Zdravim.Pokud přiletím na jednosměrnou letenku do Santa Cruz de la Sierra v Bolívii a na letišti si půjdu pro vízum, je nutné předkládat letenku ven z Bolívie? Plánuju se přesunout do Peru po zemi.Na hranicích u jezera Titicaca podle všeho dostanu výstupní razítko z Bolívie a vstoupím do Peru. Opět, je nutné při udělení razítka předložit letenku ven z Peru? Nevím přesně, kdy odletím, mám v úmyslu zakoupit letenku až po měsíci pobytu, aby to bylo flexibilní.Předem díky za info. .

Bolívie a Peru po zemi.. je možné zakoupit zpáteční letenku až později, ke konci cesty?

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

2 reakce

Zdravim.

Pokud přiletím na jednosměrnou letenku do Santa Cruz de la Sierra v Bolívii a na letišti si půjdu pro vízum, je nutné předkládat letenku ven z Bolívie? Plánuju se přesunout do Peru po zemi.

Na hranicích u jezera Titicaca podle všeho dostanu výstupní razítko z Bolívie a vstoupím do Peru. Opět, je nutné při udělení razítka předložit letenku ven z Peru? Nevím přesně, kdy odletím, mám v úmyslu zakoupit letenku až po měsíci pobytu, aby to bylo flexibilní.

Předem díky za info.

0

Jestli máš český pas, Bolívie je bez víz:

https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestuj...tu_se.html

Já vstupoval do Bolívie po zemi a nic nechtěli. Nemůžu vyloučit, že budou chtít vidět letenku (spíš ale už na check-inu než na letišti v Bolívii), což se mi stalo při letu do Brazílie (měl jsem letenku z Chile, což by nevadilo, ale až za 4 měsíce, takže jsem byl donucený koupit si nějakou levnou letenku z Brazílie). Pokud je taková podmínka v Timaticu, můžou to chtít. V takovém případě je nejlepší rezervovat si letenku (z Bolívie nebo z Peru) těsně před odletem s tím, že ji zaplatíš převodem v následujících dnech, což ale neprovedeš.

Na vstupu do Peru po zemi s největší pravděpodobností letenku nebudou chtít.
0 Citovat

Nevim, jak je to dnes , v jizni Americe  jsem byl v  2002,  kdyz jeste CR nebyla clenem EU ,musel jsem mit viza  do  Brazilie  i do Peru,   Argentina ,  Chile i , Bolivie ani Equador  viza  necheteli , bvly jen na  razitka v pase  ,coz jiste je dnes  taky bezvizove  a pribyly diky EU i ty dalsi staty ,tehdy jsem mel smulu , ( stesti ,) ze jsem si neuhlidal ciste stranky  v pase  a druhe vuzum  mi  odmitli v Bolivii na  brazilske ambasade dat, ,ze neni kam , tak padnul muj plan sjet  po Amazonce , ale  nasel jsem jedno malinke razitko ,co se mi poradiloi na jedne stance  chlebem opatrne vymazat -)  a  na ambasade Peru  mi dali vstup na  2 mesice do Peru  

Dneska to bude  vsechno jednodussi ,ten figl z letenkama  jsem mel  pri ziskavani  viz do Brazilie  ,tam tehdy musela byt zpatecka ,ale pres znameho v cestovce jsem ziskal rezervaci , ,ktera pak propadla  ,.,vlastne je zzajimave , ze pak ani pri preletu z Quita  pres  Bogotu  na Miami ,  nechtel nikdo videt letenky z USA   ,ale byla to ma druha navsteva USA ,mel jsem to tehdejsi vizum na  10 let  s maximem  6 mesicu  a moznym  prodlouzenim  , pak to uz udajne zamitali  ..ja ten druhy pulrok dostal ,,ale to  uz je takove spise  zajimave retro  a ne rada  pro  soucasny stav 

Na  ruzne lidi muzes  narazit  asi kdedkoliv  co budou prudit ..minuly  tyden chteli po me na pasovce  v  Eindhovenu  abych se na papirek podepsal .2x ., letel jsem do Dublinu  na   irsky  pas ,byli tam nejaci mladosi na zauceni a  nevim co se jim nelibilo na irskem pase ,. kdyz na nej litam po Evrope  porad  , mozna fotka mam ten  muj plnovous  dost prerosstly  oproti  fotce v pasu  -),  ale rikam si, v muslimske  zemi se to muze hodit  -)
0
2 reakce