Zdravím, v září se já, přítelkyně a můj otec chystáme letět do USA, takže jsme koupily letenky a šli vyplnit ESTU. U mě a u přítelkyně bylo vše v pořádku, jenže nevím proč a já hlupák u otce špatně zaškrtnul otázku a ESTA mu byla zamítnuta. Hned druhý den volal na US ambasádu v Praze, kde mu řekli, ať vyplní formulář DS-160 a pak si zajde na pohovor. Tak jsme tedy najeli na https://ceac.state.gov/GenNIV/Default.aspx a hned u fotky byl problém. Prej příliš světlá. Tak jsme to začli vyplňovat bez fotky. Ze začátku vše v pořádku, jenže pak nastal výběr důvodu cesty. S mojí znalosti angličtiny bylo celkem těžký najít správný důvod, ale pak jsem tam pod něčím našel turistika/léčení B2, tak jsem to zvolil. Pak to po nás chtělo adresu hotelu. Máme sice jeden vyhlédnutý, avšak nezabookovaný, protože ani nevíme, jestli pojedeme. I tak jsme ho ale vyplnili. Jenže pak to po nás chtělo, ať napíšeme kontaktní osobu nebo organazici ve státech a chtělo to na ni číslo, mail no prostě všechno. Tam jsme skončili, otec od toho nas*aný odešel, že nikam nepojede. Já Vás proto žádám, ať mi někdo, kdo má s tímhle zkušenost, pomůže. Jsem už fakt bezradnej a nechci otci kazit výlet, protože jsem to omylem podělal. Pokud by mi někdo mohl napsat krůček po krůčku, co a jak, byl bych moc vděčný. Navíc, kolikrát nevím co tam napsat skrz cestování, protože .... Máme mezipřistání v Chicagu, odkud letíme hned do Toronta, kde plánujeme zůstat 2 - 3 dny a pak se s megabusem vydat do NYC, odkud pak letíme domů. Vše proběhne od 9. do 18. září. Možná vám to příjde jako jedna velká slátanina, ale moc Vás prosím, zkuste na to mrknout, já už jsem fakt bezradnej. Děkuji .

USA víza

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

hlavne na imigracke na otazku "How long you will stay in the USA" neodpovedat: "just one week as I will go to Iran as well" smiley

0 Citovat

Jen takovy dotaz, s Tureckym razitkem v pase by pri vstupu do USA nemel byt problem ne? smiley ja uz jsem tak zmateny ze vseho co se furt zakazuje a nakazuje, ze si ted nejsem vubec jisty smiley smiley

0 Citovat

podla toho ci Erdogan bude s Putinom prave vtedy kamarat, alebo nie smiley jasne ze nebude problem

0 Citovat

Dik, ted jsem klidnejsi...smiley kdyz jsi odpovedel zrovna ty tak se zeptam jeste takhle..davaj oni vubec nejaky razitko? smiley

0 Citovat

jo davaju

0 Citovat

Vstup je bezproblémů.

0 Citovat

Posledně jsem měl v SFO celkem dobrý výslech od toho imigračního úředníka. Projel pár stránek pasu, kde byly jen opakovaně razítka UAE, Turecko a Maroko (mám jich tam hodně). Takže místo rychlovky za 3-5 minut to bylo nakonec na 10-15 minut. Opakujicí otázky jestli tam mám rodinu a přátele, jestli jsem byl v Sýrii, Iránu... Hlavně na tu Sýrii se během toho rozhovoru zeptal třikrát. smiley Takže pár razítek z Turecka není rozhodně problém a maximálně se budou vyptávat.

0 Citovat

Ok, tak super...dík smiley

0 Citovat

stetol sa niekto realne s tym, ze by pytali hesla do mobilu/ pc / na siete /..?

https://tech.sme.sk/c/20463401/na-letiskach-pytaju-mobil-aj-hesla-ako-sa-branit-strate-sukromia.html

0 Citovat

pisálkovia a hlavne zo sme toho napíšu...

samozrejme, že je to hlúposť, reálne som sa stretol len s písomným oznamom na Heathrove a amerických letiskách, že v prípade požiadavky zo strany letiskovej kontroly je treba zapnúť mobil, tablet a pod. To je známa a stará vec. Heslo v žiadnom prípade nevyžadujú.

Ak sa nejaká tajná služba bude chcieť niekomu dostať do profilu na soc. sieti alebo do nejakého elektronického zariadenia, má na to veľa možností bez vedomia používateľa.

0 Citovat

Článek byl uveřejněn na BBC.com
http://www.bbc.com/news/technology-39003392

Zatím to nevyžadují, ale možná to budou chtít v budoucnosti....

0 Citovat

asi tak to robia ostatni, ale je to na tvoje riziko :)

0 Citovat

Neviem ale posledne tri razy ked som isiel do USA sa ma imigracny niekedy aj dva krat pytal ci som nahodou niekedy nebol v Irane... takze aj tam mu budes musiet tvrdit ze si nebol nie len v ESTE

0 Citovat

jedine ako sa to moze prevalit je to, ze maju zaznamy od spratelenej Ukrajiny ze si tam letel :)

ale s novym pasom to asi je nepravdepodobne

0 Citovat

tych par eur za ten risk nestoji podla mna

0 Citovat

Se divím, že má furt někdo potřebu něco "obchcávat"...

0 Citovat

Přesně!!! Tohle bych vůbec neriskoval ani s pěti cestovními pasy. Američani jsou dost paranoidní a imigrační úředníci mají celkem čuch na jakýkoli náznak lži, posledně jsem se omylem jen malinko přeřekl v odpovědi na jednu otázku a hned se toho chytil ;-)

0 Citovat

Národní povaha. Neschopnost respektovat jakákoli pravidla.

1 Citovat

Náhodou někdo nevíte, jaká je šance pro udělení/zamítnutí víza po návštěvě Íránu? Jestli to je jenom nějaká formalita a dají to každýmu, nebo je ten Írán velkej problém a daj to jenom pár vyvoleným? Ptám se spíš teoreticky do budoucna, zatím USA neplánuju. ;)

0 Citovat

nebylo by jednodušší si zavolat na ambasádu ( či zajít osobně, pokud bydlíš v tom městě ) a zeptat se na toto ?

0 Citovat

Tomu se říkají pravidla, nikdo Tě nenutí do těch Států jezdit, když se Ti nelíbí jejich pravidla. Sice je to málo pravděpodobný, ale třeba tohle Tvoje chytračení dopadne tak, že tě pošlou zpět a pak kdo bude ten obechcanej :)

0 Citovat

Jasně, kdyby byli všichni jako ty, ty chytráku. Nechápu pak na co ses tady potom ptal, když to víš nejlíp.

0 Citovat

Nejde jen o prachy, ale o to, ze az zjisti, ze Cesi v ESTE casto lzou, zase ji pro nas zrusi. Ziskat ji nebylo vubec snadne, jine staty tu moznost nedostaly.

Nakup chybovych tarifu neni nelegalni na rozdil od tveho jednani (a je jedno, co si myslis o vztazich USA a Iranu). A neusetris tolik, i novy pas neco stoji.

0 Citovat

.

0 Citovat

z fóra "Letenka do USA":

tonic napsal(a): zaujimalo by ma aka je situacia ak je ti oficialne treba viza kvoli tymto krajinam, ale skusis "stastie" na pozemnom prechode napr. z Kanady, alebo Mexika, kde ESTA nevybavujes.


Presne na toto som sa pred niekoľkými rokmi opýtal imigračného úradníka. Povedal, že sa to dá a že je dobré mať cestovný lístok von z USA (letenka, lodný, vlakový alebo autobusový lístok)


Asi budú zisťovať, kedy a kde si vstúpil na americkú pevninu, kam ideš, prečo tranzituješ cez USA a kedy opustíš USA, kde pracuješ a pod. Veľmi záleží na tom, na akého úradníka natrafíš.

Pred 3 rokmi, keď som prechádzal z Kanady do USA imigračného úradníka ESTA nezaujímala, ale po načítaní pasu mal na monitore informácií o mne viac ako dosť. Pýtal sa len: kam idem, kedy odlietam do Európy a  kedy a na aké americké letisko som doletel z Európy.

0