Ahoj, mám trochu specifickej dotaz. Jsem ted v Kanadě na working holiday vízum a za pár týdnů plánuju cestu do USA. Vim, že při cestě do USA je na ESTA normálně nutný mít zpáteční letenku, ale já se chystám překročit hranici trajektem a budu mít s sebou kolo. Z USA se nakonec do Kanady určitě budu vracet letadlem, ale nechci si kupovat letenku dopředu, protože ještě úplně nevim, jestli se budu vracet po měsíci nebo po dvou měsících. Můj dotaz tedy zní: Potřebuju nějaký potvrzení o tom, že mám nějakou zpáteční letenku / lístek na trajekt nebo něco na ten způsob?  .

Z Kanady do USA trajektem na kole

Založila ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

11 reakcí

Ahoj, mám trochu specifickej dotaz. Jsem ted v Kanadě na working holiday vízum a za pár týdnů plánuju cestu do USA. Vim, že při cestě do USA je na ESTA normálně nutný mít zpáteční letenku, ale já se chystám překročit hranici trajektem a budu mít s sebou kolo. Z USA se nakonec do Kanady určitě budu vracet letadlem, ale nechci si kupovat letenku dopředu, protože ještě úplně nevim, jestli se budu vracet po měsíci nebo po dvou měsících. Můj dotaz tedy zní: Potřebuju nějaký potvrzení o tom, že mám nějakou zpáteční letenku / lístek na trajekt nebo něco na ten způsob? 

0

Pro imigračního úředníka bude působit dost nevěrohodně, když nebudete vědět, kdy se míníte z USA do Kanady vrátit. Investoval bych $10 například do jízdenky na autobus Buffalo - Toronto, apod. (nevím kde v Kanadě jste, resp. kde se budete ve Státech pohybovat).

0 Citovat

Diky moc. Planuju jet trajektem z Victorie do Port Angeles, dojet na kole do San Diega a pak zpatky letadlem do Victorie. Ale pokud je vic safe mit zpatecni listek na trajekt, mit pro celniky vymyslenou nejakou pohadku, ze se treba za 14 dni budu trajektem vracet zpatky, tak to urcite radsi udelam. 

0 Citovat

5sec na googlu s dotazem

https://www.google.com/search?q=...und+travel

:)

Pri pozemnim vstupu do USA neni ESTA vubec potreba. A posle tohoto se i trajekty  mezi Vancovevrem, Victorii, Wahingtonem a BC povazuji za pozemni cestu

https://help.cbp.gov/app/answers...a_id/1258/~/esta---traveling-to-u.s.-by-land

Obcas jednodusi i spolehlivejsi vlastni hledani nez spolehat na rady z diskuzi :)

0 Citovat

Presne ako píše superweb. Americkým imigračným úradníkom sa neoplatí klamať. Stačí, keď budeš mať letenku z Kanady do Európy a dátum odletu bude do 3 mesiacov, ako vstúpiš do USA.

0 Citovat

Tímto trajektem jsem jel a byl to pohodový vstup do USA na rozdíl od jiných pozemních přechodů, které jsem měl před tím ve stejném roce (Tijuana - San Ysidro, Top of the World Highway - Poker Creek). Je to ale už 10 let, tak mohou být přísnější (a záleží vždy na konkrétním úředníkovi).

Já jsem při těch pozemních vstupech do USA v květnu, červenci a srpnu mohl ukázat letenku z USA domů v září, ale nechtěli ji vidět. Jen přísný černoch při vstupu na Aljašku se mě ptal, kdy poletím domů a napsal mi do pasu max. datum pobytu v USA na den po datu, který jsem mu řekl, že mám letenku. Není to úplně košer, ale ve tvé situaci bych si asi těsně před přechodem hranice rezervoval letenku (nejlépe na odhadované datum) s tím, že ji zaplatím převodem a ten už bych po vstupu do USA neprovedl. Asi to nejde u všech prodejců, ale třeba Student Agency pošle hned rezervaci, která vypadá jako letenka.

Jinak to zní jako super výlet a načasování jsem měl stejné, ale já jel pak na jih autem. Doporučuju odbočit i na Mount Rainier (s návštěvou Paradise) a případně rovnou objet Mount St. Helens východně (se zajížďkou na Windy Ridge) až k řece Columbia a pak už se držet na krásném oregonském a kalifornském pobřeží.

0 Citovat

superweb . napsal(a):

5sec na googlu s dotazem

https://www.google.com/search?q=...und+travel

:)

Pri pozemnim vstupu do USA neni ESTA vubec potreba. A posle tohoto se i trajekty  mezi Vancovevrem, Victorii, Wahingtonem a BC povazuji za pozemni cestu

https://help.cbp.gov/app/answers...a_id/1258/~/esta---traveling-to-u.s.-by-land

Obcas jednodusi i spolehlivejsi vlastni hledani nez spolehat na rady z diskuzi :)

To, že ESTA není třeba, na věci moc nemění. Jen ušetří ten poplatek. Vstup nemusí být vždy snadný a tu letenku můžou chtít vidět.
0 Citovat

hugonovak napsal(a):

Stačí, keď budeš mať letenku z Kanady do Európy a dátum odletu bude do 3 mesiacov, ako vstúpiš do USA.

To je pravda, ale ona ji možná nemá, když je tam na WHV.
0 Citovat

Libor_S napsal(a):

To je pravda, ale ona ji možná nemá, když je tam na WHV.


Jojo, pravda, letenku nemam. Z Kanady se budu vracet az pristi leto. A i kdyz jsem letela do Kanady z Cech, tak jsem mela prestup v Los Angeles a ani tam po mne zpatecni letenku nechteli. Stacilo potvrzeni o tom, ze mam WHV. I kdyz teda podle vseho to byl docela risk, protoze jsem se docetla, ze ne vzdycky lidi s WHV pusti. 

0 Citovat

Tam je hlavne preclearance už v Kanade, takže na trajekt ani nepustia, ak americký úradník ešte vo Victorii nerozhodne. Tiež som sa tým plavil 10 rokov dozadu a nepamätám si, že by som niečo ukazoval. Povedal som, že idem na týždeň pobehať Olympic national park a bolo vybavené. Tiež som bol v Kanade na working holiday.

0 Citovat

Ještě upřesním, že tu letenku bych doporučoval pro jistotu rezervovat na nejpozdější uvažované datum, kdyby náhodou chtěli na vstupu dobu omezit. Asi ale nebude problém. Já jsem v tom roce byl v USA už v únoru a březnu (na Havaji), tak proto jsem byl při 3. vstupu trochu podezřelý.

0 Citovat

Nemusí to být pravidlem, ale můžu potvrdit, že imigrační z Victorie do Port Angeles bylo nejpříjemnější s jakým jsem se setkal. Paní byla velmi přátelská, usměvavá. Ale je to taky už 11 let.

0
11 reakcí