Všechny zdravím!Chtěla bych se optat, jestli někdo nemáte zkušenosti nebo nevíte, jak je to s rybaření na Islandu? Na internetu nacházím jen poměrně  mizivé množství informací, obzvlášť, když nechceme vyrazit na lodi na moře, ale chceme chytat pouze ze břehu. Jednalo se nám jen o sportovní rybaření, ryby pouštíme zpět, avšak z těch málo informací na internetu jsme se dozvěděli, že pouštění ryb zpět do moře je pro Islanďany něco jako hřích a plýtvání. Každá ulovená ryba nad určitou míru by měla být buďto ihned uložena do chladícího boxu a odevzdána v přístavu nebo v případě, že bychom ji ihned využili k konzumaci, tak si ji můžeme ponechat. Tak bych se ráda zeptala, jestli s tím někdo nemáte zkušenosti a jak to na Islandu tedy reálně chodí, co se rybaření tyče. Ani bychom neměli problém ulovené ryby odevzdávat, ale je dost možné, že budeme chytat ryby poměrně daleko od nějakého přístavu, navíc na Islandu strávíme jen 4 dny a neradi bychom polovinu času hledali nejbližší přístavy, protože jsme si večer na tři  hodiny zachytali ryby. A taky letíme jen s jedním 10kg zavazadlem, snažit se do něj nacpat třeba chladicí box by byla fakt blbost :-)).Pokud budete mít někdo víc informací nebo zkušeností, byli bychom vděční:-)Předem děkuji.  .

Rybaření na Islandu

Založila ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Všechny zdravím!


Chtěla bych se optat, jestli někdo nemáte zkušenosti nebo nevíte, jak je to s rybaření na Islandu? Na internetu nacházím jen poměrně  mizivé množství informací, obzvlášť, když nechceme vyrazit na lodi na moře, ale chceme chytat pouze ze břehu. 

Jednalo se nám jen o sportovní rybaření, ryby pouštíme zpět, avšak z těch málo informací na internetu jsme se dozvěděli, že pouštění ryb zpět do moře je pro Islanďany něco jako hřích a plýtvání. Každá ulovená ryba nad určitou míru by měla být buďto ihned uložena do chladícího boxu a odevzdána v přístavu nebo v případě, že bychom ji ihned využili k konzumaci, tak si ji můžeme ponechat. 

Tak bych se ráda zeptala, jestli s tím někdo nemáte zkušenosti a jak to na Islandu tedy reálně chodí, co se rybaření tyče. 

Ani bychom neměli problém ulovené ryby odevzdávat, ale je dost možné, že budeme chytat ryby poměrně daleko od nějakého přístavu, navíc na Islandu strávíme jen 4 dny a neradi bychom polovinu času hledali nejbližší přístavy, protože jsme si večer na tři  hodiny zachytali ryby. A taky letíme jen s jedním 10kg zavazadlem, snažit se do něj nacpat třeba chladicí box by byla fakt blbost :-)).


Pokud budete mít někdo víc informací nebo zkušeností, byli bychom vděční:-)


Předem děkuji. 

0

Ahoj,

na Islandu jsme rybařili přesně jak říkáš, pouze ze břehu na vláčku. Jsem zastánce chyť a pusť , což znamená, že opravdu každou chycenou rybu pustím zpět do vody. 


Je pravdou, že islanďané tento styl rybolovu zrovna nevyznávají, ale jsem tak naučený z českých vod. Chytal jsem spíše na velmi opuštěných místech, a tak jsem se islaďanům statečně vyhýbal. Na takové výpravy si s sebou vždy zabalím cestovní prut, který krásně složím do zavazadla a chytám na menší gumové nástrahy savage gear https://hladovaryba.cz/vyrobce/savage-gear/ s kterými klepu o dno. Zkoušel jsem i woblery, ale ty se mi až tolik neosvědčily. Mořské ryby je velká zábava chytat, protože jejich bojovnost je na úplně jiné úrovni než na našich vodách.


Snad jsem aspoň trošku poradil, kdyby jsi potřebovala další rady, klidně mi napiš :)


S pozdravem


Kaštan


0 Citovat

Zdravím , chystáme se na Island a rádi rybaříme ze břehu (zkušenosti máme s Norskem Výborné!! , ale výběr lovného místa je složitější -terén) jakých úlovků a výsledků se dosahuje na Islandu ze břehu ? převážně gumy /jigy/imitace rybyček/ je také zapotřebí delší gaf , v které části jsi rybařil chceme objet celý Island tak snad budou lovná místa na výběr (v Norsku problém myslím že i tu vysoké břehy příliv odliv atd)  s pozdravem Třasák

0
2 reakce