Zdravím, neví někdo, jestli se dají nějak obejít předražený roamingový poplatky v Basileji? Nemá tam signál nějaký francouzský nebo německý operátor? Díky za odpověď :) .

Roaming v Basileji

Založil ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Zdravím, neví někdo, jestli se dají nějak obejít předražený roamingový poplatky v Basileji? Nemá tam signál nějaký francouzský nebo německý operátor? Díky za odpověď :)

0

Manuální volba sítě, švýcarská simka nebo něco jako surfroam. 

0 Citovat

Michal napsal(a):

Manuální volba sítě, švýcarská simka nebo něco jako surfroam. 

Jde mi právě o manuální volbu sítě, jestli tam najdu i třeba v centru nějakého EU operátora :)

0 Citovat

Je to tam v pohodě, Švýcaři tam mají opačný problém, platí nechtěně roaming za přihlašování do D a F mobilních sítí.

0 Citovat

No prakticky tam signál z Francie ani z Německa moc nebyl, respektive jen 2G síť a i ta byla jen na otevřených prostranstvích kolem Rýna nebo na Munster Pfalz. V ulicích starého města nebyl vůbec. Pokud se budeš pohybovat někde blízko hranic, tak to určitě bude bez problému, ale v centru se na to nespoléhej. Jinak někteří operátoři zahrnují Švýcarsko do EU zóny, například O2 Family. Naproti tomu klasické O2, Švýcarsko v EU zóně nemá (ale má tam třeba Norsko a Island). Jinak tedy pokud budeš v Basileji ubytovaný, tak spolu s bezplatným MHD dostaneš i přístup na městské Wifi hotspoty, které jsou prakticky na všech turistických místech ve městě.

0 Citovat

O2 family je ve Švýcarsku v pohodě? Tak to je dobře vědět. Díky za info 👍

0 Citovat

Paja napsal(a):

O2 family je ve Švýcarsku v pohodě? Tak to je dobře vědět. Díky za info 👍

Ano bez problému funguje za EU roamingových podmínek, mají to tak i v seznamu zemí na jejich webu. Vyzkoušeno před měsícem. Naproti tomu na mé druhé číslo, které je u klasického O2 přišla krásná SMS s cenou 198,35 Kč za 1 MB a 35 Kč za minutu hovoru :D
0
6 reakcí