Ahoj, teď jsem narazil na informací, že cestovní pojištění musí být uzavřené na území ČR, pokud je to pravda, většina mých pojistek byla neplatných,Většinou uzavíram až na místě prvního přestupu přes WiFi na letišti :-/Víte někdo něco bližšího o této pro mě nesmyslné podmínce? Díky TH  .

Cestovní pojisteni, nutno uzavřít na území ČR?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Ahoj, teď jsem narazil na informací, že cestovní pojištění musí být uzavřené na území ČR, pokud je to pravda, většina mých pojistek byla neplatných,


Většinou uzavíram až na místě prvního přestupu přes WiFi na letišti :-/


Víte někdo něco bližšího o této pro mě nesmyslné podmínce? 



Díky TH 

0

Ahoj, je to tak má to tak většina pojišťoven. Kdyby to tak nebylo tak by se lidi pojistili až se jim něco stane. Z mobilu je to ná pár kliknutí 

 Jednou z mála výjimek co cím tak je cestovko u AirBank to můžeš sjednat kdykoliv, ale začíná platit 4 hodiny po zaplacení když se pojistíš ten den (když uzavřeš třeba v 18:00 hodin seš pojištěnej jen dvě hodiny ten den :)).

Možná mě někdo s dalšími pojišťovnami :)

0 Citovat

Myslím, že mobilní operátor O2 má službu, že když člověk překročí hranice, tak se mu začne pojištění účtovat. Takže se to sjednává automaticky až v zahraničí :-)

0 Citovat

To není pravda. Sjednáno je dopředu, pouze se aktivuje (a zpoplatňuje) překročením hranice. 

0 Citovat

Spíš se podívej do podmínek - třeba Uniqa má nastaveno, že když jsi v zahraničí, tak pojištěný jsi, ale až od druhého dne od uzavření smlouvy. 

0 Citovat

Každá pojišťovna to může mít jinak, proto se vždy budeš muset podívat do pojistných podmínek (v nějakém oddílu nazvaném počátek a konec pojištění, doba pojištění, atd.). Opravím Honzu, že Uniqa to má nastaveno tak, že pokud se některá z pojišťovaných osob již nachází v zahraničí, je pojistná ochrana poskytována až od 7. dne následujícího po datu sjednání pojištění.

Hlavně musíš při sjednání online pravdivě odpovědět na otázky pojistitele. Může tam být kolonka, zda jsi již v zahraničí/na cestě a pokud odpovíš ANO, můžeš mít vyšší sazbu pojistného nebo ve smlouvě bude uvedeno pozdější datum vzniku pojistné ochrany. Pokud zalžeš a odpovíš NE, pak se budou při vzniku pojistné události kroutit, že ti nic nezaplatí, protože si lhal, a kdyby jsi řekl pravdu, pojištění by s tebou neuzavřeli.
0 Citovat

Jak moc to pojišťovna prověřuje? U pojistné události pár hodin po uzavření pojištění bych jejich zájem chápal, ale jinak si myslím, že jim není nic do toho kdy a jak jsem se do zahraničí dostal...

0
6 reakcí