Ahoj, zdravím z Íránu 😊.  Všem, kteří se sem chystají bych doporučil možnost zřízení debetní íránské platební karty...Visa a ostatní zde vzhledem k sankcím nefungují. www.daricpay.comZajišťoval jsem již z domova před odletem, cena je 20 eur, potom již žádné poplatky, během 2 dnů přišlo potvrzení o vydání a můžete vyzvednout buď přímo při příletu na letišti v příslušné bance, nebo až v Teheránu v hotelu. Po 10 dnech cestování po Íránu absolutní spokojenost - kromě taxi nepotřebujeme nikde hotovost... I poslední prodejce kebabu na pojízdném grilu disponuje platebním terminálem. Zbývající částku na kartě můžete před odletem vyměnit zpět na eur nebo USD. Za mě super služba...odpadá stálé vyměňování peněz a nošení milionů Rialů u sebe.  .

Írán : turistická platební karta

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

7 reakcí

Ahoj, zdravím z Íránu 😊.  Všem, kteří se sem chystají bych doporučil možnost zřízení debetní íránské platební karty...Visa a ostatní zde vzhledem k sankcím nefungují. 

www.daricpay.com

Zajišťoval jsem již z domova před odletem, cena je 20 eur, potom již žádné poplatky, během 2 dnů přišlo potvrzení o vydání a můžete vyzvednout buď přímo při příletu na letišti v příslušné bance, nebo až v Teheránu v hotelu. Po 10 dnech cestování po Íránu absolutní spokojenost - kromě taxi nepotřebujeme nikde hotovost... I poslední prodejce kebabu na pojízdném grilu disponuje platebním terminálem. Zbývající částku na kartě můžete před odletem vyměnit zpět na eur nebo USD. Za mě super služba...odpadá stálé vyměňování peněz a nošení milionů Rialů u sebe. 

0

Jak tam peníze vložíš?

Nejsou v Íránu 2 kurzy, resp. že na ulici dostaneš násobně lepší kurz než v bance?

0 Citovat

V hotovosti v eur, nebo usd.. Buď v té bance, nebo agentovi, který dorazí na hotel.. To byl můj případ.. Dal jsem mu eura, online mi kartu zaktivoval... Měl jsem pochybnosti, tak jsem s ním šel rovnou na recepci, abych vyzkoušel....platba za ubytko ihned prošla 👍. Rozdíl kurzu je zanedbatelný... Na ulici ve směnárna 126.000 rial za 1 eur, přes kartu 124.500 rialů. Výběr v hotovosti je ale omezený na 2.000.000 rial za den. Což se mi zdálo strašně málo, ale fakt jsem zjistil, že hotovost skoro vůbec nepotřebujeme. Za posledních 10 dnů jsem každý den vybral pro jistotu ty 2.000.000,ale už s výběry končím 😀

0 Citovat

za 20€ mas v irane 20 vecier a este ti volakedy ostane na napoj :)

zamenim prachy v zmenarni na cely pobyt a vybavene, sak iran je extra lacny 300€ na mesac t.j.  podobne mnozstvo isto doma nosis aj v penazenke tak nevidim dovod zbytocne vyhadzovat prachy za kartu

ale zas pravda, ze terminal tam ma skoro kazdy aj poulicny predajca co chodi v metre a predava ceruzky  :)
0 Citovat

jarolein napsal(a):

Na ulici ve směnárna 126.000 rial za 1 eur, přes kartu 124.500 rialů


ups tak berem spat to slovicko lacny, ja ked som bol cul v juni bolo 1€ cca 152 000 rialov
0 Citovat

Stejným způsobem lze využít Mah Card (www.mahcard.com) . Předání v hotelu, kurz blízko tomu volnotržnímu a cena 19€. Výhodou je možnost bookovat touto kartou vnitrostátní letenky a hotely na internetu. V případě nouze lze na kartu poslat peníze i prostřednictvím VISA/MC karty, i když tam je nějaká 7% commision, ale jste v Íránu, takže lepší jak nic.

0 Citovat

Druhou možností je použití IntravelCard. Cena karty je 16 eur, což je velmi důvodné. Je možné vybírat hotovost a nakupovat online a všechny místní obchody. také jejich směnný kurz je mnohem vyšší než na jiných místech.

jejich web je "www.intravelcard.com

0 Citovat

bez internetu to asi pojde tazko nieco kupit online :)

0
7 reakcí