Ahoj,máte někdo osobní zkušenosti s počasím na Jávě v listopadu? Co jsem googlil, tak tam sice už začne období dešťů, ale nemělo by to být nic hrozného. Jde mi tedy spíše o to, jestli jste tam někdo v tomto období byli a můžete posoudit, jak moc ty deště/deštíky vadí pro takovou tu klasickou baťůžkářskou dovolenou...Díky za odpovědi :)Honza .

Jáva v první polovině listopadu

Založil ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Ahoj,

máte někdo osobní zkušenosti s počasím na Jávě v listopadu? Co jsem googlil, tak tam sice už začne období dešťů, ale nemělo by to být nic hrozného. Jde mi tedy spíše o to, jestli jste tam někdo v tomto období byli a můžete posoudit, jak moc ty deště/deštíky vadí pro takovou tu klasickou baťůžkářskou dovolenou...

Díky za odpovědi :)


Honza

0

V tom období jsem tam nebyl, ale ptal jsem se na to místních. Prej prší 1-2 hod a vždy jen po obědě až večer. Tzn ráno je vždy klid. 

0 Citovat

Byli jsme konec října až 20. listopadu, žádný větší problém, pršelo málo a když, tak odpoledne teplý hodinový déšť. Nemám z toho pocit, že by překážel, nebo znemožňoval turistiku. Jeli jsme postupně po zemi Jáva- Bali.

0 Citovat

Díky za reakce :)


a co turistika na Mt. Bromo a ty sopky kolem, byli jste tam? Jestli třeba nebyly bouřky a nehrozilo na tůře nebezpečí...

0 Citovat

Byl jsem tam jen 2 týdny v únoru, kdy prší více, někde i víc než 2x tolik co v listopadu:

https://en.climate-data.org/asia...ng-689673/

Pršelo mi jen jednou slabě v Bandungu odpoledne a jednou velmi silně odpoledne asi hodinu cestou k Merapi při přestupu, kdy jsem si dal jídlo. Na druhou stranu v Jakartě měli záplavy, ale tam to není tak neobvyklé.

Počasí pro konkrétní cestu je kvůli změnám klimatu v posledních letech hůře predikovatelné podle něčích zkušeností, třeba i místních, natož jiných turistů. Záplavy na Jávě byly v listopadu i loni ve třech různých oblastech a předloni, ale vždy jen v určitých oblastech, takže pravděpodobně se tomu vyhneš. Lepší je ale pro jistotu sledovat zprávy a předpověď počasí.

http://floodlist.com/asia/indone...ember-2018

http://floodlist.com/asia/indone...ember-2018

https://www.thejakartapost.com/n...cuate.html

0 Citovat

Na Bromo a Ijen jsem šel. Chodí se tam ve druhé půlce noci a jsi tam ještě ráno. To by žádné bouřky být neměly a ani silný déšť, ale raději sleduj předpověď počasí. Slabý déšť ve dnech s horším počasím být může, ale není moc pravděpodobný.

0 Citovat

Bromo i Kawah Ijen naprosto ok, slunečno, mimimum lidí (rozuměj i s náma 5 :-D)...nebezpečí hrozilo, při výstupu z Ijenu, kdy se valil sirný mrak přímo na nás, takže jsme měli co dělat, abychom se dostali nahoru bez újmy.

0
6 reakcí