou ptat bud pri check-inu nebo pri imigracnim pohovoru. Ale myslim ze to je tak spis orientacni, v roce 2013 jsem jim ji nebyl schopny rict (jen jsem ji rekl ze me vyzvedne na letisti kamarad z high school a budu par dni u nej nez si pujcim auto a pojedu na roadtrip) a stacilo jim to takhle.

0 Citovat

Hlavně v tom konkrétním případě, na který se ptala předřečnice, přiletí do Miami z New Yorku na domestic letu a nikdo se jí na žádné vízum na letišti v MIA ptát nebude smiley

0 Citovat

Zdravim,
opat asi navrat k teme - nove pravidla pre ESTA - hlavne ak ste navstivili Iran.
Presiel uz neaky cas a podla informacii mal byt aktualizovany formular ESTA, aby ste mohli doplnit info o navsteve Iranu.
Ak som to spravne pochopil tak aj ak ste bol v Irane sluzobne /bussines reasons/ tak stale za urcitych podmienok mozete vycestovat na ESTA a netreba ziadat viza. Konkretne ide o tuto oficialnu informaciu:

Under the new law, the Secretary of Homeland Security may waive these restrictions if he determines that such a waiver is in the law enforcement or national security interests of the United States. Such waivers will be granted only on a case-by-case basis. As a general matter, categories of travelers who may be eligible for a waiver include:

Individuals who traveled to Iran, Iraq, Sudan or Syria on behalf of an international organizations, regional organizations, and sub-national governments on official duty;
Individuals who traveled to Iran, Iraq, Sudan or Syria on behalf of a humanitarian NGO on official duty; and
Individuals who traveled to Iran, Iraq, Sudan or Syria as a journalist for reporting purposes;
Individuals who traveled to Iran for legitimate business-related purposes following the conclusion of the Joint Comprehensive Plan of Action (July 14, 2015); and
Individuals who have traveled to Iraq for legitimate business-related purposes.

Neviem ci tomu teda rozumiem spravne, ale ak som bol minuly rok v novembri v Irane 3dni na legitimate bussiness-related purposes (firma ma vyslala koli neakemu potecionalnemu bussines) tak - musim zaziadat o viza? Alebo ESTA, ktoru mam aktualne platnu stale plati? /ako som pisal nove otazky som nenasiel, zeby som aktualizoval info/.

Ak ma niekto neake rady / doporucenia budem vdacny.

Dik
Laco

0 Citovat

Já myslím, že ať ti tady napíše kdokoli cokoli, stejně bys to neměl brát za bernou minci a měl by ses obrátit s dotazem na ambasádu. Snad jen pokud by měl někdo osobní zkušenost, tak může poradit, ale stejně v těch informacích píšou, že to budou individuálně posuzovat případ od případu, takže ti tak jako tak nezbyde nic jiného než kontaktovat ambasádu.

0 Citovat

S tou abasadou je trochu problem.
Nakolko neako sa mi neporadilo najst rozumny kontakt na bratislavsku ambasadu a co som nasiel tak su to len same automaticke spravy.
Bohuzial s clovekom som sa nedostal do kontaktu - ani email/ani telefon.

Zatial som rozhodnuty podat si ziadost o viza pre istotu. Len som pred tym som chcel este zistit ci niekto nema neake informacie / vlastne skusenosti.

Laco

0 Citovat

Ještě bych zkusil Prahu na Tvém místě.

0 Citovat

Dobrý den, před rokem jsem dokončil VŠ a poté jsem chvíli cestoval s kamarády po Evropě. Hledat první práci si tedy budu až po návštěvě USA.
Co mám tedy uvést do kolonky: Máte nebo měli jste zaměstnavatele? Bojím se, že pokud uvedu, že NE, tak abych neměl nějaké problémy, buď se získáním Esty nebo poté na imigračním v USA (aby si nemysleli, že tam jedu nelegálně pracovat). Nebo mám raději uvést: Ano a do názvu zaměstnavatele si vymyslet např. OSVČ nebo Currently Unemployed? Kontrolují to nějak? Děkuji

0 Citovat

Do víza určitě vše pravdivě. V USA úplně běžná věc, že lidi po skončení studia nějakou dobu cestují.

0 Citovat

Ahoj, mozna trochu paranoidní dotaz. Za týden jedu do USA, mam ESTA. Vcera jsem si koupil akční letenku do Íránu na příští rok. Zadne pravidla jsem tím neporušil, nebot jsem v Íránu jeste nebyl a pred cestou do USA nebudu. Nicmene by me zajimalo, jestli se imigrační urednik nemůže z nějakého systému dozvedet, ze tu letenku na pristi rok mám, a nevpustit mě.

Díky za odpověď!

0 Citovat

Asi bych zůstal u té paranoii smiley nic takového zjistit na imigračním nebudou schopni a jak píšeš, zajímá je "kdo byl", ne kdo plánuje.

0 Citovat

Super, díky za uklidnění smiley

0 Citovat

CIA still watching you

0